در کدام کشورها زنان آینده شغلی بهتری دارند؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا ،به نقل از ویفروم، بالاترین رتبه در کشورهای اروپایی، بلاروس است که جایگاه ششم را کسب کرده و بعد از آن لتونی، مولداوی و روسیه قرار دارند.
سازمان بینالمللی کار (ILO) دادههایی را در مورد کشورهایی با بیشترین درصد مدیران زن منتشر کرده است، کشوری که بالاترین درصد مدیران زن را دارد، اردن است. اردن با ۶۲ درصد از کل پستهای مدیریتی که توسط زنان اداره میشود، پیشگام این فهرست است.
این اعداد همچنین نشان میدهند که از ۸۳ کشوری که این ارقام را به ILO گزارش کردند، تنها پنج کشور برابری جنسیتی را در سمتهای رهبری کسب کردهاند.
در بین کشورهای اروپایی بالاترین رتبه ۶ و مربوط به بلاروس است و پس از آن لتونی، مولداوی و روسیه قرار دارند. بهطورکلی، کشورهای اروپای شرقی و جمهوریهای اتحاد جماهیر شوروی سابق در رتبهبندی نمره بالایی مانند کشورهای آمریکای مرکزی کسب کردند.
شایانذکر است، ایالات متحده با ۴۰.۷ درصد سهم پستهای مدیریتی توسط زنان در رتبه ۲۱ قرار دارد.
کشورهای آسیایی و آفریقایی به استثنای برخی کشورها، رتبه پایینتری دارند. فیلیپین در این رتبهبندی برجسته است و با دستیابی به برابری جنسیت در مدیریت، جایگاه پنجم جهان را از آن خود کرده است. کشور بزرگ آسیایی بعدی که روابط تاریخی با روسیه ندارد، میانمار است که در رتبه ۳۹ با میزان ۳۵.۷ درصد مدیران زن قرار گرفته است.
سازمان بینالمللی کار خاطرنشان میکند: زنان به احتمال زیاد سمتهای مدیریتی در منابع انسانی، اداری، مالی، بازاریابی یا روابط عمومی دارند (مناطقی که سازمانها آن را بهعنوان عملکردهای پشتیبانی تجاری تعریف میکنند). بنابراین موفقیت مدیران زن در فیلیپین با فرآیند برونسپاری فرآیند تجارت محلی قوی ارتباط دارد.
طبق گزارش سازمان آمار فیلیپین، زنان تقریبا دو سوم کارمندان پردازش دادهها و حدود سه چهارم در نسخهنویسی پزشکی را تشکیل میدهند.
وقتی صحبت از زنان در نقشهای اجرایی میشود، جهان از برابری فاصله دارد اما فیلیپین بار دیگر در ردههای بالا قرار میگیرد. بر اساس نظرسنجی از ۳۲ کشور توسط گرانت تورنتون (شرکت خدمات حرفهای آمریکایی)، مدیران ارشد زن فیلیپینی با پر کردن ۴۳ درصد موقعیتها در راس فهرست قرار دارند. رتبهبندی ILO سهم زنان این کشور در مدیریت متوسط و عالی را بسیار کمتر و حتی پایینتر از ۳۰ درصد اعلام کرده است.