احمدی نژاد میخواهد رضا پهلوی شود؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از خبرآنلاین، مدتهاست که در لاک سکوت فرو رفته است. دیگر نه نامهای مینویسد و نه سخنرانی میکند؛ از طعنه و کنایههای همیشگیاش هم دیگر خبری نیست. محمود احمدینژاد در زمان دولت حسن روحانی به ویژه در دوران مذاکرات هستهای ایران و شش قدرت جهانی، انتقادات زیادی نسبت به عملکرد دولت داشت و حتی قوه قضاییه و برخی نهادهای امنیتی هم از طعنههای او در امان نبودند. اما مدت زیادی است که همزمان با روی کار آمدن دولت رئیسی سکوت را سرلوحه امورش قرار داده است.
بسیاری از سخنرانیها و مواضع او این برداشت را داشته و دارند که گویی احمدینژاد تبدیل به یک اپوزیسیون در داخل کشور شده است. اما واقعیت این است که او به لحاظ بدنه اجتماعی ظرفیت تبدیل شدن به اپوزیسیون را ندارد.
«احمد علیرضابیگی» نماینده تبریز در مجلس و استاندار آذربایجان شرقی در دولت احمدینژاد، از زاویهای دیگر اپوزیسیون بودن احمدینژاد را رد میکند. او تاکید دارد که «احمدینژاد بنا ندارد رضا پهلوی شود». در ادامه گفتوگوی این نماینده نزدیک به محمود احمدینژاد را میخوانید:
*******
* آیا آقای احمدینژاد قصد و برنامهای برای حضور در انتخابات مجلس دوازدهم یا ریاستجمهوری بعدی دارد؟
تا انتخابات ریاستجمهوری که زمان زیادی مانده است؛ اما درباره انتخابات مجلس هیچ برنامه و ارادهای وجود ندارد.
احمدی نژاد به هیچ عنوان نمی خواهد در انتخابات مجلس لیست بدهد
*یعنی در حد اینکه لیستی بدهد یا از فهرستی حمایت کند هم قصد ورود به انتخابات ندارد؟
به هیچ عنوان.
احمدی نژد به خاطر شرایط خاص کشور سکوت کرده است
*مدتی زیادی است که آقای احمدینژاد در مورد اتفاقات روز سکوت کرده است؛ این سکوت از سر اجبار است یا خودخواسته؟
آقای احمدینژاد به واسطه شرایط خاص کشور ترجیح داده که سکوت اختیار کند. چون آن زمانی که شرایط اقتضا میکرد، بابت مشکلات و نارساییها به واضحترین شکل و رساترین بیان ممکن، صحبتهایش را گفته است.
سالهای ۹۴ تا ۹۶ مکاتباتی انجام داده و مصاحبههایی داشته است. همان زمان هم که ایشان صحبت میکرد، برخی افراد بودند که چطور به آقای احمدینژاد اجازه نقد و انتقاد داده میشود و چرا با ایشان برخورد نمیشود و جلوی او را نمیگیرند. اما الان دیگر متاسفانه آن شرایطی که پیشبینی میکردیم در شرف وقوع هست، اتفاق افتاده است که البته دوست نداشتیم اینطور بشود و ای کاش برآوردهای ما اشتباه از آب در میآمد.
احمدی نژاد بنا ندارد رضا پلوی شود
*چه شرایطی را پیشبینی میکردید؟
آنچه پیشبینی میکردیم، همین وضعیتی است که الان به وجود آمده؛ در حال حاضر با وجود این شرایط در کشور بیاییم بگوییم آنچه ما میگفتیم اتفاق افتاده است، نمک پاشیدن به زخم است. آقای احمدینژاد بنا ندارد رضا پهلوی شود. بنا ندارد مانند سایر کسانی که به دنبال موجسواری هستند، عمل کند.
*یعنی نمیخواهد اپوزیسیون باشد؟
اساسا بنای چنین رفتاری از ایشان نیست.
نامه احمدی نژاد به رهبری
*هشداری که ایشان میدادند چه بود؟
به مسئولین و مقامات کشور بوده است. ایشان درباره اوضاع و احوالی که در کشور در جریان است، نامهای به مقام معظم رهبری نوشته بود. گذشت زمان نشان داد که همه اینها درست بوده است؛ جابجاییهایی که در نیروهای مسلح و قوه قضاییه صورت گرفت، همه اینها قرینههایی هستند که اثبات میکنند آنچه ایشان بیان میکرده، درست بوده است. سیستم هم با گذشت زمان به این واقعیت پی برده است. صحبتهای ایشان درباره عملکرد قوه قضاییه و ضابطین اشارات زیادی داشته است.
می خواهند ناکامی دولت رئیسی را به حساب احمدی نژاد بگذارند
*برخی میگویند ایشان به این دلیل انتقادی از دولت فعلی نمیکند که چون تعداد زیادی از نیروهای نزدیک به ایشان در دولت هستند؛ این گزاره را تایید میکنید؟
اینها را کسانی بیان میکنند که تلاش دارند ناکامی دولت آقای رئیسی را به حساب آقای احمدینژاد بگذارند ولی موضوع متفاوت است.
دولت رئیسی به هیچ وجه دولت سوم احمدی نژاد نیست
*به هر شکل گفته میشود که دولت رئیسی، دولت سوم احمدینژاد است. این موضوع را قبول دارید؟
نه به هیچوجه؛ چرا که عملکردهای دولت آقای رئیسی هم از جهت سیاسی و هم از جهت اقتصادی متفاوت است. همین نهضت ملی مسکن را با طرح مسکن مهر در نظر بگیرید؛ چقدر اختلاف دارد؟ در شیوه اقدام تفاوتهای زیادی بود.
به عنوان مثال دولت نهم و دهم در مورد تمامی خانوادههای ایرانی که سابقه مسکن نداشتند و فرم «ج» آنها باطل نشده بود و همچنین زوجهای جوان، خود را متعهد میدانست که برای آنها یک مسکن لااقل ۷۵ متری بسازد و در اختیار آنها قرار دهد. این حق را برای این خانوادهها در نظر گرفته بودند. و اینکه با اندک آورده و حتی با وام و تسهیلاتی که در مرحله آخر به ۲۵ میلیون تومان رسید، بدهکار میشدند و این پول در اختیار سازنده قرار میگرفت و بعد از اینکه کلید خانه را تحویل میدادند، مرحله پرداخت اقساط آغاز میشد.
در صورتی که در نهضت مسکن ملی اینطور نیست و در شرایطی که هنوز تکیلف مشخص نیست، خانوادهها باید مبالغ ۱۰- ۱۵ میلیون تومان باید اقساط پرداخت کنند و همینطور آورده قابل توجهی باید داشته باشند. در دولتهای نهم و دهم اهتمام ما این بود که ثروت مردم، به مردم برگردانده شود که یکی از راههای آن، همین مسکن مهر بود. مورد دیگرش سهام عدالت است؛ شما این سهام عدالت را با به یغما رفتن سرمایه ملت در بورس مقایسه کنید. بنا بر این عملکرد و کارکرد دولت آقای رئیسی به هیچ عنوان با سیاستها و عملکرد دولت آقای احمدینژاد قابل قیاس نیست.