ترمز ریزش بورس کشیده شد؟
به گزارش اقتصادنیوز، در معاملات روز سهشنبه شاخص کل بورس پایتخت بالاخره سبزپوش شد. اما روند نزولی شاخص هموزن ادامه یافت.
بازگشت به رقم دیروز
از ابتدای معاملات امروز، شاخص کل بورس روندی نزولی پیدا کرد و در یک ساعت ابتدایی 20 هزار واحد افت کرد. اما پس از آن تغییر جهت داد و در پایان معاملات به سطح یک میلیون و 150 هزار واحد برگشت تا رشد اندک 385 واحدی را ثبت کند. شاخص کل هموزن نیز 6 هزار و 462 واحد پایین آمد و در رقم 430 هزار و 420 واحد ایستاد. همچنین شاخص کل فرابورس 94 واحد رشد کرد و به رقم 17 هزار و 530 واحد رسید.
کاهش خروج پول حقیقی
امروز برای پنجمین روز پیاپی شاهد خروج پول حقیقی از بورس بودیم. در معاملات امروز 886 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد که نسبت به روز دوشنبه کاهش 37 درصدی داشته است.
بیشترین خروج پول حقیقی را سهام سایپا داشت که ارزش تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی آن بیش از 77 میلیارد تومان بود. پس از سایپا، فملی (شرکت ملی صنایع مس ایران) و وسپهر (شرکت سرمایهگذاری مالی سپهر صادرات) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند.
امروز در سمت تقاضا، 82 درصد خریدها توسط معاملهگران حقیقی و 18 درصد توسط معاملهگران حقوقی انجام شد. در سمت عرضه، 93 درصد فروشها توسط معاملهگران حقیقی و 7 درصد توسط حقوقیها انجام شد.
افت قیمت 68 درصد بازار
در پایان معاملات روز سهشنبه، 142 نماد رشد قیمت داشتند که 103 نماد بورسی و 39 نماد فرابورسی بودند. همچنین 319 نماد کاهش قیمت داشتند که 225 نماد بورسی و 94 نماد فرابورسی بودند. به عبارت دیگر، 30 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 68 درصد بازار افت قیمت داشتند.
لیدرهای بازار
در معاملات روز سهشنبه فولاد، شستا و کگل نمادهای سبزرنگ بازار بودند که بیشترین تاثیر را در رشد شاخص کل داشتند. در معاملات فولاد که به تنهایی 2 هزار واحد شاخص کل را بالا کشید 85 درصد خریدها را حقیقیها انجام دادند و در مقابل 81 درصد فروشها را داشتند. در معاملات شستا میزان خرید و فروش حقیقیها تقریبا برابر بود و در معاملات کگل 74 درصد خریدها و 45 درصد فروشها به حقیقیها تعلق داشت.
گروه سبز بازار
امروز قیمت سهام تمام شرکتهای گروه چندرشتهای صنعتی افزایش یافت. سهام شستا (شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی)، وامید (سرمایهگذاری امید)، وغدیر (سرمایهگذاری غدیر)، وبانک (سرمایهگذاری گروه توسعه ملی) و وصندوق (سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی کشوری) همگی رشد قیمت داشتند.
رشد ارزش معاملات
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم 15 هزار و 97 میلیارد تومان رسید که نسبت به روز دوشنبه 11 درصد افزایش یافته است. ارزش معاملات خرد نیز 170 درصد افزایش یافت و به رقم 12 هزار و 430 میلیارد تومان رسید.
افت رشد عرضه بازار
در پایان معاملات امروز ارزش صفهای خرید 48 درصد افزایش یافت و به رقم 624 میلیارد تومان رسید. همچنین ارزش صفهای فروش نیز 74 درصد کاهش یافت و هزار و 782 میلیارد تومان شد. امروز ارزش مازاد عرضه بازار به هزار و 158 میلیارد تومان رسید.
عرضه و تقاضای بورس
در پایان معاملات امروز شرکت سپیدار سیستم آسیا (سپیدار) برای هفتمین روز پیاپی بیشترین صف خرید را داشت با صف خرید 183 میلیارد تومان در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از سپیدار، شرکت رایان هم افزا (رافزا) و پگاه گیلان (غگیلا) بیشترین صف خرید را داشتند.
بیشترین صف فروش نیز به نماد کدما (شرکت معدنی دماوند) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش 88 میلیارد تومانی داشت. پس از کدما، گدنا (شرکت تهیه و توزیع غذای دنا آفرین فدک) و خموتور (شرکت موتورسازان تراکتورسازی ایران) بیشترین صف فروش را داشتند.
شستا در صدر جدول ارزش معاملات
در معاملات روز سهشنبه شستا بیشترین ارزش معاملات بازار سهام را به خود اختصاص داد که ارزش معاملات آن 348 میلیارد تومان بود. پس از شستا، سایپا بیشترین ارزش معاملات را داشت و بانک تجارت رتبه سوم بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص داد و پس از آن فملی و برکت در رتبههای بعدی بیشترین ارزش معاملات قرار گرفتند.
برترینهای جدول حجم معاملات
در جدول حجم معاملات امروز، سایپا با تعداد یک میلیارد و 624 میلیون و 820 هزار و 149 سهم در صدر قرار گرفته است. بانک تجارت در رتبه دوم بیشترین حجم معاملات بازار قرار گرفت و رتبه سوم به ایران خودرو تعلق داشت. بانک صادرات و شرکت گسترش سرمایهگذاری ایران خودرو نیز در رتبههای بعدی بیشترین حجم معاملات بازار قرار داشتند.
بازگشت بازار با حمایت های دفعی ؟