بازگشت مگاپروژه در پایتخت / پاکسازی 6 ماهه آسیب های اجتماعی از شهر
به گزارش اقتصادنیوز ،علیرضا زاکانی، گزینه انتصاب شهرداری تهران، در دومین جلسه دوره ششم شورای اسلامی شهر تهران حاضر شد و به ارائه برنامه خود پرداخت.
زاکانی در آغاز سخنان خود گفت: از همه کسانی که به عنوان شورای شهر و شهردار تهران در سنوات قبل بودند به ویژه آقای حناچی تشکر می کنم و همچنین سپاسگزارم از آقای علیرضا جاوید که مسئولیت سرپرستی شهرداری در دوره انتقالی را بر عهده گرفتند.
او همچنین با توجه به اینکه نماینده مردم قم است، بابت انصراف از مجلس پوزش خواست و گفت: در مسیر خدمت رسانی در کنار مردم خوب و شهید پرور قم خواهم بود و از مجلس برای اینکه رفیق نیمه راه شده و جدا شدم عذرخواهی میکنم.
گزینه انتصاب شهرداری تهران با اشاره به اهمیت شهر تهران به عنوان ام القرای جهان اسلام گفت: امروز عرصه خدمت در شعر تهران فرصتی بی نظیر برای خدمت به آحاد مردمی است که در تهران زندگی میکنند یا به تهران سفر میکنند.
او در همین راستا افزود: تهران نما و نماد نظام جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی است و لذا وظیفه ما است که دست به دست هم داده و این شهر را آنگونه که شایسته انقلاب و مردم است بسازیم.
زاکانی در ادامه به تشریح برنامه خود پرداخت و گفت: آنچه در شهر اسلامی با نگاه درست مد نظر است عدالت در تقسیم خدمات، تأمین آرامش روحی و معنوی، عمران و آبادی، حفظ طبیعت است و همه اینها باید مورد توجه قرار گیرد چرا که این مسائل سخنان رهبر انقلاب نیز است و همه باید با هم همت کنیم و اقدامات لازم را در شهر انجام دهیم تا تهران الگویی برای جهان اسلام باشد همچنین تلاش کنیم به ساخته های گذشته و زحمات قبلی بیفزاییم و بتوانیم در این الگو هم هویت خود را و هم اساس و بنیان ایرانی-اسلامی خود و محیطی پیشرفته و الگوی پاک و سالم پیاده کنیم.
او ادامه داد: امیدوارم طی چهار سال زحمت دوستان، یک شهرداری کارآمد و مرقوم به صرفه، هدفمدار و هوشمند و چابک و سریع در ارائه خدمات و شفاف و راستگو با کارکنان مسئولیت پذیر داشته باشیم تا زمینه های مشارکت پذیری و امکان بالای خدمت به مردم را فراهم کنیم.
منتخب شهرداری تهران افزود: آنچه که مهم است این است که الزامات ۱۲ گانهای را به عنوان مقدمات رویکرد تحولی ایجاد کنیم و آن را به یک باور عمومی تبدیل کنیم و همه مردم و مسئولان با هم هم راستا باشند.
او خاطر نشان ساخت: توجه توامان به روح و کالبد شهر وِیژگی ممتاز بعدی است و دقت در هوشمند سازی و بهره مندی از همه ظرفیت های فناوری و هوشمند قرار دادن شرایطی که با شفافیت کارآمدی خود را رشد داده و از فساد پیشگیری کنیم و دار و ندار خود را بر مداری قرار دهیم که یک وحدت نظر در حاکمیت و کشور ایجاد کند. لذا وظیفه ما است که دست به دست هم داده و این شهر را آنگونه که شایسته انقلاب و مردم است، بسازیم.
او با بیان اینکه رویکرد تحولی در شهر تهران ضروری است گفت: تلاش داریم که از ظرفیت های فناوری و هوشمند سازی در شهرداری تهران بهره مند شویم و با وحدت نظر و انسجام کارها را پیش ببریم.
زاکانی تأکید کرد: برای اینکه تحقق در اهداف را شاهد باشیم نیازمند هستیم همه مردم به عرصهها ورود کنند تا تحولی بزرگ و کالبدی ایجاد شود. نمونه عینی این ماجرا دفاع مقدس و حضور بسیج و ارزش آن است که امام فرمودند اگر بسیج نبود، جنگ سمت و سوی دیگری میگرفت.
او افزود: ما باید همه شهرها از جمله تهران را به یک کارخانه مولد، پویا و فعال و با نشاط تبدیل کنیم. و از یک مسیر درست به یک حکمرانی شایسته و مشارکت پذیر برسیم. بالطبع امکانات و اقتضائات کشور هم محدود است و لذا نیازمند امکانات هستیم و این امکانات را با میدان دادن به مردم و سرمایه های مردم و زمینهای برای سود دو طرفه، ایجاد میکنیم. لذا اساس کار ما خدمت، پیشرفت و آبادانی است.
شهردار منتخب تهران با بیان اینکه در چنین مسیری توجه به تحول شهرداری اولین گام است که بر مبنای نیروی انسانی خود شهرداری است ادامه داد: بالغ بر ۶۰ هزار نفر در شهرداری فعال هستند و ۳۵ تا ۴۰ هزار نفر هم با واسطه شرکت ها با شهرداری مرتبط هستند.
او افزود: لذا هم باید به شهر توجه داشته باشیم هم به شهروند و هم دقت در شهرداری داشته باشیم، اما نهایتا میدان دادن به شهروند امکان ساخت شهری بزرگ و سالم و پیشرفته را به ما خواهد داد و باز خود این شهروند محور بهره مندی و رشد و تعالی قرار خواهد گرفت. اگر مقصود ما یک الگو برای جهان اسلام و جامعه جهانی باشد، بیشک نیازمند به شهری هستیم که در آن آرامش و عدالت و تعالی مد نظر باشد.
علیرضا زاکانی هشت ویژگی مد نظر خود را تشریح کرد و گفت: بحث عدالت شهری و بازآفرینی اعتماد عمومی، آرامش شهر، فرهنگ شهرنشینی و هویت ایرانی-اسلامی، علم و فناوری در مدیریت شهری، مشارکت شهروندان و حلقههای میانی ارتقای کالبدی و اقتصاد شهری و نقش آفرینی بینالمللی تهران مقصود و مراد ما است.
شهردار منتخب تهران سپس به بررسی این موارد پرداخت و گفت: وقتی از عدالت شهری و بازآفرینی اعتماد میگوییم باید به وضعیت شهر نگاه کنیم. برای نمونه در یک منطقه ۳۳ متر و هشتم دهم سرانه فضای سبز وجود دارد و در منطقه دیگر ۲ متر و شش دهم! این نابسامانیها سلسله آسیب هایی را به بخش محروم جامعه وارد میکند. وقتی از زیرساخت های فرهنگی و ورزشی دم میزنیم باید بدانیم که بیش از ۴۰ درصد امکانات ورزشی ما در ۵ منطقه وجود دارد و ۱۵ منطقه هم فاقد امکانات ورزشی هستند. وقتی درمورد موضوعات رفاهی سخن میگوییم: میبنیم مناطق ۹، ۱۶، ۱۷، ۱۸، ۱۹ از نبود رفاه رنج میبرند.
به اعتقاد زاکانی عدالت هم به معنای شرایط برابر در زیست اجتماعی است و هم به معنای فرصت رشد برابر برای همه.
او افزود: امروز از ۱۲ هزار هکتار بافت ناپایدار سخن می گوییم که هم فرصت است و هم تهدید و ۴۵۰۰ هکتار بافت فرسوده داریم که از مشکلات عدیده رنج میبرند. لذا نمیتوانیم با ظلمی که به شهروندان میکنیم صحبت از خیر و برکت کنیم. البته این نافی خدمات شهرداران گذشته نیست چراکه همه ما دیدهایم که تهران چه شهری بود و امروز چه شهری است.
زاکانی در این خصوص خاطرهای نقل کرد و گفت: ۱۲ سال تلاش آقای قالیباف شرایطی را ایجاد کرد که یکی از مراجع تقلید در کربلا که به نزد ایشان رفته بودم، اتوبان امام علی را نماد موفقیت میدانستند.
شهردار منتخب تهران درمورد چالشهای شهر و شهرداری تهران گفت: ۳۵۰ روز هوای غیر پاک، ۵۶ درصد از درآمد های حاصل از فروش تراکم، رانت خواری، فساد و نبود شفافیت کافی اداری، بدهی ۷۰ هزار میلیارد تومانی، ساختار فربه سازمانی، تعداد بالای پروژههای نیمه تمام و بافت فرسوده از مشکلات اساسی شهر و شهرداری تهران است.
او افزود: شهر ما از جهت رونق و توانایی قابل پیش بینی و برنامه ریزی است لذا توجه ما به این است که تغییرات بنیادین که دنبال میکنیم به سمت و سوی یک حرکت جهادی با دقت بالا باشد که شهری را برای ما بیافریند که هم عدالت عمومی داشته باشد و هم اعتماد عمومی را افزایش دهد.
زاکانی در ادامه گفت: به اعتقاد بنده به یک نهضت پارکینگ سازی نیاز داریم. میبینید که کنار خیابانهای ما به پارکینگ تبدیل شده است که حمل و نقل را دچار اشکال کرده است. همچنین در حوزه فضای نا ایمن شهری هم همانگونه که گفته شد ۱۲ هزار بافت ناپایدار در شهر وجود دارد. دیگر اینکه کیفیت حمل و نقل عمومی و فضاهای بی دفاع شهری و فرونشست ها و... چیزهایی هستند که با یک برنامه ریزی جدید باید رفع شوند.
او با تاکید بر اینکه در توسعه حمل و نقل شهر نیازمند یک توسعه ترکیبی هستیم افزود: امروز ۲۵۸ کیلومتر زیرساخت در مترو مورد بهره برداری قرار گرفته است و ما باید امکان تکمیل آن و ایجاد خطوط ۸، ۹، ۱۰، ۱۱ را فراهم کنیم. همچنین حدود ۶۰۰ واگن نیاز به اورهال دارد که میتوان آنان را آماده سازی کرد. آنچه که امروز مورد دقت قرار میگیرد بهره مندی از همین ظرفیت موجود و ادامه خدمت است. همچنین نیازمند تکمیل خطوط نیمه کامل به ویژه خط ۶ و ۷ هستیم و در کنار آن هم حتما باید به ظرفیت سازی جدید در سایر خطوط آغاز نشده بپردازیم. باید به اتوبوسرانی و ظرفیت های بزرگی که در آن وجود دارد پرداخت. در پایان دوره قبلی ۶۵۰۰ اتوبوس در تهران فعال بود و امروز به ۲۲۰۰ الی ۱۵۰۰ اتوبوس کاهش یافته است.
زاکانی متذکر شد: نقطه آغاز بهترین مسیر برای مدیریت شهری یک قرارداد اجتماعی است و از همین متکدیان و کودکان کار و معتادان متجاهر آغاز میشود.
شهردار منتخب تهران افزود: نیازمند یک حرکت جدی در فرهنگ شهری با نگاه به فرهنگ ایرانی _ اسلامی هستیم و این وجه متمایز کننده ما از سایر دوره های شهرداری است.
او خاطرنشان کرد: در حوزه عمل و فناوری هم بزرگترین ظرفیت ما در این حوزه است و می تواند هم عدالت را دسترسی ها ایجاد کند و هم شرایط را به سمتی برد که شهر را از یک فرهنگ عمیق برخوردار کند.
زاکانی همچنین در خصوص هوشمند شدن دستگاه اداری گفت: در دنیا مجوزها در نصف روز صادر می شوند درحالی که در ایران هفت ماه تا یک سال زمان میبرد!! با هوشمند سازی و تسریع امور اداری میتوان خدمت بزرگی به شهر تهران کرد. لذا ظرفیت مردمی بی نهایت است و این مردم هستند که میتوانند سرمایه گذاری و تعهد اجتماعی را تامین کنند.
او نکته دیگر را توجه به کالبد شهر دانست و افزود: کالبد شهر ما زیبنده این شهر نیست و در شمال و جنوب شهر تفاوت های جدید وجود دارد و این اصلا با اهداف انقلاب اسلامی سازگاری ندارد. بالغ بر ۵۶۰۰ هکتار از اراضی تهران فریز شده است.
شهردار منتخب تهران افزود: اثری که تهران میتواند در سراسر کشور بگذارد، اثری بی نظیر است و اگر در سطح شهر تهران حمل و نقل را سامان دهیم و مشکل مسکن را حل کنیم و اگر تعاملات انسانی را ارتقا دهیم، پیشگام این تحولات در سراسر کشور خواهیم بود و تهران الگوی دیگر شهرها میشود.
او در حوزه شهرسازی و معماری مهمترین چالشها را توجه نکردن به تهیه و اجرای طرح های موضوعی و موضعی عنوان کرد و با تاکید بر به روزرسانی طرح تفضیلی گفت: تکمیل نشدن فرآیند هوشمند سازی عوارض شهری و ساختمانی و نبود نظارت بر فرآیند صدور پروانه از چالشهای مهم این حوزه است در این راستا نوسازی و بازآفرینی بافت فرسوده، حفاظت و صیانت از حریم شهری پایتخت، هوشمند سازی، ایجاد شفافیت و پایش مستمر فرآیند ها را در اولویت برنامهها قرار خواهیم داد.
زاکانی ادامه داد: در حوزه ترافیک نیز توسعه، تجهیز و نگهداشت ناوگان حمل و نقل عمومی و مدیریت عرضه و تقاضا، نوسازی ناوگان تاکسیرانی و ساماندهی تاکسی های اینترنتی از جمله راهبردها در این حوزه است همچنین در برنامهها به دوچرخه اشتراکی و موتور برقی توجه شده است.
او در فصل اجتماعی و فرهنگی برنامه هایش، با تأکید بر مقابله با ناهنجاری ها و آسیب های اجتماعی و فقدان هویت دینی انقلابی و ملی شهر تهران گفت: تقویت مسجد محوری و حفظ و ترویج آثار و ارزش های انقلاب، دفاع مقدس و شهدا، ترویج و تسهیل در امر ازدواج، مقابله عمومی و محله محور با اعتیاد و طلاق، از برنامه های مهم این دوره است. باید نقش ملی و بین المللی خود را هم بپذیریم و هرگز نباید دچار روزمرگی شده و در مشکلات غرق شویم. باید به مسیری درست برویم.
شهردار منتخب تهران گفت: کلان پروژه های تهران فقط عمرانی نیستند و علاوه بر آن تهران نیاز به کلان پروژه های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی دارد. ظرفیت های بی نظیری نیز در این رابطه وجود دارد مثلا اگر شهرداری تهران قرارگاه اجتماعی را ایجاد و همه دستگاه ها را پای کار بیاورد می تواند مشکلات مربوط به معتادین متجاهر، تکدی گری و کودکان کار را برطرف کند.
سپس اعضای شورای پرسش هایی را از وی درخصوص کاهش فاصله جنوب و شمال پایتخت مبارزه با فساد و.. پس از مطرح شدن سوالات از سوی برخی از اعضای شورای شهر تهران اظهار کرد: ناظر به کاهش فاصله شمال به جنوب این بی عدالتی در شهر مشهود است. مقدمه اینها این است که ما برای تهران یک تصویر روشنی را در ابعاد مختلف به صورت مشخص و مطلوب داشته باشیم و این تصویر روشن موجود نیست و این تصویر روشن باید نسبت به مناطق با تحقق این افق مشخص شود.
وی تصریح کرد: از این جهت مبتنی بر آن تفسیر، بنده معتقدم به سرعت به آن سند دست پیدا کنیم، ما باید توجه ویژهای به سرانهها داشته باشیم و این بیعدالتی و این فاصله را کاهش دهیم. رشد شهر یک رشد کاریکاتوری است.
زاکانی افزود: قطعا نیاز به یکسری اسناد داریم و یک برنامهریزی و اهتمام برای رسیدن به اهداف. ناظر به حوزه بانک و بدهیهای بانکی که درباره آن صحبت شد. ما الان بالغ بر 66 هزار میلیارد تومان بدهی و 58 هزار میلیارد تومان مطالبات داریم در شهرداری و بخش زیادی از این بدهیها، بدهیهای به بانکها است و این بدهیها روز به روز سنگینتر میشود و از طرفی اوراق مشارکت را داریم که برخی از آنها را موظف بودند در اختیار شهرداری قرار بدهند ما نتوانستیم وثایق لازم را آماده کنیم و الان داریم براساس اوراق مشارکت ماهانه پرداخت می کنیم بدون اینکه از اوراق مشارکت اولیه سودی برده باشیم.
وی افزود: یکی از سیاستهای اصلی باید این باشد که این بدهیها را کم کنیم و در یک زمان بندی مشخص ماحصل این بدهی را به سمتی ببریم تا شرایط بهتری ایجاد کنیم. البته شهر هیچ گاه بدون بدهی نخواهد بود چرا که در قبال بدهی ها شهرداری داراییهایی دارد.
وی گفت: شهر مملو از نقایص زیادی است و بیش از آن، فرصتها و منابع دارد و اینگونه نیست ما صحبت از بخش خالی لیوان بکنیم چرا که این شهر ظرفیتهای بین نظیری دارد. در حوزه سلامت، تعلیم و تربیت و نظام خانواده و ... وضعیتهای بی نظیری هست که در حالت عادی مسیر خود را طی میکند و نیازمند ترکیب اینها و همافزایی این موارد برای رسیدن به اهداف شهر هستیم. از این منظر آموزش عالی مورد توجه قرار دارد.
زاکانی تصریح کرد: نکته بعد ناظر بر نخبگان است که یک ایدهای را ما دنبال می کنیم و وقتی آن سند کلی برای شهر و برای مناطق استخراج شد بر مدار نخبگان محلی فعال کنیم و بتوانیم ظرفیت تصمیمسازی، اقدام و نظارت بر آنها را فعال کنیم و بنده معتقدم سراهای محلی که وجود دارند میتوانند تبدیل به قرارگاههایی بشوند که نخبگان در آنجا حضور پیدا کنند و مساجد و سایر مجموعه هایی که می توانند اقدامات خلاقانه را دنبال کنند فعال شوند.
عضو شورای شهر تهران گفت: در ارتباط با بهشت زهرا از یک اسفند 1349 تا به امروز سه نوبت بهشت زهرا توسعه پیدا کرده است اما تا دو سال آینده بنا به قولی این ظرفیت پر میشود و نیازمند به آرامستان جدید هستیم که ما برای آن هم بتوانیم تنوع آرامستان داشته باشیم و در چهار گوشه شهر داشته باشیم و این آرامستانها بتواند مردم را در دسترسی راحت قرار بدهد. بهشت زهرا 600 هکتار است و 25 هکتار آن گلزار شهدا و سی هزار شهید در آن قرار دارد که می توان آن را به یک مجموعه فرهنگی تبدیل کرد.
وی افزود: در ارتباط با پاسخگویی به مردم باید ما بتوانیم به سمتی برویم که با یک نظامات دقیق قانون اساسی را اجرا کنیم قانون اساسی برای نوشتن نیست.
زاکانی گفت: همچنین در خصوص بهرهمندی از ظرفیت شهری باید به این نکته توجه کنیم توجه ما به شایسته سالاری و اولویت اول ما استفاده از پرسنل شهرداری است و برای انتصابات نیازمند کانون ارزیابی هستیم. بنده خودم کانون ارزیابیها را دنبال خواهم کرد و اینجا جایی است که قابلیت حرف میزند نه سلیقه. ما نیازمند هستیم سه ویژگی برای افراد نظر بگیریم؛ اولین ویژگی تعهد و آنچه که شایسته کارگزار اسلامی است. ویژگی دوم تجربه و تخصص است. ویژگی سوم توان و عرضه است. اولویت اول بدنه شهرداری است و 64 هزار پرسنلی که در شهرداری هستند و سالها تجارب زیادی دارند برای شهردار و شهرداری اولویت اول است. همچنین در ارتباط با بودجه سال 99 و 1400 سوالی مطرح شد، باید با کار و تلاش و ایجاد تسهیلات دقیق بتوانیم شهر را فعال کنیم و تا شهر فعال نشود هر چقدر پول تزریق شود مسکن خواهد بود و اگر شهر فعال شود خودش این امکان را فراهم خواهد کرد.
وی افزود: یک سری گلوگاهها وجود دارد که با روال عادی قابل حل نیست.
شهردار منتخب تهران همچین در جمع خبرنگاران با تبریک روز خبرنگار گفت: بدهی های شهرداری تهران حدود ۶۶ هزار میلیارد تومان است که در مقابل آن ۵۷ هزار میلیارد تومان نیز مطالبات دارد.
او افزود: بودجه امسال شهرداری تهران نیز ۴۸ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان است و حدود ۱۲ هزار میلیارد آن مربوط به شرکت ها است که در مجموع به بیش از ۶۱ هزار میلیارد تومان می رسد.
شهردار منتخب تهران با بیان اینکه باید با توجه به شهر آن را خوب اداره کنیم و بتوانیم با تقسیم بدهی ها، سالانه بخش زیادی از آن را پرداخت کنیم، افزود: بخش زیادی از این بدهی ها از مطالبات شهرداری از سایر دستگاه ها و دولت باید پرداخت شود.
زاکانی گفت: بخش دیگری از این بدهی ها مبتنی بر ایجاد رونق در ساخت و ساز و شرایطی که بتوانیم از طریق آن تامین مالی کنیم پرداخت خواهد شد و بخشی دیگر مربوط به مطالبات شهرداری از دولت و بهره گیری از ظرفیت های قانونی مانند تکلیف دستگاه های اجرایی پرداخت خواهد شد.
او ادامه داد: دولت مکلف است ۵۰ درصد هزینه های مربوط به توسعه زیرساختی در حوزه مترو را پرداخت کند و یک سوم مبلغ بلیط و ۸۲.۵ درصد تامین مالی برای اتوبوس داشته باشد.
شهردار تهران گفت: این موارد مدتها است که اتفاق نیفتاده و باید این معوقات و مطالبات را پیگیری و این وضعیت را جبران کنیم.
زاکانی خاطر نشان کرد: بخش دیگر نیز به اوراق مشارکت برمی گردد؛ امروز اوراق مشارکت به نام شهرداری گرفته شده اما تنها ماه به ماه شهرداری پول پرداخت می کند اما بهره ای از آن مشارکت اولیه ندارد مانند آنچه که در بانک آینده رقم خورده است.
او افزود: بخش دیگر مربوط به پروژه های ناتمامی است که ظرفیتی است که می تواند در این امر به ما کمک کند.
شهردار منتخب تهران با بیان اینکه اداره شهر دشوار اما شدنی است، اضافه کرد: با به میدان آوردن مردم و ظرفیت هایی که مردم در قبال حضورشان در جامعه ایجاد می کنند و با ایجاد تفاهم در حاکمیت و حکومت گره این کلاف سردرگم موجود در تهران باز می شود و آینده ای بسیار روشن برای تهران پیش بینی می کنیم.
او درباره تعامل شهرداری با دولت و مجلس توضیح داد: تعامل با دولت و مجلس فرصتی طلایی است که در این دوره فراهم شده و این ظرفیت اجرایی- تقنینی، امکانی را برای شهرداری فراهم می کند که با کسب مجوزهای لازم برای اداره درست شهر از دولت و تصویب قوانین مناسب در مجلس، به جهش شهر کمک کند. این ارتباط و تعامل در این دوره وجود دارد و روسای قوا برای کمک به شورای شهر و شهرداری و جبران کاستی های گذشته تاکید دارند.
زاکانی در ادامه گفت: کلان پروژه های تهران فقط عمرانی نیستند و علاوه بر آن تهران نیاز به کلان پروژه های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی دارد. ظرفیت های بی نظیری نیز در این رابطه وجود دارد مثلا اگر شهرداری تهران قرارگاه اجتماعی را ایجاد و همه دستگاه ها را پای کار بیاورد می تواند مشکلات مربوط به معتادین متجاهر، تکدی گری و کودکان کار را برطرف کند.
به گفته شهردار منتخب تهران، وزارت کشور، استانداری، بهزیستی، دستگاه های انتظامی و دانشگاه های علوم پزشکی می توانند با ایجاد قرارگاه اجتماعی در سالم سازی ساخت اجتماعی با هم همکاری کنند. ۲۱ هزار معتاد متجاهر در تهران وجود دارد که با مجوز دستگاه قضایی باید جمع آوری و بعد از آن سم زدایی و مهارت یابی شوند و دوباره به اجتماع برگشته و اشتغال و پذیرش اجتماعی پیدا کنند. با شکل گیری قرارگاه اجتماعی مراحل و روند رفع این معضل انجام خواهد شد و ماحصل آن زدودن این چهره زشت فعلی از شهر است.
او با بیان اینکه جدای از مگاپروژه های فرهنگی و اجتماعی، مگاپروژه هایی هستند که ناظر به کالبد شهر هستند، افزود: یکی از این پروژه ها تونل زیرگذر انتهای صیاد به آزادگان است که مطالعات و تحقیقات اولیه آن انجام شده و افرادی نیز برای سرمایه گذاری در این پروژه اعلام آمادگی کردند.
شهردار منتخب گفت: همچنین پروژه L.R.T از شرق تهران تا وردآورد تعریف شده که در طراحی آن دوبانده کردن بخشی از صیاد تا شیخ فضل الله نیز مطرح است. برای اجرا نیز سرمایه گذاری توسط بخش خصوصی انجام خواهد شد و ما از آنها خرید خدمات می کنیم.
زاکانی عنوان کرد: هر یک کیلومتر مترویی که احداث می شود هزار و ۱۰۰ میلیارد هزینه دارد و وقتی روی زمین می رسد به ۷۰ میلیارد تومان می رسد اما اگر بخش خصوصی سرمایه گذاری و هزینه کند و شهرداری از آن خرید خدمات کند، از پس هزینه های این پروژه ها برخواهد آمد. مگا پروژه های اینچنینی تعریف شده که با اولویت در شهر دنبال خواهد شد.