فرصت سوزی به سبک واشنگتن-1

مانور رقیب در حیات خلوت واشنگتن/ چین چگونه آمریکا را دور زد؟

کدخبر: ۶۳۱۰۲۹
به گزارش اقتصادنیوز: وقتی سیاستگذاران امنیت ملی را در نظر می گیرند، ابتدا به توانایی های نظامی فکر می کنند: تسلیحات و مهمات یک کشور، وضعیت نیروهای مسلح، دفاع مرزی، نظارت و امنیت سایبری. با این حال، از سال 2020، استراتژی امنیت ملی ایالات متحده یک چرخش تجاری شدید پیدا کرده است.
مانور رقیب در حیات خلوت واشنگتن/ چین چگونه آمریکا را دور زد؟

به گزارش اقتصادنیوز، همه‌گیری کووید 19 و اختلالات عظیم آن در اقتصادها، استراتژیست‌ها را نسبت به شکنندگی زنجیره‌های تامین آگاه‌تر کرد. دقیقاً تمام تراشه‌ها و بلبرینگ‌هایی که به سلاح‌ها وارد می‌شوند، کجا تولید می‌شوند؟همه گیری همچنین نشان داد که شرکت های آمریکایی چقدر به چین در فرآیندهای تولید چند مرحله ای که محصولات را به دست مصرف کنندگان می رساند، از جمله مواردی که برای امنیت ملی و انتقال به انرژی سبز حیاتی هستند، وابسته هستند. چین در حال حاضر 85 درصد از مواد معدنی حیاتی را که به دستگاه‌های با فناوری پیشرفته وارد می‌شوند، پردازش می‌کند. این کشور همچنین دارای 77 درصد ظرفیت تولید باتری در جهان است و بیش از نیمی از خودروهای الکتریکی فروخته شده در سراسر جهان را تولید می کند. پکن کتمان نمی کند که قصد دارد جانشین واشنگتن به عنوان موتوری که اقتصادهای جهان را به حرکت در می آورد شود.

از زمان قدرت گرفتن جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده در اوایل سال 2021، دولت او تلاش کرده تا تهدیدی را که سلطه زنجیره تامین چین برای ایالات متحده ایجاد می کند، کاهش دهد. در 100 روز اول، بایدن دستور داد تا تجزیه و تحلیل گسترده ای از زنجیره تامین برای چهار حوزه حیاتی امنیت و ثبات اقتصادی ایالات متحده انجام شود: مواد معدنی حیاتی، باتری های با ظرفیت بالا، نیمه هادی ها و داروها. این بررسی نشان داد که مواد معدنی که تلفن‌های همراه و رایانه آمریکایی‌ها را تامین می‌کنند، بیشتر از چین می‌آیند، و همچنین بخشی از مواد فعال که در 120 داروی اساسی وجود دارد. این تجزیه و تحلیل نشان داد که وسایل نقلیه الکتریکی ایالات متحده، پنل های خورشیدی و صنایع توربین بادی چقدر به کارخانه های چینی وابسته هستند.در همین راستا نشریه فارن افرز مقاله منتشر کرده و به فرصت های از دست رفته واشنگتن به واسطه این سیاست پرداخته است. اقتصادنیوز این یادداشت را به سه بخش ترجمه کرده که بخش نخست در ادامه آمده است.

فرصت سوزی به سبک واشنگتن

بایدن به دنبال کمک به شرکت های آمریکایی برای پر کردن شکاف های زنجیره تامین بوده است. او به شدت «حمایت دوستان» را دنبال کرده، گروه‌های کاری را با کشورهای اروپایی برای رسیدگی به کمبود دارو و تامین امنیت مواد معدنی حیاتی، و همچنین هماهنگی با اتحادیه اروپا در زمینه زنجیره تامین، فناوری، داده‌ها و سیاست‌های سرمایه‌گذاری ایجاد کرده است. دولت او انرژی بیشتری را برای تقویت اتحادهای اقتصادی در آسیا، راه اندازی چارچوب اقتصادی هند و اقیانوسیه - که به شدت بر زنجیره های تامین تمرکز دارد - و دعوت از ژاپن و کره جنوبی برای همکاری در یک سیستم هشدار اولیه برای پیش بینی اختلالات زنجیره تامین اختصاص داده است.با این حال، چنین تلاش هایی راه‌حل‌های موجود در حیاط خلوت ایالات متحده را نادیده می‌گیرند: مراد کشورهای آمریکای لاتین است. این منطقه سرشار از مواد معدنی حیاتی مورد نیاز ایالات متحده است. بسیاری از کشورهای آمریکای لاتین در حال حاضر دارای صنایع دارویی پیچیده هستند. سایرین دارای نیروی کار فنی پیچیده، از نظر اقتصادی رقابتی و از نظر جغرافیایی نزدیک هستند که می توانند ریزتراشه های ساخته شده در کارخانه های ساخت ایالات متحده را جمع آوری، آزمایش و بسته بندی کنند. خودروسازان آمریکایی در حال حاضر به مکزیک متکی هستند و ادغام آمریکای لاتین به طور کامل در تولید خودروهای برقی، این صنعت را با استفاده از بازارهای مختلف کار و استفاده از طیف گسترده‌تری از یارانه‌های ارائه شده توسط قانون کاهش تورم، رقابتی‌تر می‌کند.

رهبران ایالات متحده به طور مداوم ارزش اتحادهای همسایه چین را بیش از حد ارزیابی می کنند و چشم انداز تجاری اروپا را دست بالا می گیرند. نه اروپا و نه آسیا نمی توانند راه حل های اساسی یا پایداری برای تهدیدات زنجیره تامین ایالات متحده ارائه دهند. ایالات متحده و اروپا مطمئنا می توانند از یکسان کردن روشی که استانداردهای فناوری را تعیین می کنند، سرمایه گذاری های خارجی خود را بررسی کرده و به سمت تامین منابع سازگارتر با محیط زیست برای انواع کالاها سود ببرند. اما اروپا هرگز به منبعی قوی از مواد معدنی حیاتی یا تامین کننده مقرون به صرفه برای نیمه هادی ها یا وسایل نقلیه الکتریکی تبدیل نخواهد شد. به جز استرالیا، تعداد کمی از متحدان ایالات متحده در اقیانوس هند و اقیانوس آرام دارای ذخایر معدنی مهمی هستند. در مقابل، از نظر نزدیکی جغرافیایی، آمریکای لاتین یک گزینه جذاب برای تولیدکنندگان آمریکایی است. چندان به ایالات متحده نزدیک نیست که انتقال تولید به آنجا خطر ساز شود، آنقدر هم دور نیست که مشکلات لجستیکی پیچیده‌ای را ایجاد کند. ایالات متحده از کمک به کشورهای آمریکای لاتین برای تقویت اقتصاد خود سود زیادی دارد. اکثر این کشورها دارای دموکراسی هستند و رشد اقتصادی و تحکیم دموکراتیک در منطقه فرصت های سرمایه گذاری جدید و مصرف کنندگان طبقه متوسط را برای شرکت های آمریکایی ایجاد می کند. آمریکای لاتین تنها منطقه ای در جهان است که ایالات متحده با آن از مزیت تجاری و بازار موجود برخوردار است و قبلاً با 11 کشور در آنجا قراردادهای تجارت آزاد امضا کرده است.

GettyImages-1243775633_cropped

مانور خزنده رقیب

با این حال، ایالات متحده در تعامل تجاری یا استراتژیک با کشورهای آمریکای لاتین شکست خورده است، فرصتی را برای تقویت امنیت ملی اش و مزیت های ژئوپلیتیک داخلی اش را به هدر می دهد. در واقع، ایالات متحده نمی تواند فرصت هایی را که آمریکای لاتین ارائه می دهد نادیده بگیرد. چین در حال حاضر پتانسیل آمریکای لاتین را به رسمیت می شناسد. این کشور به سرعت در حال رشد است و تجارت خود را با این منطقه از 12 میلیارد دلار در سال 2000 به نزدیک به 500 میلیارد دلار در سال 2022 افزایش می دهد. وقتی صحبت از کشورهای جنوب مرز ایالات متحده می شود، برخی از رهبران آمریکایی ممکن است به سادگی احساس کنند که حصارهای خوب همسایگان خوبی را ایجاد می کنند. اتخاذ این موضع یک اشتباه بزرگ و معکوس خواهد بود. اگر ایالات متحده نتواند آمریکای لاتین را به طور قابل توجهی در زنجیره تامین ایالات متحده ادغام کند و همچنان به دنبال متحدان اقتصادی دورتر باشد، تنها به نزدیکتر کردن نفوذ چین به درب خود کمک خواهد کرد.

80 درصد از عرضه مواد معدنی حیاتی ایالات متحده از خارج تامین می شود و آمریکا برای مواد مورد استفاده در تولید باتری به شدت به چین متکی است. شصت درصد ریزتراشه ها - و 90 درصد از پیشرفته ترین نوع تراشه های نیمه هادی - که هم برای ارتباطات روزانه آمریکایی ها و هم برای دفاع ملی ایالات متحده حیاتی هستند، در کشوری که تحت تهدید همیشگی چین، تایوان است، ساخته می شوند. بیش از 70 درصد از امکاناتی که مواد پیشرفته‌ای را که صنعت داروسازی ایالات متحده به آن متکی است، در خارج از کشور می‌سازد، و ایالات متحده بیش از هر نقطه دیگری در نزدیک به یک دهه گذشته با کمبود دارو مواجه است. چین به بزرگ‌ترین تامین‌کننده بسیاری از آنتی‌بیوتیک‌ها، رقیق‌کننده‌های خون، و داروهای شیمی‌درمانی و دیابت، و همچنین منبع اصلی مواد فعال در دارو‌های تولید شده در هند تبدیل شده است که منبع اصلی داروهای وارداتی ایالات متحده است.

1

برای تقویت زنجیره تامین ایالات متحده، دولت بایدن شرط های بزرگی را روی تقویت ظرفیت داخلی و ادغام بهتر اروپا و آسیا در تولید ایالات متحده گذاشته است. قانون تراشه‌ها و علم 2022 ده‌ها میلیارد دلار برای تولید نیمه‌رساناهای داخلی ایالات متحده اختصاص داد. قانون کاهش تورم 2022 (IRA) به تولیدکنندگان خودروهای برقی یارانه هایی تا سقف 7500 دلار برای هر خودرو ارائه می کند، در صورتی که بیشتر ورودی ها در ایالات متحده یا کشورهایی که واشنگتن با آنها قراردادهای تجارت آزاد دارند، ساخته شوند. وزارت انرژی ایالات متحده اخیرا سرمایه گذاری هایی را در بیش از دوجین پروژه معدنی و مواد حیاتی در سراسر ایالات متحده از جمله معادن و پالایشگاه های لیتیوم آغاز کرده و در نوامبر 2023، بایدن یک ابتکار بزرگ را برای تشویق تولید دارویی داخلی اعلام کرد و مجوزی را که رئیس جمهور دونالد ترامپ در دوران همه گیر به وزارت دفاع ایالات متحده برای تولید داروهای حیاتی داده بود، دوباره اخیا ساخت و قول داد که زنجیره تامین دارو از اینجا در آمریکا آغاز خواهد شد.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    • نیم قرن با اقتصاد ایران؛ ۲ آذر

      اقتصادنیوز: در پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» تلاش بر این است تا از قبل اخبار و گزارش های اقتصادی به تصویر روشنی از…

    کارگزاری مفید