سرخط خبری مهم‌ترین رخدادهای جهان؛

شرط جدید ایران برای آمریکا در برجام /کودتای دولت علیه پارلمان

کدخبر: ۴۲۸۸۱۰
وال‌استریت ژورنال مدعی شده در جدیدترین خواسته، ایران خواهان موافقت آمریکا با بندی است که خروج واشنگتن از توافق را منوط به موافقت سازمان ملل می‌کند
شرط جدید ایران برای آمریکا در برجام /کودتای دولت علیه پارلمان

به گزارش اقتصادنیوز، «شرط جدید ایران برای آمریکا در برجام»، «کودتای دولت علیه پارلمان در تونس»، «آمادگی روسی برای غرق کردن ناو بریتانیایی»، «عراق احتیاجی به نیروهایی آمریکایی ندارد»، «نابخشودنی بودن خروج شتاب‌زده نیروهای خارجی از افغانستان» و «گسترش اعتراضات نسبت به گواهینامه سلامت در اروپا» سرخط رسانه‌های دنیا را در نیم‌روز گذشته شکل داده‌اند.

شرط جدید ایران برای آمریکا در برجام

وال‌استریت ژورنال ادعا کرده که طرف ایرانی پیشنهاد جدیدی را برای ادامه مذاکرات ارائه کرده است. این گزارش مدعی‌ست واشینگتن برای کنار گذاشتن تحریم‌ها، به عنوان قدرت‌مندترین اهرم خود در مذاکرات احیای برجام ابراز تمایل کرده، اما مذاکره‌کنندگان ایرانی برای چیزهای بیشتر تلاش می‌کنند. بدین ترتیب جدی‌ترین خواسته ایران این است که آمریکا با بندی موافقت کند که خروج واشنگتن از توافق را منوط به موافقت سازمان ملل می‌کند زیرا ایران می‌گوید این اقدام با توجه به خروج آمریکا از توافق در دولت ترامپ ضروری است.

01

به نوشته وال‌استریت ژورنال، ایران ادعا می کند افزودن این بند لازم است زیرا دونالد ترامپ، رئیس جمهوری وقت آمریکا، به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد. اما چنین بندی مغایر با قانون اساسی آمریکاست، اما ایران اهمیتی نمی‌دهد. یک رئیس جمهوری در آمریکا نمی تواند کنگره یا یک رئیس جمهوری را در آینده از تغییر سیاست منع کند به خصوص با توجه به این که این توافق هسته ای هرگز به عنوان یک پیمان برای تأیید به سنا ارائه نشد.

کودتای دولت علیه پارلمان در تونس

به گزارش دویچه‌وله، رئیس‌ جمهوری تونس در اقدامی غافلگیرکننده هشام المشیشی، نخست‌وزیر را برکنار کرد و پارلمان را به حال تعلیق درآورد. تصمیم قیس سعید در پی گسترده شدن اعتراضات به نحوه مقابله با شیوع کرونا در این کشور گرفته شده است. رئیس‌جمهور تونس در نشستی اضطراری با نمایندگان ارتش و نهادهای امنیتی این کشور اعلام کرد که از این پس خود به همراه نخست‌وزیر جدید اداره امور را در دست خواهد گرفت. او همچنین اقدام به سلب مصونیت کلیه نمایندگان مجلس کرد.

2

در تونس ابتلا به کرونا به‌شدت افزایش یافته و به بحران اقتصادی انجامیده است. هزاران تونسی با راهپیمایی در شهرهای مختلف این کشور خواستار برکناری نخست‌وزیر و انحلال پارلمان شده‌اند. حزب حاکم النهضه، بزرگ‌ترین حزب تونس عصر یکشنبه این اقدام را کودتا خواند. اما قیس سعید پاسخ داد که بر اساس قانون اساسی کشور حرکت کرده است. تونس تنها کشوری بود که در خیزش‌های موسوم به بهار عربی در سال ۲۰۱۱ توانست گذار به دمکراسی را انجام دهد. با این حال این کشور هنوز درگیر بحران اقتصادی، آمار بالای بیکاری و فساد گسترده است. بسیاری از تونسی‌ها اعتماد خود به مقام‌های حاکم را از دست داده‌اند.

آمادگی روسیه برای غرق کردن ناو بریتانیایی

به گزارش رویترز، ولادیمیر پوتین در جریان رزمایش روز ملی ناوگان جنگی روسیه اعلام کرد ما قادر به رهگیری دشمن در زیر دریا، روی دریا و هوا هستیم و اگر نیاز باشد می‌توانیم علیه آن‌ها حمله‌ای غیرقابل پیشگیری انجام دهیم. اظهارات پوتین چند هفته پس از آن ابراز می‌شود که بین روسیه و بریتانیا در نزدیکی منطقه کریمه در دریای سیاه تنش بروز کرد. او گفته روسیه به تولید موفقیت آمیز سلاح‌های جدید ادامه می‌دهد و تا کنون نیز موفق شده سلاح‌های دقیق مافوق صوتی بسازد که هیچ مشابهی در جهان ندارند.

3

پوتین با اشاره به تنش مسکو و لندن بر سر عبور ناو بریتانیایی از آب‌های کریمه تصریح کرد که روسیه قادر بود ناو جنگی ارتش بریتانیا را بدون دامن زدن به جنگ جهانی سوم غرق کند. او همچنین واشنگتن را متهم کرد که در تردد غیرقانونی ناو بریتانیایی نقش تحریک‌کننده ارتش بریتانیا را ایفا کرده است.

عراق احتیاجی به نیروهایی آمریکایی ندارد

مصطفی الکاظمی شب گذشته در شرایطی وارد واشینگتن شد که پیش از آن در مصاحبه‌ای اختصاصی با آسوشیتدپرس گفته بود کشورش دیگر برای مبارزه با گروه داعش نیازی به نیروهای رزمی خارجی از جمله نظامیان آمریکایی ندارد. او تاکید کرده زمان‌بندی رسمی برای نقل‌وانتقال نیروها، به نتیجه مذاکرات این هفته با مقامات آمریکایی بستگی دارد.

5

به‌گفته نخست‌وزیر عراق، ارتش و نیروهای امنیتی این کشور قادرند بدون نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا از خاک عراق دفاع کنند. او افزوده هرگونه زمان‌بندی برای خروج نیروهای خارجی بر اساس نیاز نیروهای عراقی صورت خواهد گرفت. کاظمی در عین حال تصریح کرده کشورش هم‌چنان از آمریکا در زمینه‌های آموزشی و جمع‌آوری اطلاعات نظامی درخواست کمک دارد.

نابخشودنی بودن خروج شتاب‌زده نیروهای خارجی از افغانستان

به گزارش بی‌بی‌سی، وزیران خارجه پاکستان و چین در اعلامیه مشترکی که در پایان دیدار و گفتگوی آن‌ها در چین منتشر شده گفته‌اند که صلح و ثبات در افغانستان برای توسعه اقتصادی و اجتماعی، اتصال و رفاه در منطقه حیاتی است و از طرف‌های جنگ در افغانستان خواسته‌اند که آتش‌بس همه‌جانبه کنند.

آن‌ها گفتند حمایت خود را از بازسازی صلح‌آمیز افغانستان اعلام می‌کنند و آماده هستند تا روابط اقتصادی و بازرگانی خود را با این کشور گسترش دهند. آنان گفته که از افغانستانی حمایت خواهد کرد تا به ظرفیتی برسد که به طور مستقل به توسعه خود ادامه دهد. با اظهارات تازه وزیران خارجه پاکستان و چین انتظار می‌رود از شدت تنش‌های سیاسی افغانستان و پاکستان کاسته شود.

6

از سوی دیگر، سرور دانش، معاون دوم رئیس جمهور افغانستان، خروج شتابزده نیروهای خارجی و تنها گذاشتن دولت و مردم در مقابل حملات تروریستی و تهاجمات وحشیانه طالبان را اشتباه نابخشودنی جامعه بین‌المللی دانسته است و  نوشته جامعه جهانی تا ابد در مقابل ملت بزرگ افغانستان شرمسار بوده و احساس گناه خواهد کرد. دانش در صفحه فیس‌بوک خود نوشته روند صلح افغانستان و حضور طالبان در هر نشست و کنفرانس بین‌المللی را قباحت‌زدایی و مشروعیت دادن به این گروه خواند و نوشت فشار آوردن بر حکومت افغانستان برای رهایی زندانیان طالبان نیز اشتباه دیگر جامعه جهانی بوده است. او از تطهیر و توجیه طالبان انتقاد کرد و گفت طالبان نشان داده که همان طالبان دیروز است و هیچ تغییری در بینش و منش و تفکر آنان ایجاد نشده است.

گسترش اعتراضات نسبت به گواهینامه سلامت در اروپا

به گزارش یورونیوز،  مقامات کشورهای اروپایی که همزمان با تسریع فرایند واکسیناسیون تدابیر احتیاط آمیزی را برای جلوگیری از گسترش موج جدید همه‌گیری بیماری کووید۱۹ به اجرا گذاشته‌اند این روزها با خشم و عصبانیت بخشی از شهروندان روبرو هستند که این اقدامات را نقض آزادی‌های شخصی می‌دانند.

4

فرانسه یکی از این کشورها است که تظاهرات گسترده‌ای به همین منظور برای دومین هفته متوالی در بسیاری از شهرهای آن برگزار شد. این تظاهرات که مقامات دولتی شمار شرکت کنندگان در آن را حدود ۱۶۱ هزار اعلام کرد در برخی شهرها از جمله پایتخت به درگیری‌هایی با ماموران پلیس منجر شد. مخالفت با الزامی شدن «گذرنامه‌ سلامت» - برای استفاده از خدمات رفاهی،‌ تفریحی و فرهنگی -و محکومیت آنچه «نقض آزادی‌های شخصی» و «تبعیض نسبت به شهروندان» خوانده شده اساس و محور این تظاهرات را تشکیل می‌داد.

شماری از شهروندان ایتالیایی هم در مخالفت با «گذرنامه سلامت» که ارائه آن از روز ششم اوت در کشورشان اجباری می‌شود دست به تظاهرات زدند. دولت ماریو دراگی اعلام کرده که برای جلوگیری از وضع محدودیت‌های تازه‌ای شبیه آنچه در قرنطینه‌های سراسری اعمال می‌شود مجبور به الزامی کردن مجوز سلامت شده است. رئیس دفتر آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان هم تصریح کرده از این پس افراد واکسینه شده از آزادی‌‌های بیشتری نسبت به واکسینه‌ نشده‌ها برخودار خواهند بود. این چرخش موضعی از سوی دولت آلمان تلقی می‌شود چرا که مرکل پیش‌تر گفته بود بنا نیست همچون فرانسه با وضع تدابیری زمینه الزامی کردن واکسیناسیون در کشورش فراهم شود.  در هلند هم هزاران نفر از شهروندان نسبت به اجرای محدود مقرارت بهداشتی در شهر آمستردام دست به تظاهرات زدند.

 

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید