سیگنال برجام به بازار ارز/ درهم به کمک قیمت دلار آمد
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از دنیای اقتصاد، در چهارمین روز هفته، اسکناس آمریکایی به سطح ۲۷ هزار و ۵۰۰ تومان نزدیک شد و فلز گرانبهای داخلی یک کانال صعود را به ثبت رساند. روز سهشنبه، دلار ۲۰۵تومان رشد را به ثبت رساند و حدود ساعت ۳ بعدازظهر در محدوده ۲۷ هزار و ۴۲۰ تومان قرار گرفت.
به گفته فعالان، سه عامل در رشد قیمت دلار اثرگذار بودند. نخستین عامل، تعویق مذاکرات ایران با طرف اروپایی بود. بعدازظهر روز دوشنبه، سخنگوی اتحادیه اروپا اعلام کرد که روز پنجشنبه در بروکسل با ایران درباره از سرگیری مذاکرات درباره برجام گفتوگویی برگزار نخواهند کرد. بعدتر اعلام شد که این مذاکرات به هفته آتی منتقل شده است. به باور برخی معاملهگران، بازار ارز تحت تاثیر احتمال شروع دوباره مذاکرات هستهای به صورت هیجانی با فشار فروش مواجه شد و در مسیر کاهشی قرار گرفت. به نظر میرسد هر چقدر مذاکرات به تعویق بیفتد، بخشی از معاملهگران، ارزهای فروخته شده را جایگزین خواهند کرد.
البته برخی بازیگران ارزی عنوان میکنند در صورتی که دولت راه پایداری برای تامین نیازهای ارزی ارائه دهد و معاملهگران سهولت در جابهجاییهای ارزی را تجربه کنند، دیگر بحث مذاکرات هستهای آنچنان مورد توجه بازار نخواهد بود. با این حال، در شرایط فعلی بیشتر معاملهگران اعتقاد دارند که دسترسی به درآمدهای ارزی و افزایشهای آن، بستگی به مذاکرات هستهای و لغو تحریمها دارد.
در کنار این، برخی معاملهگران انتظار داشتند که رئیسجمهور در صحبتهای خود با مردم، تصویر روشنی از آینده اقتصاد و چگونگی رسیدن به آن را ترسیم کنند. با این حال، به نظر میرسد صحبتی که به معاملهگران چنین حسی را انتقال دهد که وضعیت درآمدهای ارزی بهبود پیدا خواهد کرد، انتقال پیدا نکرده است. برخی از معاملهگران ارزی عنوان میکردند که همچنان نمیدانند برنامه دولت جدید برای مدیریت بازارها در دوران تحریمها به چه صورت است و اگر قرار است زندگی افراد به تحریم گره نخورد، چه اقداماتی صورت خواهد گرفت. البته برخی فعالان نیز عنوان میکردند نوسانگیران پیرامون صحبتهای رئیسجمهور جوسازی کردند و در روزهای بعد با کاهش این جوسازیها، دلار به ریل کاهشی بازخواهد گشت.
پس از جوسازی پیرامون صحبتهای رئیسجمهور میتوان گفت عامل سومی که در روز سهشنبه زمینهساز افزایش قیمت دلار شد، افزایش تقاضاهای حوالهای بود. روز گذشته، کانالهای اطلاعرسانی معاملهگران گزارش دادند که قیمت حواله درهم تا محدوده ۷ هزار و ۴۶۰ تومان پیشروی کرده است. این سطح قیمتی ۴۰ تومان بالاتر از روز دوشنبه بود. بر اساس اظهارات معاملهگران، بین درهم و دلار رابطه مستقیمی وجود دارد و بهطور سنتی، رشد یکی منجر به افزایش دیگری میشود. از نگاه تحلیلگران فنی در صورتی که درهم به بالای سطح ۷ هزار و ۵۰۰ تومانی برود، میزان خریدها در بازار داخلی بیشتر خواهد شد.
البته شماری از معاملهگران انتظار دارند که دلار با نزدیک شدن به سطح ۲۷ هزار و ۵۰۰ تومانی با فشار فروش مواجه شود. از نگاه این گروه، در شرایط نا اطمینانی، معاملهگران پس از یک سود و نوسانگیری کوچک از بازار خارج میشوند.
در روزی که دلار توانست رشد ۲۰۵ تومانی را تجربه کند، سکه امامی نیز یک کانال افزایش قیمت را به ثبت رساند و توانست از مرز ۱۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان عبور کند. ساعت ۳ بعدازظهر دیروز فلز گرانبهای داخلی ۱۱ میلیون و ۷۷۰ هزار تومان قیمت خورد که ۱۰۰ هزار تومان بیشتر از روز دوشنبه بود.