پدرومادرها به این دلایل بین فرزندانشان فرق میگذارند
به گزارش اقتصادنیوز، روزنامه شرق نوشت:در این متاآنالیز (نوعی تحلیل آماری که نتایج چند تحقیق علمی را با هم ترکیب میکند)، یافتههای ۳۰ تحقیق و ۱۴ پایگاه داده، در کنار اطلاعات بیش از ۱۹ هزار نفر تجزیه و تحلیل شدند. پژوهشگران برای این کار، علاوهبر شاخص سن، به ویژگیهای شخصیتی و جنسیتی و همچنین به گزارشهای مربوط به درمان، کنترلهای بهداشتی و تعاملات مثبت و منفی والدین با هر کودک نیز توجه کردند.
آنها دریافتند دختران و کودکانی که وظیفهشناستر و با والدینشان موافقتر بودند، بیشتر محبوب والدین بودند. دکتر الکساندر جنسن، دانشیار دانشگاه «بریگمیانگ» در ایالت یوتای آمریکا و نویسنده اصلی این گزارش میگوید: «معمولا چیزی فراتر از بزرگترین یا کوچکترین عضو خانواده بودن مطرح است. ممکن است موضوعاتی مانند میزان مسئولیتپذیری یا خلقوخو در میان باشد یا اینکه کنارآمدن با او آسانتر است». با وجود این، از نظر دکتر الن وبر لیبی، روانشناس بالینی بازنشسته، این «ترجیحدادن»ها ممکن است «موقتی» باشد و بسته به شرایط «تغییر» کند.
این تحقیق همچنین نشان داد کودکانی که محبوب والدینشان هستند، از سلامت روانی بهتر، نمرات بهتر، توانایی بیشتر در تنظیم احساسات و روابط سالمتری برخوردارند. با وجود این، دکتر وبر لیبی معتقد است «فرزند ارجح بودن» همیشه هم خوب نیست؛ زیرا گاه باعث زیادهروی در حمایت از آنها میشود و در نتیجه، این کودکان مهارتهای خوب و مفید زندگی را نمیآموزند.