ایران چند ثروتمند دارد؟

کدخبر: ۴۲۳۱۰۸
ایلان ماسک، رئیس شرکت تسلا با ۱۹۵ میلیارد دلار ثروتمندترین فرد جهان است بعد از او جف بزوس، رئیس شرکت آمازون با ۱۸۵ میلیارد دلار قرار دارد.
ایران چند ثروتمند دارد؟

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از روزنامه خراسان، مجله «فوربس» (Forbes) به تازگی گزارشی درباره افزایش حیرت آورِ تعداد «میلیونرهای دلاری ایرانی» منتشر کرده که همزمانی آن با کاهش همگانی سطح درآمدها در ایران، مثال زدنی است. بر اساس گزارش این مجله، در سال ۲۰۲۰ میلادی تعداد ابر ثروتمندان در ایران، ۲۱.۶ درصد رشد کرده و این در حالی است که متوسط رشد تعداد این گروه از ثروتمندان در جهان در همین بازه زمانی، تنها ۶.۳ درصد بوده است.

 ابرثروتمندان ایرانی چگونه ثروتمند شدند؟

 گزارش مذکور چگونگی ثروتمند شدن این افراد را مربوط به دو بازار می‌داند که کم و بیش برای همه ما آشنا هستند؛ بازار سرمایه و بازار ارزهای دیجیتال. به گزارش دویچه‌وله در این گزارش، به داده‌های موسسه مشاوره‌ای «Capgemini» اشاره شده که بر اساس آن ها، بازدهی بازار سرمایه ایران در فاصله ماه‌های مارس تا جولای سال ۲۰۲۰ میلادی (تقریباً منطبق بر بازه فروردین تا مرداد ماه سال ۱۳۹۹)، حدود ۶۲۵ درصد در مقایسه با سال پیش از آن افزایش داشته است.

این در حالی است که طی همین بازه زمانی، شاخص S&P ۵۰۰ (شاخصی شامل نمادهای ۵۰۰ شرکت برتر در بورس نیویورک و نزدک در آمریکا) تنها ۱۶ درصد بازدهی داشته است. بخش عمده سرمایه گذاری‌ها در بازار سرمایه، از سوی ثروتمندانی صورت گرفته که به رانت‌های اطلاعاتی دسترسی داشته‌اند و بیشترین سود را از افزایش انفجاری قیمت‌ها در بورس تهران کسب کرده‌اند. البته بسیاری از مردم هم رانت اطلاعاتی نداشتند و در همین بازار، سرمایه‌اندک شان هم بسیار تقلیل پیدا کرد. اما این تنها منبع ثروت ابرثروتمندانِ ایرانی نیست. داده‌های موسسه Capgemini اضافه می‌کند که استخراج بیت کوین، به دلیل ارزان بودن برق در ایران، دومین منبع اصلی ایجاد ثروت برای این طبقه خاص اجتماعی بوده است. جالب‌تر این که بر اساس این گزارش، حدود ۷۲ درصد از ابرثروتمندانِ ایرانی، یعنی جمعیتی در حدود ۱۸۰ هزار نفر در حوزه استخراج رمزارزها سرمایه گذاری کرده‌اند.           

ایران چندمین کشور دنیا با بیشترین تعداد میلیونر است؟

 ایران، چهاردهمین کشور با بیشترین تعداد میلیونرها در جهان  در بخش دیگری از این گزارش که رویداد ۲۴ منتشر کرده به این موضوع اشاره شده که ایران اکنون ۲۵۰ هزار نفر با میزان ثروت بالای یک میلیون دلار دارد که عمده آن‌ها هم در تهران زندگی می‌کنند و چهاردهمین کشور جهان بر اساس تعداد افراد با ثروت بالاتر از یک میلیون دلار است. عربستان سعودی که پیش از این در جایگاه نخست در خاورمیانه قرار داشت، اکنون با ۲۱۰ هزار نفر میلیونر، در جایگاه هفدهم جهان قرار دارد. آمریکا ، ژاپن، آلمان و چین به ترتیب چهار کشوری هستند که بیشترین شمار میلیونرها را در خود جای داده‌اند.

 ۵ ثروتمند اول جهان  شاید دوست داشته باشید با ثروتمندترین افراد روی این کره خاکی آشنا شوید و از میزان دارایی آن‌ها بدانید که در ادامه آن‌ها را معرفی می‌کنیم. ایلان ماسک، رئیس شرکت تسلا با ۱۹۵ میلیارد دلار ثروتمندترین فرد جهان است بعد از او جف بزوس، رئیس شرکت آمازون با ۱۸۵ میلیارد دلار قرار دارد. سومین ثروتمند جهان بیل گیتس، بنیان گذار مایکروسافت با ۱۳۴ میلیارد دلار است با وجود این که برخی فکر می‌کردند به دلیل جدایی از همسرش از جمع ثروتمندان جدا می‌شود. رنار آرنو، صاحب کنونی شرکت لویی ویتون با ۱۱۶ میلیارد دلار در رتبه چهارم قرار دارد و پنجمین ثروتمند جهان هم با ۱۰۲ میلیارد دلار دارایی مارک زاکربرگ، موسس فیس بوک است.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    • نیم قرن با اقتصاد ایران؛ ۲۴ آبان

      اقتصادنیوز: در پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» تلاش بر این است تا از قبل اخبار و گزارش های اقتصادی به تصویر روشنی از…

    کارگزاری مفید