سیاست‌های ضد چینی دونالد ترامپ به خط پایان رسید؟

آتش ‌بس بایدن به هوآوی و غول‌‌های‌ چینی

کدخبر: ۳۷۲۱۱۲
چین طی سال‌های اخیر در صنعت فناوری‌های پیشرفته سلطه بلامنازع آمریکا در این بازار را شدیدا به چالش کشیده است. ترامپ راه مقابله با قدرت چین را در تحریم غول‌های فناوری می‌دید، اما به نظر می‌رسد استراتژی بایدن متفاوت است.
آتش ‌بس بایدن به هوآوی و غول‌‌های‌ چینی

به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از خبرگزاری رویترز، صنعت فناوری چین که یکی از اهداف اصلی دونالد ترامپ در اختلافاتی که میان واشنگتن و پکن بود، اکنون امیدوار است که با جو بایدن بتواند رابطه‌ای سازنده‌تر ایجاد کند. البته بسیاری از مدیران و تحلیلگران بر این باورند که رقابت سرسختانه بین این دو کشور در حوزه فناوری کاهش می‌یابد. آنها بر این باورند که دوره چهار ساله ترامپ اهمیت داشتن اعتماد به نفس و خوداتکایی را به این صنعت آموخته است و اهداف چین برای بهبود توانایی شرکت‌های فناوری داخلی خود تغییر نخواهد کرد. هوآوی، تنسنت، تیک تاک و مالک آن یعنی بایت دانس در دوران زمامداری ترامپ در کاخ سفید مورد شدید ترین تحریم‌ها و محدودیت‌ها قرار گرفتند.


بیشتر بخوانید؛

 بازار تلفن‌های هوشمند در تسخیر چینی‌ها


فانگ زینگدونگ، مدیر کنسرسیوم اینترنت و جامعه در دانشگاه ارتباطات ژیجیانگ می‌گوید: «وقتی بایدن روی کار بیاید، شرکت‌های فناوری در چین خیالشان راحت می‌شود.» فانگ افزود: «حداقل، ایالات متحده قرار است دوباره از بازار آزاد حمایت کند، به رقابت عادلانه احترام بگذارد و حامی نوآوری باشد. با این حال، در زمینه فناوری پیشرفته، رقابت و تئوری بازی پایان نخواهد یافت. چین و ایالات متحده در دهه آینده با ظرفیت‌های واقعی نوآوری با یکدیگر رقابت خواهند کرد.»

static.reuters.com

رفتار ضد رقابتی ترامپ علیه غول‌های فناوری چین

غول‌های فناوری چینی از شرکت هوآوی تکنولوژی (Huawei Technologies) تا شرکت بایت دانس (ByteDance) مالک اپلیکیشن تیک تاک (TikTok) و ابر هلدینگ تنسنت (Tencent Holdings) در حال حاضر با مشکلاتی از قبیل منقطع شدن زنجیره‌های تامین و تلاش‌های فراوان برای جلوگیری از توسعه بازار جهانی‌شان روبرو شده‌اند، که همگی ناشی از تحریم‌های شدید دولت ترامپ علیه غول‌های این صنعت در چین است. در دوران زمامداری ترامپ، واشنگتن این شرکت‌ها را متهم به تهدیداتی علیه امنیت ملی ملی آمریکا تلقی می‌کند.

همچنین چندین شرکت چینی دیگر با به وجود آمدن لیست سیاه تجاری به اجبار روابط خود با تامین کنندگان آمریکایی خود را از دست دادند که بایت دانس و هوآوی را می‌توان شاخص ترین آن‌ها دانست که در آمریکا با دخالت دولت ترامپ به گوشه‌ای رانده شدند.

پس از آن‌که ترامپ در دخالتی آشکار و ضد رقابتی دستور داد اپلیکیشن معروف ویدیوی کوتاه تیک تاک در ایالات متحده باید به فروش برسد یا با ممنوعیت روبرو شود، شرکت بایت دانس هم اکنون در حال نهایی کردن یک معامله مقدماتی برای ایجاد یک شرکت جدید با شراکت غول خرده فروشی زنجیره‌ای آمریکا یعنی شرکت والمارت (Walmart) و شرکت اوراکل (Oracle) است.

محدودیت‌های تجاری ایالات متحده دسترسی شرکت هوآوی، بزرگترین سازنده تجهیزات ارتباطی از راه دور و تلفن‌های هوشمند در جهان را به تراشه‌های موجود در بازار قطع نموده و این غول چینی را از دست یابی به اجزای سازنده تلفن‌های فوق پیشرفته محروم کرده است.

rxGIRtFg8mqt

خبر خوش برای هوآوی؛ چین اولویت جو بایدن نیست

تحلیلگران موسسه جفریز روز دوشنبه در یادداشتی گفتند که مبارزه با چین احتمالا در اولویت‌های موجود در سیاست بایدن نخواهد بود، زیرا او ابتدا قصد دارد بر روی مسائل داخلی متمرکز شود و ممنوعیت‌های همه جانبه ایالات متحده علیه صنعت نیمه هادی چین در دوره بایدن کمتر خواهد بود

البته هنوز هم بسیاری از مدیران معتقدند که اقدامات ترامپ نمایانگر میزان آسیب پذیری صنعت فناوری چین بود. آنها بر این باورند که تغییر این سطح از آسیب پذیری حالا یک اولویت در سیاست‌گذاری‌های چین است. اما با آمدن جو بایدن به راس قدرت احتمالا بار دیگر فضا برای رشد شرکتی چون هوآوی فراهم خواهد بود و در صورت لغو محدودیت‌های حاضر کار رقبای این شرکت مانند سامسونگ و اپل خصوصا در بازار فروش تلفن‌های هوشمند بسیار سخت خواهد بود. شرکت‌هایی چون وریزون و اریکسون نیز بی تردید خوشحال نخواهند بود چرا که توانایی‌ها و قابلیت‌های شرکت هوآوی می‌تواند آن‌ها را در بازار گسترش تکنولوژی 5G در سراسر جهان به سختی شکست دهد.

ezgif.com-webp-to-jpg(3)

مدل رشد جدید اقتصاد چین

پکن در ماه های اخیر مدل رشد جدید «گردش دوگانه» را برای هدایت اقتصادی چین اتخاذ کرده است. این استراتژی اقتصادی منجر به کاهش تکیه و اعتماد به بازارها و فناوری‌های خارج از چین می‌شود، به عنوان مثال در این مدل جدید میلیاردها دلار صرف می‌شود تا تولیدکنندگان داخلی را به سمت گسترش صنعت تولید تراشه‌ها سوق دهد.

یک مدیر ارشد یکی از شرکت‌های چینی که در لیست سیاه قرار دارد و رویترز نیز از افشای نام او به دلیل اینکه اجازه مصاحبه با رسانه‌ها را ندارد امتناع کرده، به این خبرگزاری گفته است: «ممکن است چین و ایالات متحده فرصتی برای مذاکره داشته باشند تا برخی از مشکلات مرتبط به بخش فناوری را کاهش دهند.» او در ادامه با اشاره به آینده صنعت تکنولوژی در چین نیز افزود: «اما تغییر روند طولانی مدت دشوار است. دولت ترامپ صنایع چینی را بیدار کرده و توسعه در زنجیره صنعتی داخلی به شکل خاصی و درجه مشخصی از استقلال ادامه خواهد یافت.»

CEA2NlCGpKrJ

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید