انفجار شیئی عجیب در آسمان ترکیه +عکس

کدخبر: ۳۳۹۷۳۴
اخیرا ساکنان چندین استان در شمال ترکیه حادثه‌ای عجیب که به انفجار شهاب سنگ در آسمان شباهت داشت را شاهد بودند و ویدیوهای زیادی در مورد این حادثه منتشر شده است.
انفجار شیئی عجیب در آسمان ترکیه +عکس

به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از گجت نیوز، گفته شده که در شب ، هفتم خرداد ماه، حادثه‌ای شبیه به انفجار شهاب سنگ آسمان مناطقی در شمال ترکیه را روشن کرده است؛ این‌طور که به نظر می‌رسد، جسمی نورانی قبل از رسیدن به سطح زمین منفجر می‌شود و صدای مهیبی را به وجود می‌آورد. در بررسی این خبر و ویدیوهای منتشر شده از آن در فضای مجازی با گجت نیوز همراه باشید.

به گزارش یکی از خبرگزاری‌های ترکیه، در ساعت ۰۸:۳۰ دقیقه شب به وقت محلی، یک جسم کروی شکل نورانی در آسمان شمال ترکیه منفجر شد و ساکنان چندین استان شامل آرتوین، ارزروم، سیواس، اردهان و تونج‌ایلی شاهد این اتفاق بودند. با اینکه هنوز ارتباط این اتفاق با بارش اجرام آسمانی تایید نشده، برخی کارشناسان و متخصصان اعلام کرده‌اند که جزئیاتی مانند انفجار این شی در ارتفاعی مشخص به احتمال قوی مربوط به یک شهاب سنگ بوده است.

به علاوه نکات تخصصی گوناگون، دانشمندان می‌گویند که اجرام آسمانی این چنینی رفتاری مشابه اتفاق دیشب آسمان کشور همسایه ما دارند؛ این سنگ‌ها معمولا قبل از رسیدن به سطح زمین به واسطه اصطکاک و گرمای شدید به وجود آمده در مسیری که درون اتمسفر زمین طی می‌کنند، در آسمان منفجر می‌شوند و تنها در مواردی محدود بخشی از این سنگ‌ها به زمین می‌رسند.

انفجار شیئی عجیب شبیه به شهاب سنگ در آسمان ترکیه

به صورت کلی بارش شهاب سنگ پدیده‌ای عادی در تاریخ سیاره ما به حساب می‌آید و محققان تخمین می‌زنند که روزانه میلیون‌ها شهاب سنگ و میکروشهاب سنگ به اتمسفر زمین وارد می‌شوند. اکثر این اجرام ابعادی در حد شن‌های کوچک و دانه‌های حبوبات دارند و بدون پیشروی چندانی در جو از بین می‌روند.

با این حال انفجار شهاب سنگ دیشب ترکیه جزو آن دسته اتفاقاتی بوده که چندان هم معمولی نیستند؛ از میان میلیون‌ها سنگ آسمانی که زمین ما را روزانه بمباران می‌کنند، تعداد بسیار کمی مسیری طولانی را در اتمسفر طی می‌کنند و همانند اتفاق دیشب، به گوی‌های آتشین عظیم و مهیبی تبدیل می‌شوند که آسمان را نورانی می‌کنند.

آژانس فضایی ناسا در مورد گوی‌های آتشینی مانند حادثه دیشب اطلاعات دقیق و مفیدی جمع‌آوری می‌کند و گفته شده که از سال ۱۹۸۸ تاکنون، ۸۲۲ عدد گوی آتشین در آسمان سیاره دیده شده‌اند؛ این تعداد تقریبا برابر با ۲۵ شهاب سنگ در هر سال بوده و می‌توان گفت که اجرام مورد نظر در مناطق مختلف سیاره منفجر شده‌اند. البته از آنجایی که ۷۱ درصد سطح زمین توسط آب پوشانده شده، اکثر موارد انفجار شهاب سنگ در مناطق اقیانوسی رخ می‌دهد.

دلیل انفجار سنگ‌های آسمانی

نکته جالب اینجاست که هنوز اطلاعات دقیقی در مورد دلیل انفجار شهاب سنگ در آسمان در دست نیست و دانشمندان نمی‌توانند دلیل این اتفاق را با اطمینان مشخص کنند؛ با این حال پرطرفدارترین نظریه موجود به ضخامت اتمسفر زمین مربوط می‌شود. بر اساس این نظریه، حرکت شهاب سنگ‌ها در آسمان باعث افزایش فشار هوا در قسمت جلویی جرم آسمانی شده و این افزایش فشار باعث نفوذ مولکول‌های هوا در داخل ترک‌ها و حفره‌های ریز شهاب سنگ می‌شود.

با نفوذ هوا به داخل ترک‌ها، هوای زیادی به داخل سنگ نفوذ کرده و فشار درونی شهاب را افزایش می‌دهد. با افزایش فشار می‌بینیم که اکثر اجرام مورد نظر در فاصله چند ده متر از سطح زمین از درون فرو می‌پاشند و به صورت تکه‌های ریزتر بر روی زمین می‌بارند.

نکته جالب دیگر هم تلفات و خطر انفجار شهاب سنگ در آسمان و بارش سنگ‌های آسمانی بر روی زمین است؛ گفته شده که موارد بسیار کمی از آسیب دیدن و مرگ افراد در اثر اصابت شهاب سنگ گزارش شده و می‌توان تخمین زد که خطر چنین اتفاقی برای هر کدام از ساکنان زمین بسیار از عوامل آسیب‌رسان دیگری مانند ویروس‌ها، آلودگی هوا و یا تصادف‌های جاده‌ای کمتر خواهد بود.

با این تفاسیر هنوز به صورت رسمی تایید نشده که انفجار عجیب دیشب در آسمان ترکیه مربوط به یک شهاب سنگ بوده است.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    اخبار بیشتر در سرویس سایر رسانه ها
    کارگزاری مفید