واکنش یک نماینده به اظهارات دادستان کل کشور درباره گشت ارشاد/ ناجا متخصص ارشاد نیست
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از انتخاب، اخیرا حجتالاسلام والمسلمین محمدجعفر منتظری دادستان کل کشور در سلسله نشستهای جهاد تبیین در پاسخ به سوال یکی از حاضران مبنی بر اینکه چرا گشت ارشاد تعطیل شد، اظهار داشت: «گشت ارشاد ربطی به قوه قضائیه ندارد و از همان جایی که در گذشته تاسیس شد از همانجا نیز تعطیل گردید. البته قوه قضائیه نظارتهای خود را بر کنشهای رفتاری در سطح جامعه ادامه میدهد.»
شهریار حیدری، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس، ضمن اظهار بیاطلاعی از جایگزین گشت ارشاد، در واکنش به صحبتهای دادستان کل کشور، عنوان کرد: «عمل ارشاد، اهل و متخصص میخواهد. ناجا متخصص ارشاد نیست چراکه نه فرصت و تخصصش را دارد و نه امکانش را. به همین دلیل وقتی به ارشاد ورود میکند، منجر به تنش میشود.»
وی ضمن تاکید بر اینکه ارشاد فلسفه خاص خود را دارد، افزود: «در وهله اول باید بدانیم که افرادی که برای ارشاد انتخاب میشوند خودشان باید الگو باشند، دوم اینکه فهم درستی از احکام داشته باشند و سوم اینکه صحبتشان نافذ باشد.»
حیدری اضافه کرد: «بالاخره فلسفه ارشاد فلسفه اسلامی و نظام ما هم اسلامی است. مردم هم اسلام و دین را پذیرفتهاند و قلبا هم محجبهاند. ما مخالف حجاب نداریم، ممکن است کسی آن را رعایت نکند، اما همان فرد هم مخالف حجاب نیست؛ ولی همین برخوردهاست که باعث میشود یک عدهای بیزار شوند و فاصله گیرند. این برخوردها باید اصلاح شود.»
این نماینده مجلس ضمن بیان اینکه ملت ما طرفدار نظام، ولایت و انقلاب هستند، گفت: «همین افرادی که معترض بودند اگر روزی شرایط ایجاب کند و مقام معظم رهبری بگویند که بروید و با دشمن خارجی بجنگید، این کار را انجام میدهند، اما امروز نقدی به روشها و عملکردها دارند؛ بنابراین اگر تصمیمی گرفتهاند مبنی بر اینکه در اجرای ارشاد اصلاحی انجام دهند، به باور من تصمیم درستی است؛ باید حتما روش و منش و اصلا ناجا را از چرخه ارشاد حذف کنند.»
حیدری با تاکید براینکه ناشیگری ناجا، خواسته یا ناخواسته منجر به پیش آمدن این تنش در فضای اجتماعی شد، بیان کرد: «از این جهت به باور من اگر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصمیم گرفته که وظیفه ارشاد را به دستگاه دیگری محول کند، کار بسیار خوبی کرده است. چون ناجا نمیتواند چنین عملی را انجام دهد. ناجا یک نهاد تامینکننده امنیت است و باید وظیفه خود را انجام دهد، باید جلوی سرقت، مواد مخدر و... را بگیرد. اینکه با کسی که بدحجاب بوده، برخورد کند و منجر به تنش شود، درست نیست. به نظر من باید تجدیدنظری در نحوه اجرای ارشاد شود و دستگاه اجراکننده ارشاد، از ناجا به یک نهاد فرهنگی که احکام، اسلام، منش و روش دین را به خوبی بشناسند و متخصص این کار باشد، تغییر پیدا کند.»
وی همچنین در پاسخ به این پرسش که باتوجه به صحبتهای اخیر دادستان کشور مبنی بر اینکه مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی در مدت زمان ۱۵ روزه قرار است نظر خود را در مورد مسئله حجاب اعلام کنند، آیا در مجلس این موضوع مطرح شده است یا خیر، گفت: «در مجلس صحبت نشده، چون این مسئله قانون بوده است و شواری عالی انقلاب فرهنگی باید پیشنهاد دهد. اگر نیاز به اصلاح قانون است، مجلس آمادگی دارد. یقینا مجلس، شورای عالی انقلاب فرهنگی و نهادهای متخصص باید در این زمینه فکری کنند.»
این عضو کمیسیون امنیت ملی با اشاره به اینکه بحث ارشاد یک بحث کار نرمافزاری است نه سختافزاری، مطرح کرد: «مردم ایران اساسا محجبه و مذهبی هستند. حتی آن بیحجاب هم ذاتا مذهبی است، اما ممکن است بلد نباشد که حجاب بخشی از مدهب است. این را باید با روش و با تخصص، ارشاد کرد و تذکر داد نه اینکه اول بسم الله برخورد صورت گیرد.»