تست ترامواهای وارداتی از چین در شب 22 بهمن
![تست ترامواهای وارداتی از چین در شب 22 بهمن](https://cdn.eghtesadnews.com/thumbnail/A5mIGh6wwnQE/mW4TY_vzMeEG1fqb61-mcCKrGYGcOSm4SW9Yyhl5b2N1qvFeEPKLcFkzrdrrAcG9cg9gAf9kJWJmze2Es8GZhDlkJqwVKQrtFQvw2qz05v8,/171647797.jpg)
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، علیرضا زاکانی چهارشنبه شب در گفت و گویی اظهار کرد: به زودی نخستین خط تراموای تهران از پایانه شرق تا میدان آزادی آغاز بکار خواهد کرد. تراموا یک ششم مترو هزینه دارد و دو سوم آن مسافر جابجا میکند.
وی پیرامون توسعه خطوط مترو تهران گفت: قرارداد ساخت خطوط هشت، ۹ و ۱۰ تهران بسته شده است و فرایند ساخت این خطوط آغاز شده است و به زودی نیز مقدمات ساخت خط ۱۱ مترو تهران فراهم میشود.
وی افزود: مترو تهران در ۲۵ سال گذشته یک هزار و ۱۸۴ رام واگن داشته است اما سال گذشته قرارداد واردات همین تعداد رام با شرکتهای چینی منعقد شد که این رقم با کل ۲۵ سال گذشته تهران برابری میکند.
به گفته شهردار تهران، نخستین رام از این قطار به زودی و در پایان بهمن ماه وارد کشور میشود و واردات ۲ رام دیگر تا خرداد سال آینده ادامه دارد.
شهردار تهران همچنین گفت: ساخت هر کیلومتر مترو تهران سه همت هزینه دارد بنابراین برای تکمیل سه خط هشت، ۹ و ۱۰ به ۴۵۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم به همین جهت بیش از ۵۰ درصد از منابع شهرداری تهران در بخش حمل و نقل و ترافیک هزینه میشود.
افزایش اتوبوسهای پایتخت به ۵۵۰۰ دستگاه در آیندهای نزدیک
زاکانی این را هم گفت: در آغاز فعالیت و مدیریت شهری ششم تهران یک هزار و ۱۸۷ اتوبوس داشت که از این رقم ۸۶۰ دستگاه آن در گردش بود؛ اکنون پایتخت ۳۳۰۰ اتوبوس دارد که ۲۳۰۰ دستگاه آن در گردش است و به زودی با قراردادهای منعقد شده این رقم به ۵۵۰۰ اتوبوس میرسد.
شهردار تهران تاکید کرد: هفته آینده با حضور مقامات عالی از نخستین بسته اتوبوسهای برقی تهران که شامل ۱۸۶ دستگاه میشود رونمایی خواهد شد همچنین ۱۷۵۲ تاکسی برقی شاسی بلند نیز به خطوط حمل و نقل عمومی تهران اضافه خواهد شد.
زاکانی در ادامه گفت: امروز تنها ۳۴ درصد از رفت و آمدهای درون شهری به واسطه حمل و نقل عمومی انجام میشود؛ مجموعه مدیریت شهری به دنبال آن است تا این رقم را به ۷۰ درصد برساند که در این صورت بسیاری از معضلات تهران مانند آلودگی هوا حل خواهد شد.
شهردار تهران افزود: مطابق آمار ۸۳ درصد آلودگی تهران مربوط به آلایندههای متحرک گازی است که از این رقم ۳۷ درصد ناشی از خودروهای شخصی و ۲۱ درصد مربوط به موتورسیکلتهاست. اگر زیرساختهای حمل و نقل عمومی تهران توسعه پیدا کند بخش مهمی از چالشهای مرتبط با آلودگی هوا حل خواهد شد.
کاهش سفرهای درونشهری با هوشمندسازی تهران
زاکانی ادامه داد: با مناسب سازی و هوشمندسازی تهران به دنبال کاهش سفرهای درون شهری هستیم که در این رابطه سال گذشته از برنامه شهرزاد رونمایی شد که شهروندان با استفاده از آن میتوانند خدمات مختلف را در درب منزل دریافت کنند.
شهردار تهران ادامه داد: یکی از پروژههای در دست اقدام شهر تهران ۹۸ اصلاح تقاطعی در معابر پایتخت است، ۳۴ مورد آن تاکنون به سرانجام رسیده و ۶ مورد دیگر نیز در دست انجام است و تا نیمه نخست سال آینده باقی موارد نیز تکمیل میشود. در نتیجه این اصلاح تقاطعی شاهد صرفهجویی روزانه یک میلیون لیتر مصرف بنزین در پایتخت خواهیم بود.
زاکانی در پاسخ به سوالی پیرامون اصلاح تقاطعی انتهای بزرگراه شهید نواب صفوی گفت: اصلاح تقاطع بزرگراه شهید نواب صفوی چهار سطحی است که سه سطح آن تکمیل شده است و بخش پایانی آن مربوط به دور برگردان میدان بهمن به زودی افتتاح خواهد شد.
مناسبسازی قطعه شهدای بهشت زهرا با حفظ هویت اصلی و بدون تغییر قبور
شهردار تهران درباره اقدامات صورت گرفته توسط مجموعه مدیریت شهری در گلزار شهدای بهشت زهرا(س) هم گفت: شهرداری تهران از سال گذشته اقدام به مسقفسازی قطعه شهدا کرده است همچنین با حفظ هویت اصلی گلزار شهدا و بدون تغییر قبور و حجلهها مناسب سازی این مکان ارزشمند در دستور قرار دارد.
زاکانی افزود: با توجه به پر شدن ظرفیت بهشت زهرای تهران چهار نقطه در شمال شرق جنوب شرق، جنوب غرب و شمال غرب برای ساخت آرامستانهای جدید پایتخت در نظر گرفته شده است.
زیرساختهای شارژ خودروهای برقی فراهم شده است
وی تاکید کرد: شهرداری تهران با سرمایهگذاری و حمایت از بخشهای خصوصی و نهادی زیرساختهای شارژ خودروهای برقی در تهران را مهیا کرده است و اکنون این زیرساختها بیش از نیاز تهران فراهم شده است.
زاکانی به اقدامات انجام شده توسط شهرداری تهران در حوزه درمان معتادان متجاهر پرداخت و اظهارکرد: در آغاز دوره ششم مدیریت شهری ظرفیت کمپهای ماده ۱۶ تهران ۱۱ هزار و ۵۰۰ نفر بود که در آن زمان ۸۵۰۰ معتاد بستری بودند اما اکنون این ظرفیت به ۲۴ هزار نفر رسیده است که ۲۰ هزار نفر در آن بستری هستند.
وی افزود: اکنون در نتیجه همکاری شهرداری تهران و سایر دستگاهها مانند بهزیستی، کمیته امداد و دانشگاههای علوم پزشکی هیچ کلونی معتادان در شهر تهران وجود ندارد این در حالی است که پیش از این در مناطقی چون فرحزاد حدود ۹۰۰ معتاد در ۱۷ سال زندگی میکردند.
زاکانی درباره ظرفیت گرمخانههای تهران هم توضیح داد و افزود: گرمخانههای پایتخت مکانی برای استفاده موقت و شبانه بیخانمانهاست که اکنون ۲۵۰۰ نفر ظرفیت دارد؛ در شبهای سرد زمستان ماشینهای شهرداری با همراهی نیروی انتظامی در نقاط مختلف تهران در گردش هستند تا در صورت مشاهده افراد بیخانمان آنها را به گرمخانه منتقل کنند.
وی افزود: در مواردی شاهد مقاومت برخی از افراد بیخانمان برای حضور در گرمخانه هستیم؛ در مواجهه با چنین افرادی ماشینهای سیار در نقاط مختلف پایتخت مستقر هستند تا آنها در درون این ماشینها استراحت کنند.
زاکانی در ادامه پیرامون معضل کودکان کار هم گفت: شهرداری تهران تاکنون هفت هزار کودک کار را از سطح شهر تهران شناسایی و ساماندهی کرده است که نزدیک به ۸۰ درصد این کودکان اتباع هستند. برای آموزش کودکان بدسرپرست شهرداری تهران ۳۳ مدرسه تخصصی دارد که تاکنون در این مدارس ۲ هزار کودک بدسرپرست استعدادیابی شدهاند.
شهردار تهران درباره توسعه فضای سبز پایتخت در ۴۱ ماه گذشته تصریح کرد: مطابق برنامهریزیهای صورت گرفته در دهه ۹۰ مجموعه مدیریت شهری به دنبال افزایش سالانه ۹۳۰ هکتار فضای سبز پیرامونی در شهر تهران بود؛ این در حالی است که در دوره جدید مدیریت شهری تاکنون ۴۷۵۰ هکتار به فضای سبز پیرامونی پایتخت اضافه شده است و زمستان امسال نیز ۳۰۰۰ هکتار دیگر بر این رقم افزوده میشود که در نتیجه آن یک هزار هکتار بیش از برنامه طراحی شده به فضای سبز پیرامون تهران اضافه خواهیم کرد.
زاکانی تاکید کرد: در ۴۱ ماه گذشته شهرداری تهران همکاری خوبی با دولتهای سیزدهم و چهاردهم بر سر منابع طبیعی شمال تهران داشته است، مبتنی بر این همکاری در بخشهای شمالی تهران شهرداری به دنبال کاشت درختان مثمر و مرتبط با جغرافیای منطقه است. این امر هم از بروز خطر سیلاب جلوگیری میکند و هم کمک کننده آب خیزداری پایتخت است.
افتتاح ۱۲۹ بوستان در تهران در ۴۱ ماه اخیر
وی ادامه داد: در ۴۱ ماه گذشته ۱۲۹ پارک در داخل تهران به بهرهبرداری رسیده است و با این بهرهبرداریها سرانه فضای سبز داخل شهری به ازای هر نفر به ۱۷.۳ مترمربع یعنی ۲.۳ بیشتر از استاندارد جهانی رسیده است. همچنین سرانه فضای سبز پیرامونی پایتخت به ازای هر نفر ۲۶ مترمربع است.
زاکانی تاکید کرد: امسال جشن تکمیل پایان مرحله اول کمربند سبز پایتخت را خواهیم گرفت. بال غربی بزرگراه یادگار امام تا میدان فتح و قطعه دوم بزرگراه شهید بروجردی در نیمه نخست سال آینده انجام خواهد شد.
شهردار تهران در پاسخ به سوالی در رابطه با انتقال پایتخت از تهران به شهری دیگر گفت: در شرایط کنونی انتقال پایتخت شدنی نیست زیرا هزینه بالایی دارد و مقدورات آن وجود ندارد. پیشنهاد من تجمیع نهادها و ادارات در شمال (در منطقه۵ این امکان وجود دارد) یا جنوب تهران (در منطقه۱۹) است و ظرفیت این امر نیز اکنون وجود دارد.