دلار صعودی شد
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، کریستین لاگارد- رییس سابق صندوق بین المللی پول و رییس فعلی بانک مرکزی اروپا- با بیان اینکه امیدوار است سال ۲۰۲۱ سالی برای احیای اقتصاد جهانی باشد گفته است هنوز با سطح کم سابقه ای از نااطمینانی نسبت به آینده مواجه هستیم. لاگارد که در مجمع جهانی اقتصاد به سخنرانی می پرداخت در بخش دیگر سخنانش با اشاره افزایش مجدد آمار مبتلایان به کرونا در جهان گفت سیاست های حمایتی بانک مرکزی اروپا برای تقویت رشد اقتصادی در سال ۲۰۲۱ هم ادامه خواهد یافت و پیش بینی می کنم رشد اقتصادی منطقه یورو امسال به طور متوسط حدود ۳.۹ درصد باشد.
در صورتی که ژانت یلن بتواند به عنوان گزینه پیشنهادی بایدن از سنا برای وزارت خزانه داری آمریکا رای مثبت بگیرد، احتمالا شاهد تغییرات جدیدی در حوزه سیاست گذاری ارزی خواهیم بود. وال استریت ژورنال به نقل از نزدیکان خانم یلن گفته است که رییس سابق فدرال رزرو در دوره ریاست جمهوری ترامپ در باوری کاملا متضاد با دونالد ترامپ عقیده دارد که نباید اجازه داد دلار بیش از حد تضعیف شود. ترامپ در دوران ریاست جمهوری خود بارها و بارها از برخی از مدیران بانک مرکزی آمریکا به دلیل مقاومتشان در تضعیف دلار انتقاد کرده و آن را عاملی برای ایجاد مزیتی رقابتی برای رقبای این کشور از جمله اتحادیه اروپا و چین دانسته بود.
در خبری بد برای اقتصاد آمریکا، رشد بخش خرده فروشی در ماه دسامبر منفی ۰.۷ درصد اندازه گیری شد که این رقم، سومین رشد منفی متوالی ماهانه این بخش محسوب می شود. با توجه به اینکه مخارج خانوار بار اصلی رشد اقتصادی آمریکا را بر دوش می کشد منفی باقی ماندن رشد بخش خرده فروشی می تواند نشانه ای از این باشد که احیای بزرگ ترین اقتصاد جهان در سال ۲۰۲۱ طولانی تر و دشوارتر از چیزی خواهد بود که تا پیش از تصور می شد. سطح تولیدات ناخالص داخلی آمریکا اکنون چیزی حدود ۲۱ تریلیون و ۲۸۴ میلیارد دلار است.
برخی خبرها حاکی از آن است که جو بایدن خود را آماده رونمایی از یک بسته عظیم ۱.۹ تریلیون دلاری برای کاستن از تبعات اقتصادی ویروس کرونا می کند. آن طور که تاکنون از جزئیات این بسته افشا شده، قرار است به هر خانوار آمریکایی ۱۴۰۰ دلار به صورت نقدی پرداخت شود و کمک هایی برای حمایت از اقلیت ها نیز در نظر گرفته شده است. به گفته برایان دیس- مشاور اقتصادی بایدن- بلافاصله پس از روی کار آمدن دولت جدید، بایدن به کنگره فشار خواهد آورد تا این بسته تصویب و اجرایی شود. البته با توجه به اکثریت دموکرات ها انتظار نمی رود کار بایدن برای جلب موافقت کنگره سخت باشد.
کیت جوکیس- استراتژیست ارزی بانک سوسیت ژنرال گفت: به زبان ساده از نظر معامله گران ارزش فعلی دلار بیش از حدی است که باید باشد و برای همین فکر می کنم روزهای بد دلار ادامه دارد. بازارها به آن چه در حوزه سیاست گذاری پولی رخ می دهد واکنش نشان می دهند و با وضعیت فعلی فشار زیادی روی دلار است. در مقایسه با ماه های ابتدایی سال جذابیت دلار برای بسیاری از معامله گران کاهش پیدا کرده است.
شاخص دلار
شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه میگیرد، در معاملات امروز با ۰.۱۴ درصد افزایش نسبت به روز گذشته در سطح ۹۰.۳۴ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس نیز معادل ۱.۱۲۵ دلار اعلام شد (نرخ های فوق بر حسب ساعت پایانی معاملات بازارهای ارزی نیویورک محاسبه شده است).