مسئولان ایران تحقیرآمیز از برجام می گویند/ قطعنامه بعدی ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت است اگر...
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از قرن نو، حشمت الله فلاحت پیشه، تحلیلگر مسائل بین الملل، درباره صدور قطعنامه شورای حکام علیه ایران، گفت: برجام نه به خاطر روابط ایران و آژانس، بلکه به خاطر مسائل غیر برجامی در روابط ایران و آمریکا و اروپا دچار وقفه شد. فلذا، آژانس و قطعنامه شورای حکام . به ویژه تهدید ارسال پرونده ایران به شورای امنیت، بیشتر یک سیاست دوران انتقال توسط غرب است.
حمله تند سردار فدوی به دولت روحانی/ برخی مسئولان به دنبال دستور شیطانی سند ۲۰۳۰ رفتند
بر آتش ناآرامی ها بنزین می ریزند
وی ادامه داد: به عبارتی، اروپا و آمریکا و همچون تجربیات تاریخی گذشته به دنبال تضعیف توان چانه زنی ایران به خصوص در حوزه دیپلماسی هسته ای هستند. از ناآرامی های که داخل ایران شکل گرفته تا حد امکان استفاده می کنند و سعی می کنند بر آتش ناآرامی ها بنزین بریزند تا قدرت ایران کم شود تا شرایط تازه برای مذاکره ایجاد شود.
دیدار بهزاد نبوی، مرعشی و صادقی با اژهای و شمخانی/ علت چه بود؟
فلاحت پیشه گفت: وقتی به این مرحله رسیدند، دوباره پیشنهاد احیای برجام توسط آمریکایی ها و اروپایی ها داده خواهد شد. منتهی، این دوران، دوران انتقال است. یعنی کماکان سعی می کنند، آتش ناآرامی های داخل ایران را روشن نگه دارند تا زمانی که به دیپلماسی باایران برگردند.
ضربه افراطیون به توان چانه زنی ایران
رئیس کمیسیون امنیت ملی در مجلس دهم، با بیان اینکه دغدغه غربی ها در دوران انتقال این است که ایران، پیشرفت های هسته ای خود را گسترش بدهد، گفت: برای جلوگیری از این کار سعی می کنند که دوربین های نظارتی آژانس را حفظ و تقویت کنند. با نگاه دستوری در قطعنامه و با تهدید ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت سعی کردند که شرایط ایران را شبیه به دوره 2006 میلادی نشان بدهند.
واکنش آذربایجان به اظهارات مهم مشاور رهبری درباره ادعای کذب حمله ایران
وی ادامه داد: یعنی، اگر ایران، همکاری نکند ممکن است قطعنامه بعدی ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت باشد. واقعیتی که وجود دارد این است که مسئولان ایرانی هنوز به ساز و کار درونی برای اختلافات نرسیدند و این افراطیون در ایران هستند که نتیجه عمل آنان به چانه زنی ایران ضربه زده است.
مسئولان ایران تحقیرآمیز از برجام می گویند
وی گفت: این افراطیون هستند که با نقشی شبیه به آمریکا و اروپا بنزین بر آتش می ریزند. اما، ایران در زمینه هسته ای پیشرفت های خودش را دارد و شرایط به گونه ای نیست که به راحتی امکان تبانی بر سر ایران فراهم شود. لذا، به این معنی نیست که مسئولان وزارت خارجه ایران به گونه ای تحقیر آمیز هر روز از برجام صحبت کنند.
این فعال سیاسی خاطر نشان کرد: در زمانی که برجام آماده احیا بود، مسئولان دیپلماسی ایران بیشتر ادبیات حاکم بر منافع روسیه را مطرح کردند نه منافع برجامی ایران را. در حال حاضر هم که منسئله برجام مطرح نیست، بیان این موضوع از زبان برخی از مسئولان یک موضع تحقیرآمیز است. باید در سطح کلان تر ساز و کاری برای حل اختلاف شکل بگیرد.
احیای برجام برای جلوگیری از بحران است
فلاحت پیشه در واکنش به اظهارات نیکی هیلی گفت: به طور طبیعی ایران و آمریکا، فرصت های طلایی برجام را از دست دادند. اگر در گذشته احیای برجام به عنوان سیاست تنش زدایی مورد ارزیابی قرار می گرفت، الآن احیای برجام برای جلوگیری از بحران است. ایران در دوران ساده لوحی سیاست خارجی کشور بیش از هر کشور دیگر برای احیای برجام آسیب دید و این به معنی مرگ برجام نیست.
وی گفت: اگر دوباره مذاکرات شروع شود نیازمند برجام قوی و ضمانت اجراست. آمریکا می داند در برابر ایران راهی به غیر از دیپلماسی نمی توانند پیش بگیرند.