افزایش شدید صادرات نفت ایران/ خبر خوش برای بازار دلار
به گزارش اقتصاد نیوز ، رویترز با استناد به دادههای سه گزارش از شرکتهای ردیابی نفتکشها از جمله تانکرترکرز، خبر داده که میزان صادرات نفتی ایران در ماه سپتامبر نسبت به ماه میلادی قبل آن به طور چشمگیری افزایش داشته است.
تانکرترکرز به این خبرگزاری گفته که صادرات نفت ایران در ماه سپتامبر نسبت به ماه قبلی میلادی یعنی اوت، "دو برابر" شده است که "۱۱ درصد" آن نفت خام بسیار سبک معروف به میعانات بوده است.
اقتصاد ایران به دنبال تحریمهای یکجانبه آمریکا بهشدت آسیب دیده و افزایش فروش نفت میتواند برای حکومت این کشور نجاتدهنده باشد.
یکی از مؤسسان شرکت تانکرترکرز به رویترز گفته است: "صادرات الان بسیار بالا رفته است و به نزدیک به یکمیلیون و ۵۰۰ هزار بشکه در هر دو بخش نفت خام و میعانات در این ماه رسیده است. یعنی میزانی که در یک سال و نیم گذشته سابقه نداشته است."
برخی تحلیل گران می گویند: افزایش صادرات نفت ایران در شهریور می تواند سمت عرضه ارز را تقویت کند و بازارساز با دست بازتری تقاضای ارزی را پوشش دهد.انتظار می رود این خبر در بازار ارز خاصیت ضد نوسانی داشته باشد زیرا با ورودی ارز حاصل از صادارت نفت بانک مرکزی امکان بیشتری برای پاسخ به تقاضای تجاری از طریق حواله را دارد.
جو افزایشی معکوس شد
خبر اعلامشده از سوی رویترز با توجه به قیمت نفت ایران میتواند نزدیک به دو میلیارد دلار درآمد ارزی برای کشور به ارمغان داشته باشد.
عدد دو میلیارد دلار در یک ماه وقتی معنادارتر میشود که با کل درآمدهای نفتی در فصل بهار مقایسه شود. در کل این فصل درآمدهای نفتی به سطح یک میلیارد دلار نیز نزدیک نشد.
طبیعتاً این حجم درامد نفتی که در ادامه رکوردشکنی مردادماه رخداده ورودی دلارهای نفتی به کشور را تقویت میکند. با تقویت ورودی دلار قدرت نوسان گیری بازار ساز ارزی بالا میرود.
در روزهای اخیر قیمت دلار نوسان شدیدی داشته است،رئیسکل بانک مرکزی یکی از دلایل این نوسان را فضاسازی ناشی از اجرای بند ماشه عنوان کرده بود. درواقع تصورات معامله گران تحت تأثیر امکان تضعیف توان صادراتی کشور منفیتر شد و این انتظارات منفی خود را در افزایش تقاضا و عقبنشینی عرضه نشان داد.
اما خبر رویترز که حکایت از افزایش صادرات در مرداد و شهریور دارد میتواند فضای منفی را تعدیل کند. نشانههای تغییر فضا در همان دقایق اولیه انتشار خبر نیز دیده شد.
در اتاقهای مجازی معامله گران خبر افزایش صادرات دستبهدست میشد و برخی اعتقاد داشتند این خبر میتواند روند افزایشی در بازار دلار را بهاصطلاح آنان شل کند.در بازار فردایی نیز نرخ فروش هرات در مقایسه با صبح نزولی شده است که میتوان تحت تأثیر همین خبر عنوان کرد.