اگر کودک‌تان باتری دکمه‌ای بلعید چه باید کنید؟

کدخبر: ۶۹۰۷۱۷
اقتصادنیوز: باتری‌های دکمه‌ای کوچکی که در بسیاری از لوازم خانگی استفاده می‌شوند، منبع خطر بزرگی برای کودکان هستند. کودکان ممکن است به خاطر اندازه کوچک و شکل جذاب‌شان آنها را ببلعند. این امر ممکن است عواقب جدی داشته باشد و در برخی موارد به مرگ آنها منجر شود.
اگر کودک‌تان باتری دکمه‌ای بلعید چه باید کنید؟

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، باتری‌های دکمه‌ای کوچکی که در بسیاری از لوازم خانگی استفاده می‌شوند، منبع خطر بزرگی برای کودکان هستند. کودکان ممکن است به خاطر اندازه کوچک و شکل جذاب‌شان آن‌ها را ببلعند. این امر ممکن است عواقب جدی داشته باشد و در برخی موارد به مرگ آن‌ها منجر شود.

باتری‌های دکمه‌ای که قطر آن‌ها ۲ سانتی‌متر یا کمتر است معمولا در طیف وسیعی از لوازم مانند اسباب بازی‌ها، ساعت‌ها و سوئیچ‌های الکترونیکی استفاده می‌شوند و به اندازه‌ی کافی کوچک هستند که کودک بدون اینکه متوجه شود آن را ببلعد. هنگامی که باتری وارد مری می‌شود، شروع به فعل و انفعالاتی با مایعات محیط [مری] می‌کند و جریان الکتریکی را سبب می‌شود که واکنش‌های شیمیایی خطرناکی را در پی دارد.

این واکنش‌ها می‌تواند در عرض چند دقیقه آسیب جدی به بافت‌ها وارد کند. متخصصان اشاره می‌کنند که این آسیب‌ها ممکن است در عرض تنها ۱۵ دقیقه نمایان شود و اگر باتری فورا خارج نشود، به مرور زمان خطرناک‌تر می‌شود.

علائمی که باید به آن‌ها توجه شود

علائمی که ممکن است در صورت بلعیدن باتری دکمه‌ای در کودک نمایان شود عبارت است از:

  • مشکل یا درد در هنگام بلع
  • سرفه مداوم یا استفراغ
  • از دست دادن اشتها
  • دیده شدن خون در استفراغ یا مدفوع

برخی از این علائم ممکن است بلافاصله نمایان نشوند؛ از این‌رو، به والدین توصیه می‌شود در صورت مشکوک شدن به سرعت عمل کنند، حتی اگر علائم به طور مستقیم بروز پیدا نکنند.

اگر کودکتان یک باتری دکمه‌ای را بلعید چه باید کنید؟

اگر مشکوک شدید که کودکی یک باتری دکمه‌ای را بلعیده است، فورا اقدامات زیر را باید انجام دهید:

  • با اورژانس تماس بگیرید یا به بیمارستان بروید:  منتظر بروز علائم نمانید؛ زیرا تاخیر ممکن است خطرناکی اوضاع را افزایش دهد.
  • ب رای استفراغ کردن تلاش نکنید یا به او غذا یا نوشیدنی ندهید:  این کار ممکن است وضعیت را بدتر کند.
  • استفاده از عسل:  در مسیر رفتن به بیمارستان، به کودکان بالای یکسال می‌توان هر ۱۰ دقیقه یک قاشق چای خوری عسل داد؛ زیرا عسل به عنوان یک لایه و پوشش محافظتی عمل می‌کند و تاثیر باتری را روی بافت‌های مری کاهش می‌دهد. [البته در مواردی که کودک مشکوک به عفونت سپسیس، سوراخ شدگی مری یا حساسیت به عسل باشد و یا کمتر از یک سال سن داشته باشد نباید این کار را انجام داد].

پس از رسیدن کودک به بیمارستان، ابتدا بررسی می‌شود که آیا باتری هنوز در مری گیر کرده است یا خیر سپس با استفاده از آندوسکوپ (Endoscope) باتری خارج می‌شود.

پیشگیری از خانه شروع می‌شود

برای جلوگیری از وقوع چنین حوادثی، کارشناسان توصیه‌های زیر را ارائه می‌دهند:

باتری‌ها را دور از دسترس کودکان قرار دهید:  به این ترتیب که آن‌ها را در امکان امن و مترفع نگهداری کنید.

ایمن سازی لوازم خانگی:  باید اطمینان حاصل شود که درپوش جعبه‌ای که باتری‌ها در آن نگهداری می‌شوند با پیچ یا وسایل ایمنی اضافی محکم بسته شده است.

رهایی یافتن ایمن از باتری‌های استفاده شده:  آن‌ها را با نوار چسب بپوشانید و در ظروف در بسته قرار دهید تا بازیافت شوند.

آمارها نشان می‌دهد که سالانه بیش از ۲۵۰۰ کودک تنها در آمریکا باتری‌های دکمه‌ای می‌بلعند؛ بنابراین آگاهی از خطرات آن و انجام اقدامات پیشگیرانه می‌تواند جان بسیاری از کودکان را نجات دهد.

در پایان به یاد داشته باشید پیشگیری و اقدام سریع کلید حفظ سلامت و ایمن نگه داشتن کودکان از این تهدید خاموش است.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید