صندوق های طلا، گزینه مناسب برای سرمایه گذاری
علی روحی مدیرعامل سبدگردان ویستا طی یک نشست خبری که با محوریت عرضه صندوق طلا "زروان" برگزار شد، ضمن معرفی ویژگیهای این صندوق، به تشریح برنامههای آتی شرکت پرداخت و گفت: ما بهعنوان یکی از نهادهای مالی پیشرو، همواره تلاش کردهایم خدمات گستردهای را به بازار سرمایه ارائه کنیم. دراین راستا در گام نخست صندوق سهامی ویستا را افتتاح کردیم و سپس صندوق درآمد ثابت “ثبات” راهاندازی شد که درحال حاضر 6 هزار میلیارد تومان منابع دارد.
وی ادامه داد: در گام بعدی صندوق “آکام” را ایجاد کردیم و به دنبال آن صندوق بازارگردانی “تراز ویستا” برای تقویت نقش بازارگردانی به پرتفوی شرکت اضافه شد. بهعنوان یکی از دستاوردهای مهم، نخستین صندوق بخشی صنعت خودرو با نماد “بهینرو” را راهاندازی کردیم که طی همین مدت بازدهی مناسبی داشته است.
روحی درادامه از عرضه صندوق طلای "زروان" به عنوان ششمین صندوق شرکت خبرداد و گفت: صندوق سرمایه گذاری با پشتوانه طلای ویستا از روزشنبه آماده پذیره نویسی است که امیدوارهستیم با استقبال خوبی مواجه شود.
مدیرعامل سبدگردان ویستا، مشاوره سرمایهگذاری، مدیریت دارایی و تأمین مالی جمعی را از دیگر خدمات مهم شرکت عنوان کرد و یادآورشد: برنامه ریزی کرده ایم تا صندوق اهرمی، صندوق در صندوق، صندوق املاک و مستغلات، صندوق بازنشستگی تکمیلی را درآینده نزدیک راه اندازی کنیم وتحقق این مهم از برنامههای آتی شرکت خواهد بود.
در ادامه این نشست حمید فاروقی،عضو موظف هیئت مدیره شرکت سبدگردان ویستا نیزبا طرح این سوال که اصلا چرا باید صندوق طلا بخریم؟ گفت: دلایل مهمی را میتوان برشمرد که سرمایه گذاری در صندوق های طلا را توجیه پذیر میکند.ایجاد تنوع در پرتفوی، پوشش تورم، محافظت سرمایهگذاران از نوسانات بازار، نقدشوندگی بالا، تصمیم گیری راحت برای خرید یا فروش واحدهای صندوق، شفافیت صندوق های طلا، نبود مشکلاتی مانند امنیت نگهداری طلای فیزیکی و ... از جمله فاکتورهای مهمی است که سرمایه گذاری در چنین صندوق هایی را برای سرمایه گذاران مناسب می کند.
وی با توجه به ورود صندوق های متنوع طلا به بازار، به معیار هایی که افراد در انتخاب این صندوق ها باید به آن توجه کنند اشاره کرد و افزود: صندوقی که از نقد شوندگی بیشتری برخوردار باشد، دارای حباب قیمتی کمتری باشد و از نوسانات بازار طلا پیروی کرده باشد، برای سرمایه گذاری می تواند مناسب باشد. ضمن اینکه لازم است که سرمایه گذاران نگاه بلند مدت داشته باشند و بازدهی یک صندوق را طی یک بازه زمانی یکساله رصد کرده باشند. فاروقی در خصوص صندوقهای جدیدی هم که وارد بازار می شود،پیشنهاد داد که عملکرد مدیر صندوق درباره سایر صندوق های آن نهاد مالی باید مورد بررسی قرار گیرد.