پیش بینی قیمت دلار در 99/7/23

دو راهی حساس در بازار ارز

کدخبر: ۳۶۷۱۷۸
مرز 30 هزار تومانی در بازار ارز از اهمیت زیادی برخوردار بود، به طوریکه با شکست آن قیمت تا نزدیکی کانال 32 هزار تومانی بالا رفت. در حال حاضر معامله گران ارزی باور دارند، نقطه حساس بعدی برای بازار32 هزار و 400 تومان است.
دو راهی حساس در بازار ارز

به گزارش اقتصاد نیوز، معامله گران افزایشی در مورد شکست احتمالی نقطه یاد شده دو دیدگاه دارند. عده ای معتقدند، بازار چند روز در کانال 31 هزار تومان نوسانات محدودی از جنس روز سه شنبه خواهد داشت و به یکباره با یک فاند خبری افزایشی اقدام به شکست نقطه یاد شده خواهد کرد.

در واقع این گروه انتظار دارند، بدون اینکه قیمت دچار نوسانات کاهشی زیادی شود،سوخت گیری به سوی قیمت های بالاتر را کلید بزند. در مقابل دسته دیگری باور دارند، دلار از الگوی رشدی تبعیت خواهد کرد که در کانال 29 هزار تومانی پشت سر گذاشت.

این گروه معتقدند، دلار قبل از ورود به کانال 32 هزار تومان یک ریزش به سمت ابتدای مرز 30 هزار تومان را تجربه خواهد کرد و پس از آن، با قدرت از کانال 32 هزار تومان عبور خواهد کرد، درست همانطور که این ارز در هفته گذشته از کانال 29 هزار تومان دچار ریزش شد و به کانال 27 هزار تومانی رفت، ولی به سرعت با بازگشت به کانال29 هزار تومان، زمینه شکست سنگین مرز 30 هزار تومانی را فراهم کرد.

قیمت دلار

در مقابل معامله گران افزایشی، کاهشی های بازار قرار دارند؛ البته کاهشی ها نسبت به قبل در مورد وقایع بازار با احتیاط بیشتری نظر می دهند. این گروه عنوان می کنند که دلار بدون حمایت بنیادی با افزایش قابل توجهی مواجه شده است. آن  ها چنین رشدی را بیشتر ناشی از عوامل روانی و جوسازی های سیاسی می دانند و اذعان دارند که دلار حتی اگر کمی بیشتر رشد کند، سرانجام دچار ریزش سنگینی خواهد شد.

البته بسیاری از آن ها، انتظار ریزش دلار از مرز 30 هزار تومان را داشتند ولی ورود قوی این ارز به کانال بالاتر، اکنون تردید آن ها در مورد افت قیمت را بالاتر برده است. با این حال، کسانی که از خرید دلار در کانال های پایین تر جا مانده اند، اطمینان زیادی برای خرید در چنین سطوح قیمتی را ندارند

دسته دیگری از کاهشی ها به اظهارات روزهای اخیر بازارساز اشاره می کنند. آن ها عنوان می کنند که بانک مرکزی طی دو روز حدود 160 میلیون دلار در بازار متشکل ارزی عرضه کرده است و در روز دوم تنها یک میلیون و پانصدهزار دلار از این میزان عرضه، تقاضای خرید پیدا کرده است. به باور آنها، این مساله نشان می دهد که حداقل افزایش قیمت ارز از جنس افزایش تقاضا برای اسکناس آمریکایی در بازار داخلی نیست و ممکن است این رشد تحت تاثیر تقاضای حواله ای باشد. به باور آنها اگر مشکل خاصی در سمت حواله ارز وجود  نداشته باشد، به تدریجی دلارهایی که در بازار متشکل عرضه می شوند، سر کف بازار در خواهند آورد و در نتیجه قیمت دچار نزول خواهد شد.

باید در نظر گرفت که نوع عرضه بازارساز در بازار متشکل نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. بازارساز تنها در صورتی می تواند مدیریت نوسان بازار را به دست بگیرد که با قیمت هایی نزدیک به بازار ازاد اقدام به عرضه ارز کند. در غیر اینصورت تنها با ایجاد رانت زمینه ساز هدررفت منابع ارزی خواهد شد.

 

 

 

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید