عدد شانس بورس در 1400/حرکت آهسته بورس
به گزارش اقتصادنیوز ، در روز دوشنبه شاخص کل بورس 9 هزار و 66 واحد رشد کرد و به رقم یک میلیون و 254 هزار واحد رسید تا سومین روز صعودی پیاپی را پشت سر بگذارد. شاخص کل هموزن نیز 545 واحد بالا آمد و در رقم 434 هزار و 836 واحد ایستاد. همچنین شاخص کل فرابورس 198 واحد رشد کرد و به رقم 17 هزار و 470 واحد رسید.
در پایان معاملات روز دوشنبه، 109 نماد رشد قیمت و 301 نماد کاهش قیمت داشتند، به عبارت دیگر، 22 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 62 درصد بازار افت قیمت داشتند.
بیشترین افزایش قیمت
روز دوشنبه در بورس شرکتهای داروسازی روز دارو (دروز)، سرمایهگذاری توکا فولاد (وتوکا) و لبنیات پاک (غپاک) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکتهای پتروشیمی مارون (مارون)، پتروشیمی تندگویان (شگویا) و پتروشیمی قائد بصیر (شبصیر) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.
بیشترین کاهش قیمت
در بورس نمادهای کپارس (کاشی پارس)، خاهن (آهنگری تراکتورسازی ایران) و سغرب (سیمان غرب) در روز دوشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس بیمه تجارت نو (بنو)، تولید برق ماهتاب کهنوج (بکهنوج) و برق و انرژی پیوند گستر پارس (بپیوند) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.
عرضه و تقاضای بازار
عرضه و تقاضای بورس در انتهای معاملات روز دوشنبه، علامتی کارآمد برای پیش بینی عرضه و تقاضای بازار سهام در روز سهشنبه است. در پایان معاملات روز دوشنبه بازار با مازاد عرضه 2 هزار و 379 میلیارد تومانی بسته شد.
افزایش ارزش صفهای خرید
در پایان معاملات دوشنبه 283 نماد صف فروش و سهام 19 نماد صف خرید داشتند. ارزش صفهای خرید نسبت به روز یکشنبه 229 درصد افزایش یافت و به رقم 168 میلیارد تومان رسید. ارزش صفهای فروش نیز 11 درصد کاهش یافت و 2 هزار و 547 میلیارد تومان شد.
بیشترین تقاضاها
در روز دوشنبه شرکت وتوکا (سرمایهگذاری توکا فولاد) با صف خرید 22 میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از وتوکا، پترول (پتروشیمی سرمایه گذاری ایرانیان) و شگویا (پتروشیمی تندگویان) بیشترین صف خرید را داشتند.
بیشترین عرضهها
در سومین روز کاری هفته بیشترین صف فروش نیز به سدور (سیمان دورود) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش 55 میلیارد تومانی داشت. پس از سدور، خزر (فنرسازی زر) و ثنوسا (نوسازی و ساختمان ایران) بیشترین صف فروش را داشتند.
پیش بینی بورس امروز
شاخص کل بورس برای سومین روز پیاپی صعود کرد تا از نیمه کانال 1.2 میلیونی بالاتر برود. با این حال همانند دیروز از شدت رشد آن کاسته شد. در حالی که شاخص کل در روز شنبه 22 هزار و 554 واحد (معادل 1.87 درصد) رشد کرده بود، روز یکشنبه 15 هزار و 763 واحد (معادل 1.28 درصد) و روز دوشنبه 9 هزار و 66 واحد (معادل 0.73 درصد) رشد کرد.
همچنین روز دوشنبه رقم خروج پول حقیقی برای دومین روز متوالی افزایش یافت. دیروز رقم خروج پول حقیقی 25 درصد افزایش یافت و به 472 میلیارد تومان رسید. بنابراین به نظر میرسد بورس هر روز کم رمقتر از دیروز میشود و به کندی رشد میکند تا سال پر افت و خیز 99 را در نیمه کانال 1.2 میلیونی به پایان ببرد. در فاصله دو روز مانده به پایان سال بورس با حمایت خوب حقوقیها همراه است و فعلا بازار بر دوش بزرگان قرار دارد.
از طرف دیگر شاخص در چند قدمی رقم یک میلیون و 257 هزار واحد قرار دارد، رقمی که سطح حمایت بعدی شاخص بورس است. اگر شاخص بتواند سال را بالاتر از این رقم به پایان ببرد فعالان بازار میتوانند امیدوار باشند که در سال 1400 بورس به حرکت رو به رشد آهسته و پیوسته خود ادامه دهد.