هجوم دلار به کانال جدید + جدول و نمودار
به گزارش اقتصادنیوز در حالی که برخی فعالان انتظار داشتند، با اعلام پیروزی جو بایدن در انتخابات آمریکا، دلار دچار ریزش سنگینی شود، اتفاقات متفاوتی در بازار رخ داد. بازار در ابتدای روز تحت تاثیر جو روانی شکست ترامپ تا ابتدای کانال 24 هزار تومانی هم پایین رفت، ولی خیلی زود خریداران به بازار هجوم آوردند و توانستند این ارز را تا محدوده 25 هزار و 700 تومانی بالا بیاورند.
تحلیل گران فنی و آینده دلار
تحلیل گران فنی پیشتر عنوان کرده بودند تا زمانی که اسکناس آمریکایی زیر مرز 26 هزار تومانی قرار دارد، روند نزولی است. به نظر می رسد روز یک شنبه نوسان گیران به سوی این مرز حمله کردند و در صورتی که روز دوشنبه نتوانند از آن عبور کنند، باز هم دلار در راه نزول قرار خواهد گرفت. عبور دلار از مرز 26 هزار تومانی، می تواند زمینه ساز صعود آن تا محدوده 27 هزار و 500 تومان شود. البته برخی از فعالان عنوان می کنند با پیروزی نامزد دموکرات، کاهش فشار حداکثری و احتمال بازگشت بایدن به برجام، خطر ریسک خرید دلار به مقصود سفته بازی وجود دارد. با این حال، هم چنان ممکن است عده ای از معامله گران به دنبال نوسان گیری از تغییرات بازار باشند.
سود نوسان گیران از تغییرات دلار
نوسان گیران در روز جاری میتوانستند به ازای خرید هر دلار بالای هزار و 500 تومان سود کسب کنند. اگر از صرافیهای بانکی اقدام به خرید می کردند، حتی ممکن بود میزان این سود به بالای 2 هزار تومان به ازای هر دلار برسد. در واقع، درست است که دلار از صبح چهارشنبه نزدیک به 7 هزارتومان از ارزش خود را از دست داد، ولی نوسان گیران هم چنان در بازار حضور دارند تا از تغییرات شدید به نفع خود کسب سود کنند. آن ها زمانی از بازار خارج خواهند شد که قیمت به ثبات نسبی برسد و تغییرات قیمتی به شدت محدود شوند. زمانی که معامله گران احساس کنند، سودی برای ماندن در بازار ارز نیست، به تدریج از بازار خارج خواهند شد.
عجله بازارساز برای کاهش دلار
به نظر می رسد امروز بازارساز برای پایین آوردن قیمت دلار عجله داشت. صرافی های بانکی در ابتدای روز قیمت فروش دلار را در محدوده 22 هزار و 800 تومان قرار دادند. آن ها برای نرخ خرید هم عددی تعیین نکردند، عاملی که نشان می داد بازارساز می خواهد به فعالان ارزی سیگنال بدهد که قیمت این ارز کف خاصی ندارد. با این حال، عده ای پایین بودن قیمت صرافی های بانکی نسبت به سایر بازارها را فرصت مناسبی برای آربیتراژ در نظر گرفتند. همین موضوع موجب شد که صرافی های بانکی کمی قیمت فروش خود را بالا بیاورند، ولی هم چنان فاصله آن با قیمت بازار زیاد بود. اگر بازارساز در روز جاری هم نرخ خود را با فاصله از بازار آزاد قرار دهد، احتمال ادامه فعالیت تقاضای کاذب در بازار وجود خواهد داشت. بازارساز زمانی می تواند قیمت دلار را دچار ریزش بیشتری کند که در ابتدا قیمت را در یک محدوده مشخص زندانی کند. در این شرایط نوسان گیران از افزایش و کاهش شدید قیمت ها ناامید شده و به تدریج از بازار خارج خواهند شد. تا زمانی که نوسان در بازار وجود دارد، افراد زیادی به امید کسب سود از این نوسانات در بازار باقی خواهند ماند.
سکه 7 درصد افزایش یافت
در روزی که دلار صعودی شد، سکه امامی هم توانست در مرحله اول به کانال 12 میلیون تومانی وارد شود و در مرحله دوم با رشد تا نقطه 12 میلیون و 800 هزار تومانی، آماده ورود به کانال 13 میلیون تومانی می شد. به گفته فعالان، جدا از افزایش قیمت دلار، یکی از متغیرهایی که زمینه ساز افزایش سکه شد، احتمال افزایش بهای اونس طلا در بازارهای جهانی بود. بسیاری از نظرسنجی ها نسبت به افزایش طلا در هفته جاری خوشبین بوده اند. به نظر میرسد، دلیل اینکه سکه بالای 7 درصد در روز یکشنبه رشد کرد، انتظار برای افزایَش قیمت طلا بود، چرا که دلار حتی در روز جاری کمتر از 4 درصد افزایش یافته بود. رشد نامتناسب سکه در مقایسه با دلار بار دیگر موجب شد که ارزش بازاری سکه از ارزش ذاتی آن فاصله بگیرد و حباب قیمتی بیشتر شود. هیچ بازاری در روز یک شنبه به اندازه سکه امامی بازدهی نداشت و تنها بازار منفی هم بازار سهام بود که شاخص کل آن نزدیک به دو درصد افت کرد.