مشورت بلینکن با نخست وزیر اسرائیل درباره مذاکرات با ایران!
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، همزمان با مذاکرات وین و ارایه دو سند از سوی هیات ایرانی به طرف های مذاکره کننده با موضوع لغو تحریم های ظالمانه و مساله هسته ای کشورمان، رژیم صهیونیستی که همواره از هر فرصتی برای ایجاد اخلال در روند مذاکرات سواستفاده کرده است، اعلام کرد که مذاکرات وین باید هرچه سریعتر متوقف شود.
ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا شامگاه پنج شنبه به وقت محلی در بیانیه ای اظهار داشت بلینکن و بنت بر همکاری قوی آمریکا و اسرائیل تاکید کردند.
وی تصریح کرد دو طرف در مورد مسایل امنیتی منطقه ای از جمله ایران و مذاکرات کنونی وین گفتگو کردند.
ند پرایس اظهار داشت: دو طرف در خصوص چالش ناشی از ویروس کرونا نیز بحث و تاکید کردند مقامات اسرائیلی و فلسطینی باید از انجام اقدامات یکجانبه از جمله ادامه شهرک سازی که باعث تشدید تنشها و تضعیف تلاشها برای پیشبرد مذاکرات راهکار دو کشوری می شود، خودداری کنند.
خبرگزاری رویترز روز پنجشنبه نوشت که نخست وزیر رژیم صهیونیستی خواستار توقف سریع مذاکرات وین شده است.
نفتالی بنت نخست وزیر رژیم صهیونیستی ادعا کرد: ایران باج خواهی هسته ای را بعنوان روش مذاکره به کار برده و این موضوع باید بلادرنگ با توقف مذاکرات و اجرای گام ها و اقدامات سخت ، از سوی قدرت های جهانی پاسخ داده شود.
این مقام صهیونیست بدون اشاره به صدها کلاهک هسته ای و اتمی رژیم صهیونیستی که تهدیدی جدی علیه منطقه و جهان به شمار می رود؛ مدعی شد که ایران غنی سازی اورانیوم با استفاده از سانتریفیوژهای پیشرفته را اغاز کرده است.
آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا نیز روز پنجشنبه با بیان اینکه "به زودی و شاید تا همین یکی دو روز آینده" وضعیت مذاکرات وین مشخص می شود، گفت که اگر چه برای دستیابی به توافق دیر شده، اما "هنوز هم خیلی دیر" نیست.
علی باقری مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات وین امروز و ساعاتی قبل اعلام کرد که طرف ایرانی متن پیشنهادی خود را در قالب دو موضوع لغو تحریمهای ظالمانه و مسائل هستهای تحویل داده است.
باقری در گفت و گو با خبرنگاران ایرانی مستقر در وین گفت: ما دیشب دو سند را در اختیار طرف مقابل قرار دادیم. سند اول دیدگاههای جمهوری اسلامی ایران در مورد موضوع لغو تحریمها و همینطور سند دوم در مورد موضوع اقدامات هستهای ایران در اختیار طرف مقابل قرار گرفت. قاعدتا طرف مقابل باید این اسناد را بررسی و آمادگی لازم را برای گفتوگوها و مذاکرات جدی با جمهوری اسلامی ایران در مورد متن های ارائه شده کسب کند. اما نکته مهم این است که این گفتوگوها دارای آثار متنوع و متعدد بین المللی است.
مذاکرات میان ایران و گروه ۱+۴ از روز دوشنبه هشتم آذر ماه (۲۹ نوامبر) در وین اتریش برای لغو تحریم های ظالمانه آمریکا علیه ملت ایران و بازگشت آمریکا به برجام آغاز شده است.