چشمک طلا به جو بایدن/بازگشت به مرز ۲هزار دلار؟

کدخبر: ۳۸۷۵۳۶
جنت یلن که کاندیدای جو بایدن برای تصدی پست وزارت خزانه‌داری آمریکاست سیگنال انبساطی بسیار بزرگی را به بازارها مخابره کرد.
چشمک طلا به جو بایدن/بازگشت به مرز ۲هزار دلار؟

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از دنیای اقتصاد، به‌نظر می‌رسد در روزی که جو بایدن به‌صورت رسمی وارد کاخ سفید شد، مجددا چشم‌انداز بسته‌های حمایتی در ایالات متحده به اصلی‌ترین عامل نوسانات بازارها تبدیل شده است.


بیشتر بخوانید؛ 

پنج ریسک که سرمایه‌گذاران باید به آن‌ها دقت کنند


جنت یلن که کاندیدای جو بایدن برای تصدی پست وزارت خزانه‌داری آمریکاست سیگنال انبساطی بسیار بزرگی را به بازارها مخابره کرد؛ رئیس سابق فدرال رزرو در طی صحبت‌های خود در کنگره آمریکا و در برابر چشمان نمایندگان کنگره تاکید کرد که اقتصاد آمریکا برای رهایی کامل از چنگ صدمات پاندمی کرونا نیاز به افزایش هزینه‌های حمایتی دارد.

چشمک طلا به جو بایدن

همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد طلا از این سخنان استقبال کرد و برای سومین روز معاملاتی متوالی صعود قیمتی را به ثبت رساند؛ درحالی‌که فلز زرد در ابتدای هفته بازار جهانی تا مرز ۱۸۱۰ دلاری پایین رفته بود و پتانسیل سقوط به کانال ۱۷۰۰ دلاری را داشت، پس از سیگنال‌های انبساطی از سوی مقامات آینده آمریکا و افزایش احتمال در اجرای برنامه‌های انبساطی وسیع طی سه روز گذشته در حدود ۵/ ۱ درصد افزایش قیمت را به ثبت رساند تا مجددا به میانه کانال ۱۸۰۰ دلاری بازگردد. به‌رغم پیشروی‌ها این فلز ارزشمند در روزهای اخیر اما همچنان بازدهی طلا در ماه ژانویه در محدوده منفی است. در جهتی مخالف صحبت‌های یلن و سیگنال‌های انبساطی دولت جو بایدن احتمالا به ضرر دلار آمریکا تمام خواهد شد. افزایش انتظارات برای چاپ پول بیشتر سبب شد تا دلار آمریکا در سه روز معاملاتی اخیر روندی منفی به خود بگیرد و طی این بازه زمانی حدود ۴/ ۰ از ارزش خود را از دست بدهد. شاخص دلار آمریکا که بیانگر ارزش پول آمریکا در برابر سبدی از ارزهای معتبر جهان است درحالی‌که در ابتدای هفته تا یک قدمی ورود به مرز ۹۱ واحدی پیش رفته بود، روز گذشته و همزمان با ورود بایدن به کاخ سفید به میانه کانال ۹۰ واحدی بازگشت.

با وجود این شرایط آیا طلا مجددا می‌تواند به مرز ۲هزار دلاری بازگردد و اگر این موضوع امکان‌پذیر است چه زمانی طلا چنین قابلیتی را خواهد داشت؟ تحلیلگران بر این باورند که طلا پتانسیل بازگشت به هزاره سوم قیمتی خود در سه‌ماهه دوم سال ۲۰۲۱ را دارد؛ در حقیقت اگر فرآیند واکسیناسیون به سرعت بالایی پیش برود و سطح قابل‌توجهی از مردم در برابر این ویروس ایمن شوند، با افزایش سطح فعالیت‌های اقتصادی و همراهی حجم بالای نقدینگی طلا در ماه‌های آینده می‌تواند سوار بر موج تورم مجددا قله‌های قیمتی را فتح کند.

تلاش یلن برای رفع نگرانی‌ها

درحالی‌که سال ۲۰۲۰ میلادی با سیلی از اقدامات انبساطی همراه بود، بسیاری از مقامات کنگره نگران این موضوع هستند که کسری بودجه و سطح بدهی دولت در صورت ادامه اقدامات انبساطی و تصویب بسته‌های محرک مالی وارد محدوده خطرناکی شود. جنت یلن که از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸ ریاست بانک مرکزی آمریکا را بر عهده داشته است در جلسه تاییدیه خود در کنگره سعی در متقاعد کردن نمایندگان برای افزایش هزینه‌های حمایتی ضد کرونا داشت و همچنین با اشاره به نگرانی نمایندگان تصریح کرد که منفعت افزایش هزینه برای نجات اقتصاد بیشتر از ضرر افزایش بار بدهی‌هاست. در صورتی که نمایندگان کنگره‌ دموکرات با بایدن و یلن در اجرای برنامه‌های جدید همکاری کنند، به احتمال زیاد سال ۲۰۲۱ نیز می‌تواند به سالی با بازدهی مثبت برای طلا تبدیل شود. تصویب و اجرای دورهای جدید بسته‌های محرک مالی در دوره ریاست جو بایدن و همراهی آن با برنامه‌های جنت یلن که با نام«act big » اکنون شناخته می‌شود می‌تواند باعث افزایش فضای تورمی در اقتصاد آمریکا شود. اتفاقی که به دلیل کاربرد پوشش ریسک تورمی طلا می‌تواند در نهایت به سود فلز زرد تمام شود. سیل اقدامات انبساطی و حمایتی در سال گذشته سبب شد تا بازار طلا در فضایی مساعد بهترین عملکرد خود طی دهه اخیر را به ثبت برساند.

آینده بازارها

عاملی نیز که از نگاه کارشناسان سبب شده است تا صعود طلا در روزهای اخیر محدود به مقدارهای نه چندان بزرگی شود، افزایش نرخ سود اوراق قرضه در آمریکاست. با افزایش سود این اوراق هزینه فرصت نگهداری طلا افزایش پیدا می‌کند و در نتیجه از تقاضای آن کاسته می‌شود. اما پس از سخنان یلن در کنگره و استنباط بازارها از احتمال بالای اجرای دور جدید بسته‌های محرک مالی در ابعادی بزرگ‌تر، اغلب نرخ‌های بازدهی اوراق در آمریکا نزولی شد و دلار نیز که در روزهای گذشته در سقف یکماهه خود قرار داشت مجددا روندی نزولی به خود گرفت. کارشناسان بر این باورند که پس ورود رسمی جو بایدن به کاخ سفید و آغاز به کار رئیس‌جمهور دموکرات دو مساله اصلی مدنظر بازارها خواهد بود. موضوع اول جزئیات و نحوه اجرای بسته محرک مالی هزار و ۹۰۰ میلیارد دلاری است که جو بایدن هفته گذشته از آن پرده‌برداری کرد. موضوع دوم که بازارها همچنان با حساسیت آن را تعقیب می‌کنند سرعت واکسیناسیون در آمریکاست؛ درحالی‌که تعداد کشته شدگان در ایالات متحده به بیش از ۴۰۰ هزار نفر رسیده است چشم‌انداز اقتصادی بیشتر از همه چیز وابسته به سرعت فرآیند واکسیناسیون و ایمن‌سازی مردم است.

بازگشت طلا به مرز ۲هزار دلاری؟

با احتساب این عوامل کارشناسان بازار بر این باورند که طلا در سه‌ماهه دوم سال‌جاری قابلیت بازگشت به هزاره سوم قیمتی خود را دارد؛ در حقیقت اثر موج نقدینگی که از ابتدای سال گذشته تاکنون وارد اقتصاد شده تا آن زمان بیشتر خود را نشان خواهد داد. در ماه‌های آینده که تعداد بیشتری از افراد توسط واکسن ایمن شده‌اند به احتمال زیاد مجددا فعالیت‌های اقتصادی افزایش پیدا خواهد کرد و سطح تقاضا افزایش پیدا خواهد کرد. مقدار بالای پول‌های پس‌انداز شده در سال گذشته به همراه حجم نقدینگی بالا به جا مانده از اقدامات انبساطی در آن دوره احتمالا سبب خواهد شد تا تقاضا حتی به سطح بالاتری نسبت به قبل از کرونا (حداقل برای دوره‌ای چندماهه) برسد. در نتیجه از نظر کارشناسان بازار در آن مقطع به احتمال زیاد مردم به سرعت افزایش نرخ تورم را حس خواهند کرد. همین موضوع سبب خواهد شد تا طلا در آن شرایط قابلیت صعود به مرزهای بالاتر قیمتی را به دست بیاورد.

افزایش در شاخص‌های سهام

اغلب بازارهای سهام در سرتاسر جهان در واکنش به صحبت‎‌های جنت یلن در ضرورت افزایش حجم حمایت از اقتصاد در برابر پاندمی کرونا، روز سبزی را پشت سر گذاشتند. درحالی‌که رسما دوره ریاست جمهوری جو بایدن در آخرین ساعات روز چهارشنبه ۲۰ ژانویه آغاز شده است، بازارهای سهام تصویر شفافی از وضعیت در دوره بایدن ندارند. از سویی افزایش هزینه‌های حمایتی می‌تواند به سود این بازارها تمام شود ولی از طرفی هزینه چنین حمایت‌هایی در نهایت می‌تواند با افزایش نرخ مالیات، سبب کاهش سود این شرکت‌ها شود.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید