پاسخ به سوالاتی مهم درباره دوز سوم واکسن کرونا

کدخبر: ۴۵۳۴۳۰
کارکنان بهداشت و درمان (بدون محدودیت سنی)، گروه‌های پرخطر که سیستم ایمنی سرکوب‌شده دارند و سالمندان بالای ۶۰ سال (متولدان ۱۳۴۰ به قبل) که در نوبت اول و دوم واکسن غیرفعال‌شده از جمله برکت و سینوفارم را زده‌اند.
پاسخ به سوالاتی مهم درباره دوز سوم واکسن کرونا

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از روزنامه همشهری، در حال حاضر همان سه گروه اعلام‌شده یعنی کادر درمان، سالمندان و گروه‌های پرخطر، واکسن دوز سوم را دریافت خواهند کرد. گروه‌های خارج از این گروه‌ها و رده‌های سنی، حتی در صورت دارابودن برخی شرایط از جمله گذشت چهار ماه از دریافت دوز دوم واکسن سینوفارم مشمول دریافت واکسن بوستر نخواهند بود.

روزنامه همشهری در نوشتاری به برخی از پرتکرارترین پرسش‌ها درباره دوز سوم واکسن کرونا پاسخ داده است که در زیر می‌آیند:

چه کسانی باید دوز سوم را بزنند؟

کارکنان بهداشت و درمان (بدون محدودیت سنی)، گروه‌های پرخطر که سیستم ایمنی سرکوب‌شده دارند و سالمندان بالای ۶۰ سال (متولدان ۱۳۴۰ به قبل) که در نوبت اول و دوم واکسن غیرفعال‌شده از جمله برکت و سینوفارم را زده‌اند.

از چه زمانی باید دوز سوم تزریق شود؟

کادر درمان و گروه‌های پرخطر حداقل ۶ ماه پس از تزریق دوز دوم و سالمندان حداقل ۴ ماه پس از تزریق دوز دوم می‌توانند دوز سوم را دریافت کنند.

هر واکسنی می‌توان تزریق کرد؟

برای کادر درمان و گروه‌های پرخطر در صورت تزریق واکسن‌های غیر فعال از جمله سینوفارم، بهارات و برکت در دوز سوم همان واکسن‌ها یا آسترازنکا و سوبرانا پلاس تزریق خواهد شد.  کسانی که دوز اول و دوم، واکسن‌های آسترازنکا و اسپوتنیک‌وی تزریق کرده‌اند، می‌توانند آسترازنکا یا سوبراناپلاس دریافت کنند. البته این افراد می‌توانند بدون در نظر گرفتن نوع واکسن تزریق‌شده در نوبت اول و دوم، واکسن بوستر را انتخاب کنند. سالمندان هم همان واکسن‌هایی را دریافت می‌کنند که در دوز اول برایشان تزریق شده است.  البته سالمندانی که سایر پلتفرم‌های واکسن از جمله پروتئین نوترکیب و آدنوویروس (آسترازنکا، اسپوتنیک‌وی و پاستوکووک) را دریافت کرده باشند، فعلا نیازی به تزریق دوز سوم ندارند.

مدارک مورد نیاز برای تزریق دوز سوم واکسن چیست؟

همراه داشتن کارت واکسن و مدارک شناسایی در مراجعه افراد برای تزریق واکسن ضروری است.

مسافران چطور می‌توانند دوز سوم را دریافت کنند؟

افرادی که برای سفر به خارج از کشور با مشکلی از جمله مورد تایید نبودن واکسن تزریق‌شده در کشور مقصد مواجه باشند می‌توانند با مراجعه به دانشگاه‌های علوم پزشکی برای تزریق یک یا دو نوبت واکسن آسترازنکا اقدام کنند. تزریق واکسن‌ یادآور برای این افراد پس از گرفتن رضایت در خصوص عوارض احتمالی آن، صورت خواهد گرفت.

اولویت‌بندی دریافت دوز سوم واکسن به چه صورت است؟

در حال حاضر همان سه گروه اعلام‌شده یعنی کادر درمان، سالمندان و گروه‌های پرخطر، واکسن دوز سوم را دریافت خواهند کرد. گروه‌های خارج از این گروه‌ها و رده‌های سنی، حتی در صورت دارابودن برخی شرایط از جمله گذشت چهار ماه از دریافت دوز دوم واکسن سینوفارم مشمول دریافت واکسن بوستر نخواهند بود.

چقدر تزریق این واکسن ضروری است؟

بررسی‌ها نشان می‌دهد که افراد بالای ۶۰ سال که چهار ماه از تزریق نوبت دوم آنها با واکسن سینوفارم گذشته است، دوز سوم یا بوستر را برای افزایش ایمنی دریافت کنند. کارشناسان می‌گویند میزان پادتن‌های موجود در همه واکسن‌ها پس از بازه زمانی چند ماهه کاهش پیدا می‌کند اما افت سطح ایمنی در مورد واکسن‌های تولید چین و افراد بالای ۶۰ سال بیشتر است.

وضعیت تزریق دوز سوم در دنیا به چه صورت است؟

بسیاری از کشورهای جهان تزریق دوز سوم واکسن را آغاز کرده‌اند و تا نیمه آبان ماه بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در جهان دوز یادآور یا بوستر را زده‌اند. استرالیا، برزیل، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ترکیه، سنگاپور  و امارات از جمله کشورهایی هستند که تزریق دوز سوم واکسن به مردم کشورشان را آغاز کرده‌اند.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید