۴ ویتامین ضروری برای سلامت گوارشی
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از بهداشت نیوز، ویتامینهایی که در ادامه با آنها آشنا میشوید، از اینرو «ضروری» نامیده میشوند که بدن برای عملکرد مطلوب و صحیح به آنها نیاز دارد. عملکرد دستگاه گوارش نیز از این قاعده، مستثنی نمیشود. به عبارت دیگر، میتوان گفت که ویتامینهای ضروری نسبت به دیگر ویتامینها از اهمیت بیشتری برای گوارش برخوردار هستند.
۱. ویتامینهای خانواده B
ویتامینهای خانواده B در منابع پروتئینی مانند ماهی، مرغ، گوشتهای قرمز و محصولات لبنی یافت میشوند. سبزیهای برگدار و انواع حبوبات نیز از منابع حاوی ویتامینهای خانواده B هستند. شکلگیری سلولهای خونی قرمز و استخراج انرژی کافی از مواد غذایی دریافتی، دو عملکرد وابسته به این ویتامینها محسوب میشوند. ویتامینهای خانواده B، از نوع محلول در آب هستند و درنتیجه نمیتوانند در سلولهای چربی برای مصرف دیرتر ذخیره شوند. پس دریافت این ویتامینها باید به بخش منظمی از رژیم غذایی شما تبدیل شود.
ویتامینهای B ضروری برای دستگاه گوارش به ترتیب زیر هستند:
ویتامین B۱: این ویتامین با نام تیامین هم شناخته میشود. ویتامین B۱ به بدن در مبدلسازی کربوهیدراتهای دریافتی به انرژی برای سلولها کمک میرساند و نقش موثری در تنظیم اشتها دارد.
ویتامین B۳: این ویتامین با نام نیاسین شناخته میشود و برای عملکردهای دستگاه گوارش، ازجمله تجزیه کربوهیدراتها و چربیها، نقش مهمی دارد. کمبود ویتامین B۳ میتواند به بیماری خاصی با نام پلاگر (pellagra) منجر شود که با استفراغ و اسهال شدید همراه است.
ویتامین B۶: نام دیگر این ویتامین، پیریدوکسین است. ویتامین B۶، اهمیت بالایی در کمکرسانی به فرآیندهای دستگاه گوارش در زمینه هضم پروتئینها دارد.
بیوتین: این ویتامین B به دستگاه گوارش کمک میکند تا پروتئینها، کلسترول، کربوهیدراتها و اسیدهای چرب را بهتر پردازش کند.
ویتامین B۱۲: این ویتامین با نام کوبالامین هم شناخته میشود. ویتامین B۱۲ در سیستم عصبی از نقش مهمی برخوردار است و تولید سلولهای خونی و همچنین قدرت استفاده بدن از اسید فولیک و کربوهیدراتها نیز به همین ویتامین بستگی دارد. کمبود ویتامین B۱۲ میتواند باعث ابتلا به بیماری کمخونی شود.
بخشی از مردم جهان، ویتامینهای B را به اندازه کافی از طریق رژیم غذایی دریافت میکنند. با اینحال، بخشی دیگر از مردم جهان نیز به مصرف مکملها برای تامین این ویتامینها نیازمند هستند. برای اینکه تکلیف خودتان را از این نظر بدانید، حتما با پزشک درباره مصرف مکملها مشورت کنید.