دیدار مقامات ترکیه و رژیم‌صهیونیستی با محوریت سوریه

کدخبر: ۷۱۳۶۷۵
اقتصادنیوز: وزارت دفاع ترکیه امروز پنجشنبه اعلام کرد که نخستین جلسه فنی بین آنکارا و تل‌آویو با هدف ایجاد سازوکاری برای جلوگیری از درگیری میان دوطرف در سوریه، در شهر باکو برگزار شد.
دیدار مقامات ترکیه و رژیم‌صهیونیستی با محوریت سوریه

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، وزارت دفاع ترکیه در بیانیه خود گفت که نخستین جلسه فنی بین ترکیه و رژیم صهیونیستی روز گذشته (چهارشنبه) در باکو، پایتخت آذربایجان برگزار شد.

در این بیانیه آمده است که هدف از این جلسه، ایجاد سازوکاری برای جلوگیری از درگیری‌ها و حوادث غیرمطلوب در سوریه بوده است.

وزارت دفاع ترکیه در ادامه خواستار توقف فوری حملات تحریک‌آمیز رژیم صهیونیستی شد و اعلام کرد که این حملات به تمامیت ارضی سوریه آسیب می‌زند و امنیت و ثبات این کشور را تهدید می‌کند.

این وزارتخانه افزود که به‌ منظور استقرار امنیت منطقه‌ای، رژیم صهیونیستی باید از مواضع توسعه‌طلبانه و اشغال‌گرایانه خود دست بردارد و جامعه بین‌المللی مسئولیت جلوگیری از این اقدامات غیرقانونی را بر عهده گیرد.

رسانه‌های خبری پیشتر فاش کرده بودند که رژیم صهیونیستی و ترکیه با میانجیگری آمریکا برای جلوگیری از وقوع تنش و درگیری‌ نظامی در سوریه با یکدیگر مذاکره می‌کنند.

پایگاه اینترنتی «میدل‌ایست‌آی» روز دوشنبه به نقل از دو منبع غربی بدون ذکر نام گزارش داده بود که ترکیه و رژیم صهیونیستی در حال مذاکره مستقیم با یکدیگر با هدف هماهنگی نظامی در سوریه هستند.

در همین راستا، «هاکان فیدان» وزیر امور خارجه ترکیه در حاشیه اجلاس وزرای خارجه ناتو در بروکسل و در سایه حملات رژیم صهیونیستی به پایگاه‌های نظامی سوریه اعلام کرد که آنکارا علاقه‌ای به درگیری و رویارویی با این رژیم ندارد؛ اما حملات مکرر رژیم اسرائیل به تأسیسات نظامی سوریه توانایی حاکمان جدید برای بازدارندگی در برابر تهدیداتی مانند داعش را تضعیف کرده و راه را برای بی‌ثباتی منطقه‌ای هموار می‌کند.

رژیم صهیونیستی نیز روز یکشنبه پیامی مبنی بر تمایل به تفاهم با ترکیه مخابره کرد و خواستار تقسیم سوریه به مناطق نفوذ میان این رژیم و آمریکا و روسیه شد.

پیش‌تر تحلیلگران با توجه به تحرکات ترکیه و رژیم اسرائیل در سوریه و نیز رد و بدل شدن اظهارات تند علیه یکدیگر، به احتمال وقوع درگیری میان آن دو اشاره کرده بودند.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید