پنج بازاری که چین در 2021 قبضه می کند

کدخبر: ۳۸۳۳۹۲
پس از این که شیوع ویروس کرونا در سال ۲۰۲۰ بازارهای جهانی را متلاطم کرد، انتظار می رود احیای اقتصادی چین، تقاضا برای پنج کالای مهم را در سال ۲۰۲۱ تقویت کند.
پنج بازاری که چین در 2021 قبضه می کند

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، پنج کالای مهم در بازار چین هستند که در سال ۲۰۲۱ نباید از آنها غافل شد. این پنج کالا عبارتند از:

مس

سنگ آهن و فولاد در سال ۲۰۲۰ به دلیل رونق ساخت و ساز و تقاضای بخش تولیدی چین عملکرد درخشانی داشتند اما با عرضه واکسنهای کووید ۱۹ که به احیای اقتصاد جهانی کمک خواهد کرد، فلزات پایه پرچمدار رشد همه فلزات در سال ۲۰۲۱ خواهند بود.

احتمالا مس به دلیل کاربرد گسترده ای که در ساخت و ساز، دستگاهها و شبکه های برق دارد، بیشترین افزایش قیمت را خواهد داشت و انتظار می رود قیمت آلومینیوم هم رشد کند.

دونگ هائو، مدیر موسسه تحقیقات کی آس در این باره گفت: در سال آینده خوش بینی بیشتری به فلزات پایه نسبت به فلزات آهنی داریم. فلزات آهنی به واسطه تقاضایی که برای آنها در ساخت زیرساخت وجود دارد، اتکای بیشتری به اقتصاد چین دارند. اما سال آینده احتمالا شاهد احیای گسترده اقتصاد جهانی خواهیم بود و فلزات پایه از این موضوع متنفع خواهند شد و تقاضا برای مس هم صعود می کند.

کنجاله سویا

پیش بینی می شود با احیای سریع پرورش خوک پس از معدوم سازی گسترده به دلیل شیوع تب خوکی آفریقایی در سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹، کنجاله سویا پرتقاضاترین کالای کشاورزی در سال ۲۰۲۱ باشد.

سنگ آهن

سنگ آهن در سال ۲۰۲۰ از همه کالاها عملکرد بهتری داشت و تحت تاثیر تقاضای قوی چین، بیش از دو برابر افزایش قیمت یافت و به رکورد بالایی صعود کرد. قیمتها ممکن است در سال ۲۰۲۱ به اندازه سال ۲۰۲۰ رشد نکنند اما نگرانیهای عرضه در برزیل به همراه قوت گرفتن بخش تولید و ساخت و ساز چین نشان می دهد که این بازار همچنان فضا برای رشد دارد. هووی لی، اقتصاددان بانک OCBC در این باره اظهار کرد: تقاضای قوی کاربر نهایی برای فولاد و شاخصهای قوی املاک چین نشان می دهد که روند صعودی سنگ آهن ممکن است هنوز به پایان نرسیده باشد. وی انتظار دارد قیمتها در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۱ تحت تاثیر تقاضا از سوی پروژه های زیرساخت چین به پیک خود برسند. اما عادی شدن عرضه از سوی برزیل و ملایم شدن تقاضای چین ممکن است قیمتهای سنگ آهن را تا پایان سال ۲۰۲۱ تحت فشار کاهشی قرار دهد.

نفت خام

قیمتهای نفت خام در آوریل سال ۲۰۲۰ که قرنطینه های وضع شده برای مقابله با شیوع کرونا، تقاضا را فلج کرد، برای نخستین بار منفی شدند. اگرچه تقاضا از آن بهبود پیدا کرده اما هنوز به سطح پیش از شیوع ویروس کرونا احیا نشده است. بازار امید دارد با عرضه واکسنهای کووید ۱۹، مصرف هم بهبود پیدا کند. با این حال گروه ANZ Research متذکر شده که موانعی پیش روی بازار نفت وجود دارد. بسیاری از دولتها محدودیتها را برای متوقف کردن شیوع مجدد بیماری تشدید کرده اند و واکسیناسیون جمعی و توزیع در حال انجام است اما زمان می برد.

طلا

طلا که همواره به عنوان یک دارایی امن شناخته شده است در سال ۲۰۲۰ که سرمایه گذاران در واکنش به ریزش ارزش دلار و موج تدابیر محرک مالی دولتهای جهان و بالا رفتن انتظارات تورمی به بازار این فلز ارزشمند سرازیر شدند، به رکورد بالای جدیدی صعود کرد. قیمت طلا از زمان اعلام ساخت واکسنها و آغاز توزیع آنها اندکی عقب نشینی داشت اما دورنمای این فلز در سال ۲۰۲۱ مثبت مانده است.

بر اساس گزارش رویترز، به گفته هووی لی، اگرچه بهبود ریسک پذیری ممکن است در ابتدا مانع درخشش طلا به عنوان یک دارایی امن شود اما ترکیبی از عوامل مختلف شامل دلار ضعیف، بازده اندک و رشد انتظارات تورمی قیمت طلا را به سطوح بالاتری هدایت خواهد کرد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید