جزئیات پرداخت وام کرونایی ۷ هزار میلیاردی
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از تسنیم، شورای عالی هماهنگی اقتصادی، جزئیات پرداخت بیش از 7 هزار میلیارد تومان وام کرونایی را منتشر کرد.
پرداخت تسهیلات حمایتی به فعالان اقتصادی و شاغلان کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا در 14رسته منتخب و شناسایی شده توسط وزارت کار از 13خرداد ماه آغاز شد؛ بر این اساس 14رسته شغلی منتخب که بیشترین آسیب از شیوع ویروس کرونا را متحمل شده و دارای لیست بیمه در قالب کارفرمایی یا خویش فرمایی بودند، در سامانه کارا ثبت نام و از تسهیلات مذکور بهره مند شدند.
در همین راستا، حدود 850 زیررسته شغلی آسیب دیده از شیوع کرونا با هماهنگی دستگاه های اجرایی شناسایی و اعلام شد که از مجموع سه میلیون بنگاه آسیب دیده 1.3 میلیون واحد بیمه شده و دارای کد کارگاهی و 1.7میلیون واحد، فاقد بیمه و کد کارگاهی هستند.فارغ از رسته های شغلی، وزارت کار یک میلیون واحد اقتصادی آسیب دیده از کرونا را هم شناسایی و با ارسال پیامک، آنها را مشمول دریافت تسهیلات حمایتی کرونا اعلام کرد.
پرداخت تسهیلات کرونا به دو گروه از بنگاه ها صورت گرفت؛ اول کارگاههایی که مستقیم از کرونا لطمه دیده و به اجبار تعطیل شدهاند که به ازای هر نیروی انسانی در این کارگاهها، مبلغ 16میلیون تومان وام اختصاص یافت و در واحدهای کسبوکاری که فعال بوده، تعطیل نشده و غیر مستقیم از کرونا آسیب دیدهاند، مبلغ 12میلیون تومان تسهیلات پرداخت شد.نرخ سود تسهیلات 12درصد و دوره بازپرداخت تسهیلات پس از یک دوره تنفس از مهرماه سال جاری و به مدت دو سال است؛ وثایقی که برای دریافت تسهیلات توسط بانک ها دریافت می شود نیز متفاوت و با ارائه سفته و معرفی ضامن خواهد بود.
براساس گزارشی که توسط دبیرخانه شورایعالی هماهنگی اقتصادی و ستاد هماهنگی اقتصادی دولت در سی امین جلسه کارگروه مقابله با پیامدهای اقتصادی کرونا ارایه شدتاکنون مجموع تسهیلات پرداختی به شرکت های بزرگ حمل و نقل هوایی و ریلی معادل 1785میلیارد تومان و رستههای 14گانه بیشتر آسیب دیده معادل 5583میلیارد تومان بوده است.
مهلت ثبت نام در سامانه کارا نیمه مهرماه پایان یافته اما فرایند پرداخت به متقاضیانی که مراحل ثبت تقاضای خود را تا پایان مهر کامل کردهاند، تا پایان آبان ماه ادامه خواهد داشت.
تا امروز 56درصد از کل درخواستهای رستههای چهارده گانه یعنی مجموعا بیش از 5583میلیارد تومان به پرداخت رسیده و 44رصد دیگر که معادل 4200میلیارد تومان است در فرایند پرداخت قرار دارد. از این مقدار، قرارداد پرداخت 164میلیارد تومان منعقد شده و قرارداد پرداخت 253 میلیارد تومان نیز به تصویب رسیده و آماده انعقاد است.
همچنین 3512میلیارد تومان قرارداد نیز در دست بررسی شعب بانکی است و مراحل پایانی را از سر میگذراند. افزون بر این قرارداد تسهیلات 373 میلیارد تومان هم مراحل اولیه تایید را در استانها طی میکند.
بررسی وضعیت اقتصادی کشور در دوره اوج گیری بیماری کرونا در بهار نشان میدهد که با آغاز اردیبهشت ماه روند نمودار رشد در تولیدات مختلف بهبود یافته و تا خرداد به مسیر قبل از شیوع کرونا باز گشته است. البته نمودار تولید با فراز و نشیب ادامه داشته اما در نهایتا به تعادل نزدیک شده است.
در بازگشت به سطح معمول تولید نیز، بخش صنایع نسبت به سایر حوزهها شتاب و وضعیت بهتری داشته است. در این بین روند واکنشها در بخش لوازم خانگی، منسوجات و خودرو با شیب تندتری نسبت به بقیه صنایع، روند نزولی داشتهاند این درحالی است که در بخش تولید موادغذایی از همان ابتدا با رشد روبهرو هستیم.