پیش بینی بورس هفته آینده/اهرم انتظارات تورمی
به گزارش اقتصادنیوز، در هفته اخیر شاخص کل بورس در مجموع 50 هزار و 582 واحد بالا آمد و به رقم یک میلیون و 437 هزار واحد رسید. شاخص هموزن نیز رشد 5 هزار و 300 واحدی را ثبت کرد. آیا این روند تداوم خواهد داشت؟ عوامل بنیادی و غیربنیادی تاثیرگذار بر بازار سهام چه پیامی به سهامداران میدهند؟
افزایش بازدهی هفتگی
شاخص کل در آخرین روز کاری هفته 11 هزار و 583 واحد رشد کرد و به رقم یک میلیون و 437 هزار واحد رسید. شاخص کل نسبت به آخرین روز معاملاتی هفته قبل 50 هزار و 582 واحد بالاتر ایستاد تا بازدهی هفته شاخص بورس مثبت 3.65 درصد شود که نسبت به بازدهی منفی 6.8 درصدی هفته پیش صعود چشمگیری داشته است.
رشد شاخص هم وزن
در پایان هفته اخیر شاخص کل هموزن نسبت به هفته پیشین 5 هزار و 300 واحد بالاتر ایستاد و به رقم 420 هزار و 799 واحد رسید و بازدهی مثبت 1.3 درصدی را ثبت کرد.
پیش بینی بورس هفته
معاملات بورس در هفته گذشته با رشد شاخص کل شروع شد و در روز شنبه شاخص به کانال 1.4 میلیونی بازگشت. در روزهای یکشنبه و سهشنبه صعود اندکی را پشت سر گذاشت و در آخرین روز معاملاتی هفته رشد 11 هزار واحدی داشت. اما میانگین هفتگی ارزش معاملات خرد –نسبت به هفته پیشین- کاهش یافت و در 3 روز پیاپی –یکشنبه، سهشنبه و چهارشنبه- خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار سهام منفی بود.
روز یکشنبه 468 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شد که بالاترین رقم هفته بود، روز سهشنبه 263 میلیارد تومان و روز چهارشنبه 20 میلیارد تومان نقدینگی حقیقی از بورس خارج شد.
از سوی دیگر تقاضای بازار نیز کاهش محسوسی داشت. به طوری که سه روز پیاپی بازار با مازاد عرضه بسته شد. ارزش مازاد عرضه در پایان معاملات روز شنبه 87 میلیارد تومان بود و در روز یکشنبه به 565 میلیارد تومان جهش کرد. روز سهشنبه نیز بازار با مازاد عرضه 292 میلیارد تومانی بسته شد.
تنها نکته امیدوار کننده برای سهامداران وجود مازاد تقاضا در معاملات روز چهارشنبه است. روز چهارشنبه معاملات بازار با مازاد تقاضای 156 میلیارد تومانی بسته شد.
همچنین این هفته میانگین خروج پول حقیقی نیز –نسبت به هفته آخر شهریور- کاهش 85 درصدی داشت. با این حال برخی از تحلیلگران افزایش ریسکهای سیاسی را عامل مهمی در رشد شاخص در هفته اخیر میدانند. مضاف بر این انتظارات تورمی موجب رشد قیمتها در بازارهای دارائی شده است. بدین ترتیب این تحلیلگران رشد شاخص متاثر از انتظارات تورمی را هشداری برای اقتصاد ایران میدانند که خبر از افزایش نرخ تورم در آینده دارد. در مقابل گروهی از تحلیلگران رشد قیمت نمادهای کامودیتیمحور و شاخصساز بورس را متاثر از گزارشهای مالی منتشر شده شرکتها میدانند و معتقدند سهام بزرگان صنعتی کشور ارزندهتر شدهاند و رشد قیمت آنها موجب رشد شاخص طی روزهای آتی خواهد شد.