پشت پرده رکود بازار ارز در روزهای اخیر
به گزارش اقتصادنیوز، روزنامه اعتماد نوشت:در این میان دستاندرکاران بازار معتقدند، نوسان افزایشی نرخها موقتی و روانی است و در روزهای آینده احتمال کاهش قیمت را داریم.
به گفته برخی واسطهها، نوسان افزایشی رخ داده، تحت تاثیر روی کار آمدن ترامپ در امریکا و به صورت موقتی و روانی است و در روزهای آینده احتمال اینکه نرخ آن نسبت به امروز کاهشی باشد، بعید نیست.
به عقیده سیاستگذاران پولی، با تداوم کار و روند فعالیت بازار ارز تجاری مرکز مبادله به عنوان یک بازار فعال و مرجع تامین نیازهای ارزی کشور، ثبات در نرخ ایجاد خواهد شد و با عمقبخشی روزافزون به بازار ارز تجاری، تاثیرپذیری آن از تکانههای سیاسی و ریسکهای افزایشی به کمترین حد ممکن میرسد.
بنابراین باید منتظر ادامه فعالیت بازار ارز تجاری که حتی کمتر از دو ماه از آغاز فعالیت آن میگذرد، باشیم تا طبق گفته سیاستگذار پولی، بدون تاثیر از تکانههای سیاسی و با یک کشف نرخ تقریبا با ثبات برای معاملات پیش روی تجار و فعالان اقتصادی، سیگنالدهی خود را بر اقتصاد کشور اعمال کند.
دو روز پیش سامانه مبادلات ارزی نیما پس از هفت سال به کار خود پایان داد و بازار ارز تجاری مرکز مبادله به عنوان یک بازار مرجع به شکل جدی و به عنوان تنها بازار رسمی مبادلات ارزی کشور به مسیر خود ادامه داد.
سیاستگذار پولی بر بازار ارز تجاری به عنوان تنها بازار رسمی مبادلات ارزی تاکید دارد و نرخهای موجود در بازار آزاد یا به اصطلاحی غیررسمی را به عنوان نرخ غیرواقعی یاد کرده و آن را به رسمیت نمیشناسد. دلیل این موضوع نیز به حجم مبادلات تجاری کشور باز میگردد؛ چراکه حجم اصلی و غالب تامین ارز بازرگانی کشور در بازار نیمایی و امروز در بازار ارز تجاری یا توافقی تامین میشود و بازار آزاد نقشی در تامین ارز نیاز ارز تجاری و بازرگانی ندارد.
تمام صادرکنندگان کشور که عرضهکننده ارز هستند، ارز خود را در بازار ارز تجاری مبادله میکنند و به عقیده سیاستگذار پولی، بازار آزاد نقشی در تامین نیاز ارزی کشور ندارد که نرخ آن بخواهد بر اقتصاد اثرگذار باشد. با این حال، برخی نیز معتقد هستند که در بازار آزاد برخی از کسانی که نمیتوانند در بازار رسمی و موجه ارز، نیازهای خود را تامین کنند مبادلات خود را در بازار آزاد انجام میدهند که همین موضوع باعث شده بازار غیر رسمی آزاد در سیگنالدهی به اقتصاد چالشآفرین باشد.