افزایش 53 درصدی حقوق و دستمزد در 8 ماه/ اختصاص 16 هزار میلیارد تومانی برای کاهش فقر
به گزارش اقتصادنیوز، به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در نشست خبری ۱۴۰۰ اظهار کرد: اعتبارات هزینه ای ما امسال ۳۵ درصد رشد کرد. در همین ۸ ماه ۵۳ درصد در بخش حقوق و مزایا افزایش داشته ایم.
۲ میلیون فرصت شغلی در بخش عمران ایجاد شد
وی با اشاره به اینکه بخش عمرانی امسال شاهد پرداخت ۵۲ هزار میلیارد تومان بودجه بوده است، بیان کرد: امسال در بخش عمرانی بیش از ۲ میلیون فرصت شغلی ایجاد شد.
اختصاص ۱۶هزار میلیارد تومانی برای کاهش فقر مطلق
در ادامه کنفرانس خبری سازمان برنامه پورمحمدی معاون رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور اظهار کرد: سه میلیون و ۲۴۰خانوار معادل ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر که تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی هستند مستمری دریافت میکنند.
وی افزود: همچنین ۳۱هزار میلیارد تومان منبع برای یارانه معشیتی بنزینی در نظر گرفته شده است.
به گفته این مقام مسئول ۳۰میلیون از افراد جامعه تحت پوشش بیمه سلامت قرار میگیرند و ۴ هزار میلیارد تومان هم برای بیمه تکمیلی ایثارگران تحت پوشش بنیاد شهید منبع در نظر گرفته شده است.
بودجه برای فروش نفت منعطف است
نوبخت در ادامه تاکید کرد: در بحث فروش نفت ما در بودجه میزان فروش را به بشکه درج نکرده ایم بلکه رقم تعیین کردیم تا به آن برسیم. یعنی فروش از یک تا ۲.۳ میلیون بشکه براورد شده است.
وی افزود: اگر ریال از بیشتر از حد تعیین شده در بودجه نفت بفروشیم نمیتوانیم به آن دست بزنیم و باید در حساب ذخیره ارزی واریز کنیم.
وی بیان کرد: هیچگاه نرخ ارز را بالا و پایین نمیبریم تا کسری بودجه را تامین کنیم. میتوانستیم هر بشکه نفت را با نرخ آزاد بفروشیم و کسری را جبران کنیم، ولی اینکار را نکردیم.
قیر در بودجه ۱۴۰۰
نوبخت بیان کرد: قیر هم مانند سایر مصالح ساختمانی توسط پیمانکار برنامه ریزی میشود و سازمان برنامه و بودجه فقط برای تامین پروژههای عمرانی بودجه تخصیص میدهد.
اخذ مالیات از کشاورزان صحت ندارد
نوبخت در پاسخ به این سوال که اخذ مالیات از کشاورزان صحت ندارد؟ گفت: برای اخذ مالیات هم قوانین منعطف است و چیزی به عنوان مالیات برای کشاورزان صحت ندارد.
توجه به شرایط کرونایی در بودجه سال آینده
نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: در بودجه سال آینده شرایط کرونای دخیل بوده و بیش از پیش به فکر معیشت مردم هستیم.
وی افزود: ارز ۴۲۰۰ تومانی برای کالاهای اساسی و دارو پا برجاست و ما در بودجه مبنا را بر روی این رقم قرار داده ایم، در شرایطی حس کردیم این ارز ایجاد رانت کرده است آن را بر اساس ETS تغییر دهیم که ماب التفاوت آن را هم مانند یارانه بنزین به مردم بازگردانیم.
وی همچنین از همسان سازی حقوقهای بازنشستگان در سال آینده خبر داد و گفت: در بخش درآمد هم به افزایش ۲۵ درصدی حقوقها با توجه به تورم پیش بینی شده بانک مرکزی یعنی ۲۲درصد است.
او تاکید کرد: ارز ۴۲۰۰ تومانی از منابع فروش نفت به کالاهای اساسی تخصیص مییابد.
نوبخت همچنین گذری به اصلاح ساختار بودجه زد و گفت: دو سال گذشته طرحی بر اساس در آمدهای پایدار برای بودجه تدوین با مجلس و سران قوا تقدیم کردیم که متاسفانه بنا به دلایلی عملیاتی نشد، اما بازهم ما در بحث بودجه ریزی فرمایشات مقام معظیم رهبری را در نظر گرفتیم. حال منتظر اظهار نظر مجلسیها در این باره هستیم.
نوبخت تاکید کرد: همچنین برای فقر مطلق هم ۱۶ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته ایم که به معیشت مردم گره خورده است.