شاخص هموزن بر قله 4 ماهه ایستاد
به گزارش اقتصادنیوز، روز چهارشنبه تابلوی بورس پایتخت سبزپوش بود. شاخص کل بورس 2 هزار و 885 واحد بالا آمد و به سطح یک میلیون و 447 هزار واحد رسید. شاخص کل هم وزن نیز با رشد 8 هزار و 106 واحدی به رقم 468 هزار واحد افزایش یافت و شاخص فرابورس 24 واحد رشد کرد و به رقم 20 هزار و 143 واحد رسید.
تازهترین خبرها و تحلیلهای اقتصادی را در اینستاگرام اقتصادنیوز مشاهده کنید
عرضه و تقاضای پیش گشایش بازار
در پیش گشایش معاملات امروز بورس، 195 نماد بازار صف خرید و فقط 29 نماد صف فروش داشتند. بیشترین صف خرید به شرکتهای پتزوشیمی بوعلی (بوعلی)، پدیده شیمی قرن (قرن) و شرکت مدیریت سرمایهگذاری کوثر بهمن (وکبهمن) تعلق داشت و شرکت بهنوش ایران (غبهنوش)، شرکت مگسال (زمگسا) و قند اصفهان (قصفها) بیشترین صف فروش را داشتند.
رشد نماگرهای تابلوی بورس
بورس معاملات امروز را صعودی آغاز کرد و در 15 دقیقه ابتدایی 10 هزار واحد رشد کرد. اما پس از آن نزولی شد و در پایان معاملات امروز، شاخص کل 2 هزار و 885 واحد بالاتر از رقم دیروز ایستاد و به رقم یک میلیون و 447 هزار واحد رسید.
اما شاخص کل هموزن امروز روندی صعودی را طی کرد و 8 هزار و 106 واحد رشد کرد و در رقم 468 هزار و 511 واحد ایستاد که بالاترین رقم از اول شهریور به این سو است. همچنین شاخص کل فرابورس با رشد 24 واحدی به رقم 20 هزار و 143 واحد رسید.
رشد 70 درصد بازار
در پایان معاملات روز چهارشنبه، 341 نماد رشد قیمت داشتند که 248 نماد بورسی و 93 نماد فرابورسی بودند. همچنین 118 نماد کاهش قیمت داشتند که 78 نماد بورسی و 40 نماد فرابورسی بودند. به عبارت دیگر، 70 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 24 درصد بازار افت قیمت داشتند.
لیدرهای بازار
در معاملات امروز نمادهای کگل (معدنی و صنعتی گلگهر) و فولاژ (فولاد آلیاژی ایران) بزرگان سبزرنگ بازار بودند که بیشترین تاثیر را در رشد شاخص بورس داشتند.
فارس (شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس)، فولاد (شرکت فولاد مبارکه) و شستا (شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی) نیز بزرگان قرمزرنگ بازار بودند که بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص داشتند.
گروه سبز بازار
در معاملات امروز، قیمت سهام اغلب شرکتهای گروه دارویی رشد کرد. از مجموع 36 شرکت دارویی بازار سهام، قیمت سهام 35 شرکت این صنعت افزایش یافت.
امروز ارزش معاملات صنعت مواد و محصولات دارویی با 9.33 درصد افزایش به 492 میلیارد تومان در بورس و فرابورس رسید.
رشد ارزش معاملات بورس
در معاملات امروز بورس پایتخت، ارزش معاملات کل بازار با رشد 43 درصدی به رقم 27 هزار و 923 میلیارد تومان رسید و بالاترین رقم هفته را ثبت کرد، ارزش معاملات خرد نیز 3.5 درصد کاهش یافت و به رقم 15 هزار و 931 میلیارد تومان رسید.
ورود پول های حقیقی
در روز چهارشنبه 365 میلیارد تومان پول حقیقی به بورس وارد شد. بیشترین ورود پول حقیقی را سهام شرکت پارس آریان (آریان) داشت که ارزش تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی آن 83 میلیارد تومان بود. پس از آریان، گروه خودروسازی بهمن (خبهمن) و سرمایهگذاری توسعه آذربایجان (وآذر) بیشترین ورود پول حقیقی را داشت.
امروز در سمت تقاضا، 89 درصد خریدها توسط معاملهگران حقیقی و 11 درصد توسط معاملهگران حقوقی انجام شد. در سمت عرضه، 87 درصد فروشها توسط معاملهگران حقیقی و 13 درصد توسط حقوقیها انجام شد.
توجه بازار به سهام کوچک
رشد تقاضای بازار
در پایان معاملات امروز، ارزش صفهای خرید 2 هزار و 127 میلیارد تومان شد که نسبت به روز گذشته افت 20 درصدی را نشان میدهد. همچنین ارزش صفهای فروش نیز 51 درصد کاهش یافت و به رقم 215 میلیارد تومان رسید.
عرضه و تقاضای بورس
امروز شرکت پدیده شیمی قرن (قرن) با صف خرید 116 میلیارد تومان در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از قرن، شرکت مدیریت سرمایهگذاری کوثر بهمن (وکبهمن) و باما (کاما) بیشترین صف خرید را داشتند. بیشترین صف فروش به نماد غبهنوش (شرکت بهنوش ایران) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش 106 میلیارد تومانی داشت. پس از غبهنوش، نهادهای مالی بورس انرژی (انرژی1) و شرکت سرمایهگذاری استان خراسان جنوبی (وسخراج) بیشترین صف فروش را داشتند.
شپنا در صدر جدول ارزش معاملات
در معاملات روز چهارشنبه شپنا (شرکت پالایش نفت اصفهان) بیشترین ارزش معاملات بازار سهام را به خود اختصاص داد. ارزش معاملات سهام شپنا 418 میلیارد تومان بود.
پس از شپنا، شستا بیشترین ارزش معاملات را داشت و ایران خودرو رتبه سوم بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص داد و پس از آن، شرکت سرمایهگذاری میراث فرهنگی (سمگا) و سایپا (خساپا) در رتبههای بعدی بیشترین ارزش معاملات قرار گرفتند.
سایپا صدرنشین جدول حجم معاملات
در جدول حجم معاملات امروز، سایپا با تعداد یک میلیارد و 146میلیون و 124 هزار و 808 سهم در صدر قرار گرفته است. ایران خودرو در رتبه دوم بیشترین حجم معاملات بازار قرار گرفت و رتبه سوم به بانک تجارت تعلق داشت. شرکت گسترش سرمایهگذاری ایران خودرو (خگستر) و بانک پارسیان (وپارس) نیز در رتبههای بعدی بیشترین حجم معاملات بازار قرار داشتند.