شکایت دانشگاه هاروارد از ترامپ/ ماجرا چیست؟

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از تسنیم، دانشگاه هاروارد از دونالد ترامپ به دلیل مسدود کردن میلیاردها دلار از بودجه فدرال خود شکایت کرد.
مقامات دانشگاه هاروارد از دونالد ترامپ به دلیل مسدود کردن میلیاردها دلار از بودجه فدرال این دانشگاه شکایت کردند.
در این شکایت که در دادگاه فدرال بوستون تنظیم شده، آمده است دونالد ترامپ حمله گستردهای را برای قطع بودجه تحقیقاتی و علمی بسیاری از دانشگاه ها به بهانه مبارزه با یهودی ستیزی انجام داده است.
براساس این شکایت نامه، این پرونده شامل تلاش های دولت برای قطع بودجه فدرال این دانشگاه است در حالی که فشارها برای در دست گرفتن کنترل تصمیم گیری های آکادمیک این نهاد ادامه دارد.
هاروارد اقدامات دولت ترامپ در این باره را مستبدانه و غیرقانونی و ناقض حقوق متمم اول دانشگاه درباره آزادی بیان دانست.
در همین حال هریسون فیلدز سخنگوی کاخ سفید در بیانیه ای اعلام کرد پول بی زحمت کمک های فدرال به نهادهایی مانند دانشگاه هاروارد قطع خواهد شد. بودجه های مالیات دهندگان مزیتی هستند که هاروارد در کسب شرایط اولیه مورد نیاز برای دسترسی به این مزیت ها، شکست خورده است.
در شکایت نامه هاروارد از نهادها و مقامات فدرال مختلفی از جمله وزارت بهداشت و درمان، انرژی و آموزش نام برده شده است.
این شکایت پس از آن مطرح شد که روز گذشته وال استریت ژورنال گزارش داد دونالد ترامپ تهدید کرده که یک میلیارد دلار دیگر از بودجه دانشگاه هاروارد برای تحقیقات بخش سلامت را قطع می کند.
مقامات دانشگاه هاروارد اعلام کردند دولت ترامپ درخواست های فراگیر خود از این دانشگاه را علی رغم گزارش منتشر شده مبنی بر ارسال نامهای که مقامات دولتی بدون مجوز این خواسته ها را بیان کرده بودند، دو برابر کرده است.
نیویورک تایمز به نقل از منابع آگاه ناشناس اعلام کرد دانشگاه هاروارد در تاریخ 11 آوریل نامهای را از طرف وکلای دولت دریافت کرد. نامهای که در آن درخواست های متعدد دولت از این دانشگاه مطرح شده بود. تغییر در سیاست های پذیرش دانشجو و پایان دادن به برنامه های تنوع، برابری و شمول و نیز دریافت اطلاعات خصوصی دانشجویان، شناسایی گروه های دانشجویی حامی فلسطین و گزارش عملکرد دانشجویان خارجی که سیاست های دانشگاه را نقض می کنند، از جمله درخواست های دولت از این دانشگاه بوده است.
اما 3 روز بعد، هاروارد این درخواست ها را رد و آن را خارج از اصول آزادی های مدنی و تلاشی از سوی دولت برای کنترل هر چه بیشتر این دانشگاه عنوان کردند.
در پی خودداری دانشگاه هاروارد در پذیرش درخواست های دولت ترامپ، وزارت آموزش آمریکا 2 میلیارد و 300 میلیون دلار از بودجه فدرال این دانشگاه و همچنین قراردادهایی به ارزش 60 میلیون دلار برای این دانشگاه را مسدود کرد.
پس از قطع بخش بزرگی از بودجه این دانشگاه، ترامپ این دانشگاه را تهدید کرد که از وضعیت مالیاتی معاف می کند و آنها باید عذرخواهی هم کنند. همچنین دولت تهدید کرد که ظرفیت و توانایی دانشگاه برای جذب دانشجویان خارجی را سلب می کند.
همچنین در تازه ترین تنش میان دولت آمریکا و دانشگاه هاروارد، دولت ترامپ خواستار اسناد و سوابق مربوط به کمک های خارجی و برخی روابط خارجی این دانشگاه شد. دولت از مقامات این دانشگاه خواسته تا درباره منابع کمک های خارجی بیش از 250 هزار دلار در یک سال، برای این دانشگاه، گزارش دهد.
دولت ترامپ دانشگاه های سراسر آمریکا را به دلیل حضور دانشجویانش در اعتراضات دانشجویی حامیان فلسطین در محوطه دانشگاه ها پس از یورش گسترده رژیم صهیونیستی به نوار غزه و کشتار مردم بیگناه این منطقه، توبیخ کرده و این کار را از دانشگاه کلمبیا آغاز کرد. دانشگاه های پرینستون، براون، پنسیلوانیا، کورنل و نورث وسترن از دیگر دانشگاه هایی هستند که بودجه آنها مسدود یا لغو شده است.
پس از تجاوز بیرحمانه رژیم صهیونیستی به مردم بیگناه غزه پس از 7 اکتبر، دانشگاه کلمبیا، پیشروی اعتراضات دانشجویی حامیان فلسطین و حرکات ضد یهودی در دانشگاه های سراسر آمریکا بود که سال گذشته در اعتراض به جنگ اسرائیل در غزه برگزار شد. معترضان خواستار پایان دادن به حمایت های مالی و تسلیحاتی واشنگتن از این رژیم در جریان این جنگ مرگبار هستند.
این در حالی است که چندی قبل دونالد ترامپ در یک فرمان اجرایی با «یهودستیز» خواندن معترضان به جنایات رژیم صهیونیستی، خواستار برخورد شدید با دانشجویان حامی فلسطین شد.
در تازه ترین اقدام دولت در مبارزه با یهودی ستیزی در دانشگاه های آمریکا، دولت روند اخراج برخی دانشجویان خارجی این دانشگاه ها را که در تجمعات و اعتراضات حامیان فلسطین دست داشتهاند، آغاز کرده و ویزای صدها دانشجوی دیگر را لغو کرده است. اخراج دو دانشجوی فلسطینی به نام های محسن مهدوی و محمود خلیل از دانشگاه کلمبیا تازه ترین اقدامات دولت است.