دو علامت متضاد بورس
به گزارش اقتصادنیوز، تحلیلگران بازار سرمایه برای پیشبینی روند شاخص بورس، علاوه بر متغیرهای بنیادی اقتصادی، به بررسی روندهای پیشین و دادههای تاریخی میپردازند. روند تغییرات نماگرهای بورس در روز چهارشنبه به سهامداران علامتهای مثبت و منفی گوناگونی میدهند. برای پیش بینی روند شاخصهای بورس در روز شنبه، به بررسی آمار و ارقام معاملات آخرین روز معاملاتی هفته پیش میپردازیم.
در معاملات روز چهارشنبه شاخص کل افت 14 هزار و 870 واحدی داشت و به رقم یک میلیون و 413 هزار واحد رسید. شاخص کل هموزن نیز با کاهش 4 هزار و 619 واحد در رقم 436 هزار و 529 واحد ایستاد. 317 نماد بازار سهام معادل 67 درصد کاهش قیمت داشتند و قیمت سهام 30 درصد نمادها افزایش یافت.
بیشترین افزایش قیمت؛ رشد 5 درصدی شسینا
روز گذشته سهام شرکت صنایع شیمیایی سینا (با نماد معاملاتی شسینا) بالاترین رشد قیمتی بورس را داشت. پس از شسینا، کشت و صنعت چین چین (با نماد غچین) و سایپا شیشه (با نماد کساپا) بیشترین رشد قیمت را داشتند و در فرابورس نیز اوراق تسهیلات مسکن بانک ملی، تملی805، و سهام شرکت سرمایهگذاری آوا نوین (وآوا) و تهیه و توزیع غذای دنا آفرین فدک (گدنا) بیشترین رشد قیمتی را داشتند.
اکوایران بررسی کرد؛ در روزهای پرنوسان بورس معاملهگران چه کنند؟
بیشترین کاهش قیمت؛ افت 5 درصدی وملی
وملی (هلدینگ گروه صنعتی ملی) در روز چهارشنبه بیشترین کاهش قیمت را در میان شرکتهای بورسی به خود اختصاص داد. پس از وملی، شرکت سالمین (غسالم) و سرمایهگذاری مسکن شمال شرق (ثشرق) بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس اوراق تسهیلات مسکن بانک ملی، تملی801 و تملی804 بیشترین کاهش قیمت را داشتند.
عرضه و تقاضای بازار
از آن جایی نمادهایی که در پایان معاملات با صف خرید همراه هستند در روز بعد هم پرتقاضا هستند و نمادهای دارای صف فروش در پایان معاملات، در روز بعد هم با عرضه بالایی مواجه میشوند، به نظر میرسد بررسی عرضه و تقاضاهای پایانی روز چهارشنبه، به پیش بینی روند بورس امروز کمک کند.
کاهش تقاضای بازار
در پایان معاملات آخرین روز هفته، 98 نماد صف خرید داشتند و ارزش صفهای خرید هزار و 475 میلیارد تومان بود که نسبت به روز سهشنبه 25 درصد افزایش داشت. رشد تقاضای بازار موجب بازگشت بازار در 3 ساعت انتهایی معاملات روز چهارشنبه شد.
رشد صف های فروش
در پایان معاملات چهارشنبه، 117 نماد صف فروش داشتند و ارزش صفهای فروش 942 میلیارد تومان بود که کاهش 84 درصدی را نسبت به روز قبل نشان میدهد.
بیشترین تقاضاها؛ بوعلی در صدر
در پایان معاملات چهارشنبه، بیشترین ارزش صف خرید برای چهارمین روز پیاپی به شرکت پتروشیمی بوعلی (با نماد معاملاتی بوعلی) اختصاص داشت. تقاضای 552 میلیارد تومانی بوعلی در این روز عامل رشد 4.98 درصدی قیمت سهام آن بود. سهام بوعلی در 5 روز معاملاتی هفته گذشته رشد قابل توجه 900 تومانی را تجربه کرده است. در جدول صفهای خرید روز چهارشنبه پس از بوعلی، وکبهمن (مدیریت سرمایهگذاری کوثر بهمن) و چخزر (صنایع چوب کاسپین خزر) بیشترین صف خرید را داشتند.
بیشترین عرضهها؛ صف فروش 133 میلیاردی خگستر
نماد خگستر (شرکت گسترش سرمایهگذاری ایران خودرو) بیشترین ارزش صف فروش بازار را به خود اختصاص داد و پس از خگستر، وپارس (بانک پارسیان) و انرژی1 (نهادهای مالی بورس انرژی) در رتبههای بعدی جدول بیشترین ارزش صف فروش قرار گرفتند.
پیش بینی بورس امروز
با اینکه شاخص کل بورس در روز چهارشنبه سقوط 14 هزار واحدی را پشت سر گذاشت، اما روند شاخص در سه ساعت پایانی صعودی بود. در نیم ساعت ابتدایی معاملات، بورس 28 هزار واحد سقوط کرد و به کف یک میلیون و 400 هزار واحد رسید، ولی پس از آن روندی صعودی پیدا کرد و تا سطح یک میلیون و 413 هزار واحد بالا آمد.
تحلیلگران خوشبین امیدوارند روند 3 ساعت پایانی بورس در روز چهارشنبه، امروز تداوم یابد و شاخص مثبت شود. رشد تقاضا در معاملات روز چهارشنبه و ایجاد مازاد تقاضای 533 میلیارد تومانی فعالان بازار را به صعود شاخص در ابتدای هفته امیدوار کرده است.
اما از طرف دیگر بورس در روز چهارشنبه شاهد خروج سهامداران حقیقی از بازار بود. در آخرین روز کاری هفته، هزار و 34 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد و اگر این روند ادامه یابد میتواند موجب کاهش تقاضای بازار در روزهای آینده شود. در روز چهارشنبه 90 درصد فروشها توسط معاملهگران حقیقی و 10 درصد توسط حقوقیها انجام شد. همچنین 84 درصد خریدها توسط معاملهگران حقیقی و 16 درصد توسط معاملهگران حقوقی انجام شد.
در مجموع میتوان گفت وجود مازاد تقاضا در معاملات آخرین روز کاری بورس و خروج چشمگیر پولهای حقیقی در سه روز آخر هفته دو علامت متضاد برای بورس هستند. در هفته گذشته بسیاری از سهامداران خرد و حقیقی با هراس از سقوط بازار تصمیم به خروج گرفتند. اگر در معاملات روز شنبه چشم انداز مثبتی شکل بگیرد میتواند موجب توقف خروج از بورس شود. اما اگر عواملی مانند شایعات درباره عملکرد بازارگردانان که موجب کاهش اعتماد به بورس شدهاند تداوم یابند بورس امروز هم نزولی خواهد بود.
»»» بیشتر بخوانید:
معمای افت بورس در حضور بازارگردان