متغیر اثرگذار بر قیمت دلار/استانبول منتظر بهارستان
به گزارش اقتصادنیوز، اگر مجلس به دنبال توقف اجرای پروتکل الحاقی باشد، خریدها در بازار دلار بیشتر خواهد شد. این ادعایی است که از سوی شماری از معامله گران ارزی در روزهای اخیر مطرح شده است. ضرب الاجل مجلس برای برداشته شدن تحریم ها روز جمعه به پایان رسید و اکنون بازار در انتظار واکنش مجلس است. شماری از معامله گران باور دارند، توقف اجرای پروتکل الحاقی مسیر برداشته شدن تحریم ها را دشوار می کند.
آن ها به همین دلیل باور دارند، این اقدام مجلس منجر به افزایش خریداران دلار خواهد شد. البته بخشی از معامله گران نیز با این دیدگاه موافق نیستند. عده ای باور دارند، توافق ایران با آژانس انرژی اتمی تمدید خواهد شد و گروهی نیز معتقدند، ایران با توقف اجرای پروتکل الحاقی، فشار بیشتری را به طرف های غربی برای حصول یک توافق ایجاد می کند. در نتیجه شاید دلار در کوتاه مدت افزایشی شود ولی در میان مدت کم نوسان خواهد بود.
نقش بازارساز در وضعیت دلار
فارغ از بحث های سیاسی، شماری از فعالان باور دارند که بازار در شرایط کنونی در معرض عرضه مناسب قرار دارد. از نظر آن ها همین دلیل کافی است که تا قبل از انتخابات، نوسانات قابل توجهی در بازار ارز رخ ندهد. البته برای معامله گران روزانه، جدا از اخبار و حتی عرضه بازارساز، رفتارهای بازار درهم و هرات افغانستان نیز اهمیت اساسی دارد.
به عنوان مثال، تحلیل گران فنی باور دارند، برگشت درهم به بالای مرز ۶ هزار و ۳۰۰ تومانی می تواند زمینه ساز افزایش قیمت دلار شود. از نگاه آن ها، دلار برای قرار گرفتن در مسیر صعود بلندمدت نیاز دارد که درهم را بالای محدوده ۶ هزار و ۵۰۰ تومان ببیند.در کنار این، معامله گران ارزی باور دارند در صورتی که بازار هرات افغانستان شروع افزایشی داشته باشد، خود به خود میزان خریدها در بازارهای داخلی مشهد و تهران نیز بالا خواهد رفت.