11 معدن بزرگ ایران را بشناسید+ عکس
به گزارش اقتصادنیوز، ایران با دارا بودن ذخایر غنی معدنی خود به بهشت معادن دنیا معروف شده و توانسته نظر بسیاری از سرمایه گذاران این حوزه را طی دهههای گذشته به خود جلب کند. در این گزارش 11 معدن مهم و بزرگ ایران را معرفی میکنیم تا بدانیم جایگاه واقعی کشورمان از این لحاظ در دنیا به چه شکلی است.
معدن مس سرچشمه
معدن مس سرچشمه در 160 کیلومتری جنوب غربی کرمان قرار گرفته و بزرگترین تولید کننده مس ایران است. این معدن يكی از بزرگترين معادن روباز مس دنيا و بزرگترين معدن روباز در خاورميانه هم محسوب میشود.
معدن مس سونگون
معدن مس سونگون ورزقان یکی دیگر از بزرگترین معادن مس ایران است که دارای بیش از یک میلیارد تن ذخیره کان سنگ مس است. عناصر همراه کان سنگ این معدن مولیبدن، طلا، نقره، رینیوم و ... محسوب میشود و سابقه معدنكاری در سونگون به دو قرن پيش (دوره قاجاريه) بر میگردد.
معدن مس میدوک کرمان
معدن مس میدوک کرمان یکی از بزرگترین معادن مس ایران است که در فاصله 132 کیلومتری شمال غرب معدن مس سرچشمه قرار گرفتهاست. نام قدیمی این معدن مس لاچاه بوده است که به سبب نزدیکی به روستای میدوک به این نام تغییر یافته است.
معدن زغالسنگ پابدانا
معدن زغالسنگ پابدانا، با عمقی در حدود 600 متر عمیق ترین معدن زیرزمینی زغالسنگ ایران است که در شهرستان کوهبنان و در فاصله 170 کیلومتری مرکز استان کرمان قرار دارد. محصول این معدن زغال ککشو است که پس از استخراج به کارخانه زغالشویی زرند ارسال میشود.
معدن سنگآهن چغارت
اولین معدن سنگآهن ایران، معدن سنگآهن چغارت بافق یزد است که این معدن تغذیه کننده شرکت ذوب آهن اصفهان در زمان تاسیس آن بوده محسوب میشود. بلوک معدنى بافق با ذخيره بيش از يک سوم سنگ آهن کشور به عنوان مهمترين زون آهندار ايران شناخته شده است.
معدن سنگآهن چادرملو
معدن سنگآهن چادرملو که در حال حاضر بزرگترين توليدکننده کنسانتره سنگآهن در کشور است با ذخيره قابل استخراج به مقدار 320 ميليون تن در قلب کوير مرکزی ايران واقع شده و در 180 کيلومتری شمال شرقی شهرستان يزد قرار گرفته است. عمر ذخایر سنگآهن معدن چادرملو 10 سال دیگر به پایان میرسد.
معدن سنگآهن گل گهر
معدن سنگآهن گل گهر در شهرستان سیرجان با ذخیره احتمالی یک میلیارد تن و ذخیره قطعی 219 میلیون تن برزگترین معدن شناخته شده سنگآهن خاورمیانه شناخته میشود و در حال حاضر تولیدات حاصل از سنگ استخراجی این معدن گندله سنگآهن، کنسانتره سنگآهن و سنگدانهبندی شده است.
معدن طلای زرشوران
معدن طلای زرشوران به عنوان بزرگترین معدن طلای ایران که سال گذشته به صورت رسمی آغاز به کار کرد در 35 کیلومتری شهرستان تکاب و 15 کیلومتری مجموعه میراث فرهنگی و گردشگری تخت سلیمان واقع شده است. این معدن 150 تن ذخیره طلای خالص دارد و قرار است با تولید کارخانه زرشوران میزان تولید شمش طلای کشور دو برابر و به 5 /5 تن برسد.
معدن فیروزه نیشابور
معدن فیروزه نیشابور نه تنها در کشور بلکه در سطح جهان بزرگترین معدن فیروزه است که مرغوبترین سنگها را داراست تا جایی که در تمام کشورها ارزش فیروزه خود را با فیروزه نیشابور ایران مقایسه میکنند. این معدن با ذخیره 9 هزار تن و ظرفیت تولید سالانه 19 تن در 55 کیلومتری شمال غربی نیشابور، در جاده قدیم سبزوار و در روستای «معدن» قرار دارد. محاسبات نشان داده از هر تن سنگ فیروزه خام این معدن 8 تا 10 کیلوگرم فیروزه به دست میآید.
معدن سرب و روی انگوران
معدن سرب و روی انگوران در 135 کیلومتری غرب شهر زنجان واقع شده که این معـدن بزرگترین معدن سرب و روی خاورمیانه محسوب میشود و با ذخیره 9 میلیون تن قرار است تا 12 سال آینده خوراک کارخانهها را تامین کند اما با توجه به اینکه ذخایر این معدن رو به پایان است، مقرر شده معدن مهدیآباد یزد جایگزین آن شود. انگوران به دلیل خلوص بالای روی آن یکی از استاثنایی ترین معادن روی دنیا به شمار می آید.
معدن سرب وروی مهدی آباد
معدن سرب وروی مهدی آباد پس از انگوران دارای بزرگترین ذخایر سرب و روی جهان است که هم اکنون بالاترین میزان استخراج باریت کشور را هم به خود اختصاص داده است. قرار است با به پایان رسیدن ذخایر معدن انگوران معدن مهدیآباد جایگزین این معدن سرب و روی شود. احداث کارخانجات 100 هزار تنی شمش روی و 100 هزار تنی کنستانتره روی از برنامههای آینده این معدن است.