تماس تلفنی نخست‌وزیر انگلیس و زلنسکی

کدخبر: ۷۱۵۸۰۸
اقتصادنیوز: نخست‌وزیر انگلیس و رئیس‌جمهور اوکراین امروز در گفت‌وگوی تلفنی، آخرین تحولات جنگ را مرور کردند.
تماس تلفنی نخست‌وزیر انگلیس و زلنسکی

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، «کی‌یر استارمر» نخست‌وزیر انگلیس و «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهوری اوکراین امروز (دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) در گفت‌وگوی تلفنی، ضمن مرور آخرین تحولات جنگ، درباره برنامه ائتلاف کشورهای حامی اوکراین برای تداوم حمایت‌های تسلیحاتی از کی‌یف و حفظ توافق آتش‌بس، بحث و تبادل نظر کردند.

سخنگوی دفتر نخست‌وزیری انگلیس اعلام کرد کی‌یر استارمر در این گفت‌وگو حمایت «قاطع و خلل‌ناپذیر» لندن از اوکراین را تکرار و تأکید کرده است که انگلیس از درخواست کی‌یف برای تعهد مسکو به یک آتش‌بس کامل حمایت می‌کند. وی همچنین ادعا کرد، اکنون زمان آن فرا رسیده که پوتین جدیت خود را برای پایان دادن به جنگ «بی‌رحمانه» علیه اوکراین نشان دهد.

در این تماس تلفنی، دو طرف درباره آخرین تحولات مربوط به کشورهای حامی اوکراین موسوم به «ائتلاف داوطلبان» گفت‌وگو کرده و بر لزوم پیشبرد تلاش‌ها برای دستیابی به «صلحی عادلانه و پایدار» تأکید کردند.

همزمان با تحرکات دیپلماتیک، وضعیت آتش‌بس اعلام‌شده در اوکراین به محل اتهام‌زنی میان دو طرف تبدیل شده است. روسیه و اوکراین طی بیانیه‌های جداگانه‌ای یکدیگر را به نقض آتش‌بس عید پاک که توسط ولادیمیر پوتین اعلام شده بود، متهم کردند. زلنسکی مدعی شد که روسیه تنها به‌ظاهر آتش‌بس را رعایت کرده و در عمل صدها حمله توپخانه‌ای در شب شنبه و روز یکشنبه انجام داده است. وی در شبکه اجتماعی ایکس ادعا کرد که روسیه از نیمه‌شب دست‌کم ۲۶ حمله توپخانه‌ای انجام داده است.

در مقابل، وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که اوکراین بیش از یک هزار بار آتش‌بس را نقض کرده، به مواضع روسیه حمله کرده و به زیرساخت‌های غیرنظامی آسیب رسانده است. این وزارتخانه تأکید کرد که نیروهای اوکراینی تنها در یک روز بیش از ۹۰۰ حمله پهپادی به مناطقی مانند کریمه، بریانسک، کورسک و بلگورود انجام داده‌اند.

به گزارش ایرنا، جنگ اوکراین در پی بی‌توجهی غرب نسبت به نگرانی‌های امنیتی مسکو و گسترش نیروهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) تا مرزهای روسیه آغاز شد. مسکو پس از نادیده گرفتن دغدغه‌های امنیتی خود، در پنجم اسفند ۱۴۰۰ «عملیات ویژه نظامی» در اوکراین را کلید زد. در این میان، انگلیس همراه با سایر کشورهای غربی، با ارسال تسلیحات، اعمال تحریم‌های گسترده و اتخاذ مواضع ضدروسی، به تشدید درگیری‌ها دامن زده است.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، بارها شروط خود برای پایان جنگ را اعلام کرده که از جمله شامل نپیوستن اوکراین به ناتو، لغو تحریم‌های غرب و عقب‌نشینی نیروهای اوکراینی از مناطق دونباس و نووروسیا می‌شود

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید