سود شگفت انگیز اپل، آلفابت و مایکروسافت
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از آسوشیتدپرس، سود سه شرکت بزرگ فناوری دیجیتال، اپل، آلفابت و مایکروسافت، در سه ماهه آوریل تا ژوئن سال ۲۰۲۱ در مجموع بالغ بر ۵۰ میلیارد دلار بود که میزان تاثیرگذاری آنها بر نحوه زندگی مردم را به خوبی نشان میدهد.
هر چند منابع اصلی درآمد و سودآوری این شرکتها متفاوت است ولی این رقم سرسامآور و بیسابقه نشان میدهد که چرا نهادهای ناظر بر فعالیت اقتصادی در کشورهای گوناگون در مورد نیرومندتر شدن این شرکتها حساسیت و نگرانی دارند. ارزش مالی این سه شرکت بزرگ طی یک سال و نیم گذشته و از زمان شروع همهگیری کرونا تاکنون بیش از دو برابر شده و به ۶.۴ تریلیون دلار رسیده است.
میزان فروش و سودآوری اپل، از پیشبینی اکثر کارشناسان بیشتر بوده است. سود آن در سه ماهه دوم سال جاری دو برابر بازه زمانی مشابه در سال گذشته و ۲۱.۷ میلیارد دلار بوده و درآمد آن با ۳۶ درصد افزایش به حدود ۸۱ میلیارد دلار رسیده است. یکی از منابع اصلی درآمد اپل، تلفن همراه مدل «آیفون ۱۲» و اولین تلفن همراهی است که با شبکه ارتباطی فایو جی کار میکند. درآمد حاصل از فروش آیفون در سه ماهه دوم سال جاری در مقایسه با سال گذشته حدود ۵۰ درصد افزایش یافت و به ۴۰ میلیارد دلار رسید.
ارزش مالی شرکت آلفابت نیز از شروع همهگیری کرونا افزایش یافته است هر چند سهم درآمد این شرکت از محل آگهیهای تجاری در ماههای اول همهگیری کمی کاهش یافت. با پیشرفت سریع واکسیناسیون در کشورهای ثروتمند خرید و مصرف افزایش یافته و در نتیجه درآمد گوگل، زیر مجموعه فناوری آلفابت، رو به افزایش گذاشته است. سود آلفابت در سه ماهه دوم سال جاری به ۱۸.۵ میلیارد دلار رسید که تقریبا سه برابر بازه زمانی مشابه در سال گذشته است. به گفته سونداری پیچای، مدیرعامل گوگل، تحت تاثیر رونق فعالیتهای اقتصادی درآمد این شرکت از محل آگهیهای تجاری در سه ماهه دوم سال جاری با ۶۹ درصد افزایش به حدد ۵۰ میلیارد دلار رسیده است. به گفته گوگل، بخش اعظم افزایش این سود از محل آگهیهای تجاری مربوط به فروش کالاهای مصرفی، گردشگری و کالاهای سرگرمی است. درآمد آلفابت با ۶۲ درصد افزایش در مقایسه با سه ماهه دوم سال گذشته به حدود ۶۱.۸۸ میلیارد رسیده که با کسر مالیات و هزینههای دیگر بالغ بر ۵۰ میلیارد دلار است.
شرکت مایکروسافت نیز اعلام کرده درآمد آن در سه ماهه دوم سال جاری در مقایسه با سال گذشته ۲۱ درصد افزایش یافته و به ۴۶.۲ میلیارد دلار رسیده است. افزایش تقاضا برای نرمافزارهای محصول مایکروسافت در طول همهگیری ویروس به دلیل گسترش آموزش و کار از راه دور یکی از دلایل مهم افزایش چشمگیر درآمد این شرکت است. بخش اعظم این افزایش درآمد محصول فروش خدمات بایگانی مجازی مایکروسافت و نرمافزارهای اداری این شرکت است چون در یک سال و نیم گذشته میزان فروش کامپیوترهای شخصی این شرکت فقط ۹ درصد افزایش یافته است.