کاهش چشمگیر صادرات فرش ایرانی/ علت چیست؟

کدخبر: ۷۰۳۹۸۶
اقتصادنیوز: رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی فارس گفت: با بررسی یک دوره ۱۵ ساله صادرات فرش ایرانی مشاهده می‌کنیم که صادرات فرش ایرانی از عددی معادل دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار به کمتر از ۷۰ میلیون دلار در سال گذشته، کاهش پیدا کرده است.
کاهش چشمگیر صادرات فرش ایرانی/ علت چیست؟

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، محمدصادق حمیدیان در حاشیه بیست و یکمین نمایشگاه بین‌المللی فرش دستبافت و دستبافته‌های داری و غیر داری استان فارس گفت: صادرات فرش ایرانی فاجعه‌ای بسیار دردناک و تاسف‌بار است و فرش ایرانی بازار‌های جهانی خود را از دست داده است و اگر تمام فعالان این صنعت نیز تلاش کنند بازگشت فرش ایرانی به جایگاه قبلی خود در جهان به راحتی نخواهد بود.

او تصریح کرد: با نیم نگاهی به اتفاق‌هایی که در حوزه صنعت فرش ایران افتاده مشاهده می‌کنیم که مباحثی از جمله پیمان‌سپاری ارزی، قیمت‌گذاری، برگشت ارز حاصل از صادرات و تصمیم‌های مقطعی در دولت‌های مختلف ضربه‌های مهلکی بود که به صنعت فرش ما زده شده است.

خبر مرتبط
استقبال آمریکایی‌ها از خرید گلیم و فرش ایرانی

اقتصادنیوز: دنیای اقتصاد 14 بهمن ماه 1394 از استقبال آمریکایی‌ها از خرید گلیم و فرش ایرانی خبر داد.

رئیس اتاق بازرگانی فارس بیان کرد: نقش‌آفرینی دو وجه مثبت و منفی دارد؛ اینکه رقبای صنعت فرش ما وارد حوزه تولید شده‌اند مشکل ما نیست بلکه مشکل ما ضعف در تصمیم‌سازی‌ها، ایجاد مشکلات داخلی متعدد و دست و پاگیر بودن روند صادرات این محصول فاخر ایرانی است که موجب ایجاد چنین پدیده‌ای شده است.

او ادامه داد: در حوزه صنعت فرش اگر دولت اختیار را به بخش خصوصی می‌داد، خود بخش خصوصی می‌توانست بازار جهانی و صادرات این محصول منحصر‌به‌فرد را به بهترین شکل مدیریت کرده و در حوزه توسعه صادرات ان کار کنند، اما متاسفانه با صدور بخشنامه‌های غیر کارشناسی صادرات را محدود کرده و بازار‌هایی که تجار ما سال‌ها با تلاش ایجاد کرده‌اند را یک شبه خراب کنند.

حمیدیان با تاکید بر اینکه فرش تنها یک کالای صادراتی نیست، گفت: فرش هم یک کالای فرهنگی و هم یک خدمت است که متاسفانه این حوزه در مدیریت با سردرگمی مواجه است و به همین دلیل، تصمیم‌گیری‌های تخصصی در این حوزه مغفول مانده است. به عنوان مثال در حوزه صادرات کالا، زمانی که فرش ایرانی برای شرکت در نمایشگاه‌های خارجی از کشور خارج می‌شود به راحتی قابل بازگشت نیست، در حالی که برگشت فرش به داخل کشور و ارائه خدمات شامل تعمیر و اقدامات اصلاحی، بازسازی، ترمیم و شست‌وشوی فرش و بازگشت آن، هنوز دچار مشکلات متعددی هستیم با وجود اینکه این حوزه‎ها ارزی آوری بسیار خوبی برای کشور به دنبال دارد.

رئیس اتاق بازرگانی فارس در پایان ابراز امیدواری کرد: روزی صادرات فرش ایرانی به دور از نگاه‌های سلیقه‌ای بتواند بازار‌های جهانی خود را پیدا کند و شاهد گسترش فرهنگ ایرانی در سراسر دنیا باشیم.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید