تولید نفت در چین به ۴.۶ میلیون بشکه در روز رسید

کدخبر: ۷۱۶۲۷۲
اقتصادنیوز: در حالیکه تولیدکنندگان صنعت شیل آمریکا، در بحبوحه کاهش قیمت نفت و با وجود اشتیاق ترامپ به حفاری بیشتر، رشد تولیدشان را محدود نگه داشته اند، شرکت‌های بزرگ انرژی دولتی چین به طور مداوم تولید داخلی را تقویت کرده اند.
تولید نفت در چین به ۴.۶ میلیون بشکه در روز رسید

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، تولید روزانه نفت در چین که بزرگترین واردکننده این کالا در جهان است، به رکورد ۴.۶ میلیون بشکه صعود کرد.

اداره ملی انرژی چین در ژانویه، اعلام کرد که به تولید پایدار بیش از ۲۰۰ میلیون تن نفت در سال ۲۰۲۵ چشم دوخته است. طبق آمار، دو ماه بعد، تولید نفت در چین به سطح ۴.۶ میلیون بشکه در روز رسید.

در حالیکه تولیدکنندگان صنعت شیل آمریکا، در بحبوحه کاهش قیمت نفت و با وجود اشتیاق ترامپ به حفاری بیشتر، رشد تولیدشان را محدود نگه داشته اند، شرکت‌های بزرگ انرژی دولتی چین به طور مداوم تولید داخلی را تقویت کرده و روند نزولی تولید را که از یک دهه پیش آغاز شده بود، معکوس می‌کنند و این پیش‌بینی‌ها را که تقاضای چین برای نفت، ممکن است به زودی به اوج خود برسد را نادیده می‌گیرند.

خبر مرتبط
بازار جهانی نفت در مسیر صعود؛ طلای سیاه در گرداب تحریم‌ها

اقتصادنیوز: قیمت جهانی نفت تحت تاثیر اخبار مربوط به تحریم‌های جدید آمریکا علیه عرضه نفت و گاز ایران با افزایش بیش از یک درصدی مواجه شد.

شرکت CNPC، اوایل سال جاری اعلام کرد به احتمال زیاد تقاضا برای سوخت در چین، دو سال پیش به اوج خود رسیده است. این ارزیابی بر اساس کاهش ۱.۹ درصدی واردات نفت در سال ۲۰۲۴ به بیش از ۱۱ میلیون بشکه در روز بود. این اولین کاهش واردات نفت خام به چین در دو دهه گذشته بود، اما تولید داخلی افزایش یافت.

اداره ملی انرژی در ژانویه اعلام کرد مجموع تولید نفت و گاز چین در سال گذشته، برای اولین بار، از مرز معادل ۴۰۰ میلیون تن نفت فراتر رفت که تولید، عرضه و قیمت نفت و گاز با ثبات در این کشور را تضمین می‌کند. تولید نفت خام به طور مشخص به ۲۱۳ میلیون تن رسید که معادل میانگین روزانه حدود ۴.۳ میلیون بشکه است.

رونق خودروهای برقی، پیش‌بینی‌های اوج تقاضا برای نفت را برانگیخت. اما حتی با وجود اوج تقاضا، اگر واقعا قریب الوقوع باشد، چین به افزایش تولید نفت داخلی خود ادامه خواهد داد زیرا موضوع امنیت انرژی برای پکن در میان است. با وجود تمام منابع نیروی بادی و خورشیدی و خودروهای برقی و با وجود مسئله ذخیره سازی باتری، امنیت انرژی هنوز به نفت و گاز بستگی دارد و رهبری چین این را می داند.

با وقوف بر این واقعیت، چین به یکی از ده تولیدکننده برتر نفت در جهان تبدیل شده است و با عراق برای رتبه پنجم رقابت می کند. تولید داخلی بیشتر، به معنای نیاز کمتر به واردات است و این به معنای آن است که تاثیر داده‌های واردات چین بر قیمت‌های بین‌المللی، در آینده‌ای نه چندان دور، احتمالا تاثیر شگرفی را که اکنون دارد، از دست بدهد.

خبر مرتبط
رشد اقتصادی ایران در افق ۱۴۰۵؛ افول نقش نفت+ نمودار

اقتصادنیوز: مرکز پژوهش‌های مجلس و بانک جهانی هر دو تصویر مشابهی از آینده اقتصاد ایران ترسیم کرده‌اند؛ با این تفاوت که یکی کمی خوشبین‌تر به سال ۱۴۰۳ نگاه می‌کند و دیگری به سال ۱۴۰۵. هر دو نهاد بر کاهش سهم نفت در رشد اقتصادی تأکید دارند و معتقدند تنگنای فروش نفت ناشی از تحریم‌ها و فشارهای ژئوپلتیک، مانع اصلی شتاب‌گیری اقتصاد ایران است.

بر اساس گزارش اویل پرایس، البته چین همچنان برای مدتی، واردکننده بزرگ نفت خام خواهد ماند. تولید داخلی این کشور، برای پوشش حتی نیمی از تقاضا کفایت نمی کند. بر اساس محاسبات اوپک، کل تقاضای چین برای نفت در سال گذشته، به ۱۶.۶۸ میلیون بشکه در روز رسید. در مقایسه با این رقم، میانگین تولید روزانه داخلی ۴.۳ میلیون بشکه نفت اگرچه ناچیز نیست، اما به معنای خودکفایی کامل نیز نیست. با این حال، میانگین تولید داخلی چین در حال رشد است.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید