تشدید یک بیماری پوستی در همدان/علت چیست؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، محمد جمشیدی، با بیان اینکه اگزمای پوستی به انواع مختلف اگزمای آتوپیک، تماسی، سبورئیک و ... تقسیم میشود، اظهار کرد: مهمترین و شایعترین نوع اگزما در حال حاضر اگزمای آتوپیک است که فرد به علت مشکلاتی همچون آلرژیک، آسم و خشکی پوست به این نوع اگزما مبتلا میشود.
اقتصادنیوز : زنجبیل از تجمع سموم در بدن که خطر عفونتهای ویروسی، قارچی، و باکتریایی را افزایش میدهند، پیشگیری میکند.
وی با بیان اینکه مهمترین علامت اگزمای آتوپیک خشکی پوست است که با سرمای هوا بیشتر میشود، مطرح کرد: درماتیت آتوپیک ممکن است تحت شرایط استرسزا، به علت تغییر فصل، استفاده از صابون و ... بیشتر شود.
اقتصادنیوز : یک مطالعه جدید هشدار می دهد که سیگار کشیدن مغز انسان را کوچک می کند و هنگامی که توده مغزی از بین رفت، برای همیشه از بین می رود.
جمشیدی، با اشاره به اینکه معمولاً تعداد بیمارانی که به اگزمای آتوپیک مبتلا میشوند، با سرمای هوا، پوشیدن لباسپشمی، کاهش رطوبت پوست و ... افزایش مییابد، خاطرنشان کرد: عوامل ژنتیکی در بروز و ابتلا به این اگزما تأثیر گذاشته و سبب اختلالاتی در چربی پوست میشود، در این شرایط پوست بدن توانایی حفظ آب را از دست میدهد و خشک شده و سپس سبب خارش پوست و التهاب میشود.
وی یادآور شد: با توجه به شدت ابتلا به اگزمای آتوپیک نواحی درگیر متفاوت است به طوریکه امکان دارد موجب ایجاد تاول خارشدار بر روی کف دست، انگشتان دست و گاهی اوقات بر روی پا کند.
این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه اگزمای آتوپیک در سنین مختلف شیرخوارگی، کودکی و بزرگسالی ناحیه گونهها و چینهای بدن را درگیر کند، اظهار کرد: در نوزادان زیر یک سال معمولاً اگزمای آتوپیک به طور گسترده در پوست پخش میشود و در سنین بالاتر ممکن است نواحی ساق پا و یا بهصورت منتشر در بدن ایجاد شود.
وی با اشاره به اینکه مهمترین علامت اگزما خارش و خشکی پوست است، بیان کرد: علائم بیمارانی که با اگزما مراجعه میکنند، معمولاً در مراحل اولیه به شکل ماکولهای زمخت همراه خارش پوستی است و بهمرور زمان زخمهای پوستی به شکل افزایش ضخامت و شیارهای پوستی پیش میرود.
جمشیدی، با بیان اینکه بیمارانی که مبتلا به اگزما هستند باید از کرمهای مرطوبکننده و پمادهایی استفاده کنند که خشکی پوست را درمان و حالت انسدادی ایجاد کند، افزود: معمولاً در بیماری اگزمای مزمن از پماد به علت اثرگذاری بیشتری که دارد، استفاده میشود.
وی با بیان اینکه گاهی داروهای لایهبردار مثل اوره، وازلین و اوسرین برای درمان اگزمای مزمن تجویز میشود، مطرح کرد: کورتونهای موضعی التهاب پوست را کاهش میدهد و برای درمان این بیماری توصیه میشود.
این متخصص بیماریهای پوستی با بیان اینکه افرادی که مبتلا به اگزما هستند باید بهصورت مستمر از کرمهای مربوطکننده استفاده کنند، خاطرنشان کرد: همچنین افراد مبتلا به اگزما باید از عواملی که اگزمای آنها را تشدید میکند، قرار نگیرند و یا از آنها استفاده نکنند.
وی خاطرنشان کرد: استفاده از دستکش نخی هنگام ظرف شستن، استفاده از صابونهای حاوی گلیسیرین هنگام شستن دستها، بهرهمندی از داروها، شامپو و کرمهای خاص ویژه افراد مبتلا به اگزما در حمام و ... توصیه میشود.
جمشیدی، با بیان اینکه پوشیدن لباسپشمی اگزما را تشدید میکند، تصریح کرد: سردی هوا و تعریق بدن اگزما را بیشتر میکند و افراد مستعد به این بیماری باید از تماس با این عوامل خودداری کنند.
وی با اشاره به اگزمای تماسی گفت: برخی از افراد نسبت به بدلیجات، برخی از لباسها و ... حساسیت دارند و استفاده از آنها سبب تشدید اگزما میشود بنابراین این افراد باید از استفاده مواد حساسیتزا جلوگیری کنند.
جمشیدی، اعلام کرد: درماتیت سبورئیک پوست سر که با تفاوت دما، نور آفتاب، تولید چربی بیش از اندازه سر و ... تشدید میشود و با داروها و شامپوهای خاص این بیماری کاهش مییابد، در کنار دارو شامپو میتوان از داروهای کورتونها برای درمان التهاب پوست سر بهرهمند شد.
وی خاطرنشان کرد: آمار مبتلایان به اگزما به علت آبوهوای بسیار سرد و خشک همدان بسیار بالاست تاجایی که اکثر افرادی که از شهرهای دیگر برای زندگی به این استان سفر میکنند به اگزما مبتلا میشوند.