شاخصهای بورس در مسیر صعودی با موتور محرک بانکها+ اینفوگرافیک

عکس: اقتصادنیوز/ دانیال شایگان
به گزارش اقتصادنیوز، شاخص کل بورس ضمن حفظ کانال 3 میلیونی، با رشد 2 درصدی خود به سطح 3 میلیون و 77 هزار واحد رسید. همچنین شاخص هموزن نیز در تراز 878 هزار واحدی پیشرفت 2 درصدی را نسبت به روز گذشته به ثبت رساند و در فرابورس هم شاخص کل پس از 28 روز معاملاتی با افزایش 1.8 درصدی مجدد به کانال 26 هزار واحدی وارد شد.
در جریان معاملات امروز 90 درصد نماد ها مثبت و 10 درصد منفی معامله شدند. همچنین نمادهای فارس و فولاد بیشترین تاثیر را در روند رو به صعود شاخص کل داشتند.
رشد 10 درصدی ارزش معاملات خرد
باید گفت اگرچه ارزش معاملات خرد در کانال 9 همتی قرار دارد، ولی با رشد 10 درصدی نسبت به روز گذشته، در تراز 9هزار و 900میلیارد تومان گزارش شده است.
در این بین؛ گروه بانکها همانند روز گذشته پرچمدار ورود پول با 975میلیارد تومان و ارزش معاملات با 1 هزار و 100 میلیارد تومان بودند. همچنین فلزات اساسی پس از بانکها با ورود 388 میلیارد تومان پول حقیقی و ارزش معاملات 1000 میلیارد تومانی در رتبه دوم قرار گرفتند
تاثیر فضای مثبت مذاکرات در بازار سهام
شهلا حیدری – کارشناس بازار سهام در گفت و گو با اکوایران گفت: دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا دیروز انجام پذیرفت و فضای رسانهای حاکی از جو مثبت گفتوگوها بود.
وی در ادامه افزود: گفتنی است دور سومی نیز در راه است و نتیجه قطعی گفت و گوها شفاف نبوده و مذاکرات به همین نقطه ختم نخواهد شد.
این فعال بازارسرمایه تصریح کرد: طبق گزارش های منتشر شده در نیویورکتایمز، ایران اعلام کرده که آماده است ذخایر اورانیوم غنیشده خود را به روسیه یا کشور دیگری منتقل کند، مشابه آنچه با آغاز اجرای برجام انجام داد.
به گفته حیدری؛ ویتکاف به مقامات آمریکا گفته که اگر بر برچیدن کامل زیرساختهای هستهای ایران پافشاری کنیم، احتمال رسیدن به توافق بسیار پایین خواهد بود.
خریدهای کوتاه مدت و هیجانی در بورس
وی در ادامه خاطرنشان کرد: بازارسرمایه نیز کما فی السابق متاثر از اخبار سیاسی حرکت کرد. همچنین برداشت سرمایهگذاران از روند مذاکرات، مثبت تلقی شده و شاهد سبزپوشی بازار بودیم؛ سبزپوشی غالباً از جنس هیجان و خریدهای کوتاه مدتی و فرصت طلبانه بود و باید دید در ادامه آیا استراتژی سرمایهگذاران تغییری خواهد کرد یا خیر.
حیدری اظهار کرد: در میان سبزپوشان، بانکیها صدرنشین صفوف خرید بودند و سپس صندوق های اهرمی درخشش داشتند.
شاخص سازان از تالار شیشه ای حمایت کردند
این تحلیلگر بازارسرمایه عنوان کرد: شاخص کل با رشد 65.058 واحدی در ارتفاع 3,077,923 ایستاد؛ نمادهای فارس، فولاد و وبملت بیشترین اثر مثبت را بر شاخص کل رقم زدند؛ معاملات خرد سهام به10.220 میلیارد تومان رسید و تراز پول حقیقی در سهام مثبت 4.535 میلیارد تومان و در صندوق های درآمدثابت منفی 2.554 میلیارد تومان بود؛ سرانه خرید و فروش حقیقیها می تواند دید بهتری نسبت به جریان بازار ارائه دهد. همچنین حقیقی ها با سرانه 858 به 589 در خرید و فروش با هم در رقابت بودند که مشخصا از روند مثبت بازار حکایت دارد.
وی بیان داشت: ارزش صفوف خرید با اختلاف قابل توجهی از صفوف فروش به 17303 میلیارد تومان رسید؛ این در حالی بود که صفوف فروش تنها 585 میلیارد تومان بود. همچنین در بازار سکه و طلا نیز با ادامه روند مذاکرات و حواشی مثبت آن، صندوق های طلا در منفی 6 بازگشایی شدند.
ضرورت تغییر استراتژی سرمایه گذاران
حیدری در نهایت گفت: در نهایت میتوان گفت، جنس حرکت بازار سرمایه در سالهای اخیر از نوع شوک محور است و هرچند وقت یک بار نیاز به شوکی مثبت است تا ارزش واقعی سهام های با ارزش و سودده بازار درک شود که عمدتا این شوک ها هیجان خود را در نمادهای سفته بازی تخلیه می کنند. همچنین ادامه روند فعلی نیازمند تثبیت امیدها به بازار و تغییر استراتژی سرمایه گذاران از کوتاه مدتی به بلندمدتی است که زمانبر و با چالش همراه است.