جزئیات گفتوگوی بایدن و پادشاه اردن درباره تحولات منطقه
به گزارش اقتصادنیوز به نقل ایرنا، عبدالله دوم و بایدن در یک گفت وگوی تلفنی درباره تحولات منطقه و به ویژه موضوع سوریه با هم رایزنی کردهاند.
عبدالله دوم در این گفت و گوی تلفنی بر ضرورت حفظ امنیت سوریه و شهروندان و اقدام سریع برای تضمین ثبات این کشور تاکید کرده است.
وی با اشاره به اهمیت موفقیت آتش بس در لبنان، خواستار افزایش تلاشهای بین المللی به منظور توقف تجاوز رژیم صهیونیستی به نوار غزه و تضمین رسیدن کمکهای انسانی به این منطقه شده است.
عبدالله دوم همچنین نسبت به خطرات خشونت شهرک نشینان تندرو در حق فلسطینیهای ساکن کرانه باختری و هتک حرمت مقدسات اسلامی و مسیحی در قدس هشدار داده است.
مخالفان مسلح در سوریه از بامداد هفتم آذر ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با حمایت برخی از کشورها و ورود نیروهای تازه نفس خارجی، اقدام به حمله گسترده علیه مواضع ارتش سوریه در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب کردند.
تحرکات تروریستها و معارضین مسلح علیه مواضع ارتش سوریه، توافق آتشبس منعقد شده در سال ۲۰۲۰ را نقض کرد زیرا این منطقه، مشمول توافقنامه «کاهش تنش» است که با تضمین ترکیه در آستانه امضا شد و شامل مناطقی در ادلب، حومه حلب و بخشهایی از حماه و لاذقیه میشد.
مخالفان مسلح سوری صبح روز یکشنبه از کنترل خود بر شهر دمشق و خروج «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه خبر دادند.
شبکه المیادین به نقل از رویترز گزارش داد: گروههای مسلح بدون وجود هیچ نشانهای از ارتش سوریه، وارد دمشق شدند.
از کودتای سال ۱۹۷۱ در سوریه که منجر به روی کار آمدن حافظ اسد شد، حالا ۵۴ سال گذشته و در این مدت، سوریه همیشه درگیر جنگ داخلی و مقابله با گروههای مسلح بوده است.
بشار اسد که بعد از پدرش از سال ۲۰۰۰ میلادی رئیس جمهور سوریه شد نیز در طول حکومتش همواره با تهدید گروههای مسلح مواجه شده بود و نهایتا نیز یکی از همین گروههای مسلح به اسم هیات تحریر الشام توانست حکومت خاندان اسد را به پایان برساند.
بنا بر اعلام منابع روس، بشار اسد و خانوادهاش پس از خروج از سوریه، هم اینک در مسکو حضور دارند و روسیه به آنها پناهندگی سیاسی اعطا کرده است.