ترامپ از اسرائیل ناراحت است
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایلنا؛ به دنبال اشارههای «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر اسرائیل به بمباران مواضع حشد الشعبی در عراق، منابع سیاسی گزارش دادند که «دونالد ترامپ» رئیسجمهوری آمریکا نسبت به این بمباران محافظهکاری کرده است. منابع سیاسی و تبلیغاتی در تلآویو نیز گزارش دادند که آمریکا از بمباران مذکور ناراضی است و آن را مخالف منافع خود و گروههای نزدیک به این کشور در بغداد میداند.
روزنامه هاآرتص به نقل از این منابع گزارش داد: «واشنگتن از انفجارهای منسوب به اسرائیل در پایگاههای ارتش عراق به ادعای هدف قرار دادن انبار مهمات حشد الشعبی ناراحت است».
این منابع هشدار دادهاند اگر اسرائیل گمان میکند که عراق را به سوریه دیگر تبدل کرده و هر زمان که بخواهد حریم آن را نقض کند، سخت در اشتباه است، چرا که عراق، سوریه نیست و تبدیل عراق به مدار جنگ علیه ایران خطر بسیار بزرگی برای اسرائیل دارد».
«عاموس هرئیل»، سردبیر روزنامه هاآرتص به نقل از منابع سیاسی در تل آویو و واشنگتن نوشت: «آمریکاییها از حملات مکرر اسرائیل به عراق که روابطشان را با متحد مهم خود، عادل عبدالمهدی، نخستوزیر عراق در یک دوره بسیار حساس تخریب میکند، ناراضی هستند».
وی گفت: «طرفهای آمریکایی چند روز پیش خبر روزنامه نیوریورک تایمز مبنی بر اینکه اسرائیل پشت انفجارهای رخ داده در پایگاههای ارتش عراق ایستاده است، را فاش کردند».
بر اساس گزارش این روزنامه، نتانیاهو و «ایهود باراک» وزیر جنگ وقت رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۱۱ خواستار حمله به ایران برای نابودی برنامه هستهای این کشور بودند و این طرح پیچیدهای بود و بر بودجه امنیتی تأثیر میگذاشت چرا که این طرح به ۱۱ میلیارد دلار بودجه نیاز داشت.
هرئیل نوشت: «اگر در حال حاضر به رغم عدم تمایل ترامپ، گزینه تشدید جدیدی مطرح باشد، این سناریو مستلزم آمادگی نظامی ویژهای است، بنابراین ارتش اسرائیل در حال حاضر به حمله به اهداف موردی برای آسیب زدن به طرحهای ایران مانند تخریب راه زمینی و نابودی قدرت ایران در اجرای حملات از داخل خاک عراق علیه کشورهای منطقه بسنده میکند».
وی تأکید کرد که مستند سازی نتایج حمله نشان میدهد که انبارهای اختصاصی نگهداری اسلحه به طور کامل تخریب شده است.
«ران بن یشای»، کارشناس نظامی صهیونیست در همین راستا در پایگاه الکترونیک «وای نت» متعلق به روزنامه «یدیعوت آحارنوت» طی ادعاهایی نوشت: «ایران موشکهای میانبرد را به عراق منتقل میکند تا همپیمانانش بتوانند از این کشور از طریق سکوهای متحرک موشک پرتاب کنند و در صورت جنگ، علاوه بر سوریه و لبنان جبهه دومی را تشکیل دهند».
بن یشای نوشت که بر خلاف حملات هوائی اسرائیل در سوریه، هدف قرار دادن مواضع ایران در عراق، نیروی هوائی اسرائیل را به پرواز صدها کیلومتری برای دست یابی و شکار سکوهای پرتاب ناگزیر میکند که خطر روزافزونی را نسبت به عملیات تلآویو به همراه دارد، در نتیجه، این وضعیتی جدید برای اسرائیل است و ارتش باید به جبهه جدید عراق فکر کند.