قیمت گوشت پایین میآید؟
به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از ایرنا: منصور پوریان،چهارعامل جلوگیری از جابجایی دام عشایر و دامداریها توسط دامپزشکی ، گران شدن نهادهها وکمیاب شدن آنها در بازار، خرید گوشت ازکف بازار توسط شرکت پشتیبانی امور دام و دلال بازی را در افزایش قیمت گوشت قرمز(سبک و سنگین) موثر خواند و افزود:با هماهنگی به عمل آمده جلوگیری از جا بجایی دام و خرید گوشت توسط شرکت پشتیبانی اموردام متوقف شده است.
وی گفت:گرانی نهادهها همچنان دغدغه اصلی دامداراست که امیدواریم با متعادل کردن قیمت آن و واردات آن با ارز دولتی ، مشکل و دغدغه دامداران و پرواربندان برطرف شود.
پوریان با بیان اینکه کمبود دام و گوشت گرم درکشور وجود ندارد و ذخایر گوشت منجمد در سردخانهها کامل است ولی عرضه و تقاضا متعادل نیست افزود: وقتی بازار خوبی داشته باشیم تولید نیز مطلوب خواهد بود و زمانی که تعادل در بازار به هم بخورد تولید نیز آسیب پذیرمیشود.
رییس شورای تامین کنندگان دام کشوربا بیان اینکه دستگاههای متولی برای حل مشکل گرانی و افزایش غیرمنطقی دام و گوشت دیر اقدام میکنند افزود: قبل ازآنکه عرضه و تقاضا در گوشت قرمز دچار مشکل شود باید تدابیر و تصمیمهای لازم و ضروری گرفته شود تا بازار دچار هیجانات کاذب نشود.
پوریان افزود:در چند هفته اخیر بهای دام زنده سنگین هرکیلوگرم از ۳۶۰هزار ریال به ۵۰۰هزار ریال رسید ولی هم اکنون بهای هرکیلوگرم دام زنده سنگین و سبک ۴۰۰هزار ریال است که در روزهای آینده با بهبود شرایط تولید و مصرف ، کاهش قیمت دام بازهم تجربه خواهد شد.
کاهش مصرف گوشت قرمز
رییس شورای تامین کنندگان دام کشور گفت: درهفته های اخیر با افزایش گوشت قرمز ، مصرف آن در کشور نیز کاهش یافته بود و این به ضرر تولیدکننده و مصرف کننده گوشت قرمزاست.
پوریان افزود:هم اکنون قیمت ها با منطق مصرف کننده همخوانی ندارد که این مساله باعث کاهش مصرف گوشت قرمز در کشور شده است.
وی گفت:قیمت گوشت قرمز تنها با جریمه کردن حل نمیشود باید قیمت گذاری کارشناسی و منطبق با هزینهها انجام شود تا تولیدکننده و بازارملتهب نشود و دود آن به چشم مصرف کننده نرود.
عدم صرفه اقتصادی برای واحدهای بسته بندی گوشت
رییس شورای تامین کنندگان دام کشور با اشاره به اینکه گرانی گوشت قرمز در هفتههای اخیر واحدهای بسته بندی گوشت را به دلیل عدم صرفه اقتصادی با مشکل رو به رو کرده است افزود: بیشتر واحدهای بسته بندی گوشت قرمز به علت گرانی گوشت دچار رکود و تعطیلی شدهاند.
پوریان افزود: با کاهش قابل توجه گوشت قرمز در روزهای آینده ، فعالیت واحدهای بسته بندی از سرگرفته می شود.
به گزارش ایرنا در روزهای اخیر بهای هرکیلوگرم گوشت گاو و گوساله با چربی در اهواز ۹۰۰هزار تا یک میلیون ریال و گوشت گوسفندی از یک میلیون و ۱۰۰ تا ۱.۲میلیون ریال رسیده است.
همچنین گوشت مرغ گرم (کشتار روز) نیز به رقم بی سابقه ۲۶۰هزار ریال رسید.