روزی چقدر رمز ارز معامله شده است؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، بازار رمز ارزها در سال گذشته داغ شد و با نوسانات و افت شاخص بورس بسیاری فعالان این بازار به سمت مبادله در ارزهای دیجیتال حرکت کردند و مقداری نقدینگی وارد این بازار شد.
اما در این بین، با استقبال مردم از این بازار کلاهبرداران هم از این موضوع سو استفاده کردند و بعضا بیت کورن را به جای بیت کوین به مردم میفروختند که کارشناسان رمز ارز این اتفاقات را منوط به نبود قانون و موضع مشخص دولت نسبت به بیت کوین میدانند و معتقدند اگر خرید و فروش بیت کوین قانونی است، مردم باید بدانند که کدام صرافی دارای مجوز معامله در این حوزه است.
سرانجام، بانک مرکزی سه موضع و برنامه خود درباره رمزارزها را اعلام کرد که طبق آن، این بانک براساس مصوبه دولت نمیتواند معامله رمز ارز را به رسمیت بشناسد و به صرافیها مجوز دهد تا خرید و فروش کنند.
طبق اعلام بانک مرکزی، در زمینه تولید برق از رمز ارزها نیز آیین نامه در شورای عالی پولشویی وزارت اقتصاد آماده شده و پس از تایید آن، تا آخر فروردین به بانکها و صرافیها مجوز داده میشود که از طریق رمز ارزها برای واردات کالا و خدمات استفاده شود.
نکته دیگر در زمینه رمزارزها، رمز پول بانک مرکزی است که قرار است رمز پول این بانک به پشتوانه ارز و طلای بانک مرکزی منتشر شود که گفته میشود این رمز پول، موجب روان سازی مبادلات، آشنایی مردم با این نوع پول و کاهش تاثیر پایه پولی بر نقدینگی میشود.
از سوی دیگر، در سال گذشته آنقدری حجم معاملات و استقبال مردم در این بازار شدت گرفت که بسیاری معتقد بودند، نقدینگی زیادی از سایر بازارها چون بورس به سمت بازار رمزارزها منتقل شده است. به گونهای که یک مقام مسئول ضمن تایید این حرف، میگوید: از آنجا که منشا رمزارزها خارج از کشور است، طبیعی است که مقداری ارز از این بابت از کشور خارج شده باشد.
طبق گفته وی، برآوردها نشان میدهد که در سال گذشته روزانه معادل ۲۰۰ میلیارد تومان رمز ارز معامله میشد، سپس به روزی ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیارد تومان رسید و اکنون مقداری کاهش پیدا کرده است.
این در حالی است که طبق گفته کارشناسان اقتصادی، تا زمانی که سیاستهای پولی انبساطی است، بازار رمز ارزها به افزایش قیمت خود ادامه میدهند و سالجاری نیز سال رمزارهاست.