بورس جان دوباره گرفت/ لبخند بورس به وعده رئیسی
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اکوایران، در معاملات روز چهارشنبه، 6 بهمن 1400، شاخص کل بورس تهران با افزایش 21 هزار و 497 واحدی نسبت به روز سهشنبه به رقم یک میلیون و 229 هزار و 424 واحد رسید.
شاخص هم وزن با رشد هزار و 691 واحدی در سطح 318 هزار و 759 واحدی ایستاد. همچنین شاخص کل فرابورس (آیفکس) 79 واحد بالا آمد و در سطح 17 هزار و 35 واحد قرار گرفت.
در پایان معاملات روز چهارشنبه، 280 نماد رشد قیمت داشتند که 198 نماد بورسی و 82 نماد فرابورسی بودند. همچنین 183 نماد کاهش قیمت داشتند که 124 نماد بورسی و 59 نماد فرابورسی بودند. به عبارت دیگر، 58 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 38 درصد بازار افت قیمت داشتند.
رشد تقاضای حقوقی
در حالی که در 3 روز گذشته شاخص کل بورس پایتخت بیش از 73 هزار واحد افت کرده بود، روز چهارشنبه شاخصها رشد کردند.
پس از وعده ابراهیم رئیسی در گفتوگوی تلویزیونی شب گذشته درباره خبر خوش بورسی، صبح امروز بازار سهام صعودی آغاز شد. همچنین اعلام رسمی عدم الزام بازارگردانها به فروش در معاملات روز چهارشنبه نمادهای بزرگ و شاخصساز با حمایت حقوقیها رشد کردند. صبح امروز ناظر بازار در پیامی با عنوان «در خصوص ایفای تعهدات بازارگردانی» اعلام کرد: «امروز چهارشنبه ۶ بهمن ۱۴۰۰ ایفای تعهدات بازارگردان در سمت فروش الزامی نیست. لطفا از ارسال سفارش فروش در نمادهای معاملاتی خود داری فرمایید.»
در میان نمادهایی که بیشترین تأثیر را در رشد شاخص کل داشتند، سهم حقوقیها در خریدهای سهام فملی، وغدیر، شبندر و تاپیکو بیش از سهم آنها از فروشها بود. همچنین نیمی از خریدهای سهام فارس به حقوقیها اختصاص داشت.
نمادهای پیشران بازار سهام
امروز نمادهای «فولاد»، «فملی» و «فارس» بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند و «غکورش»، «ذوب» و «تایرا» بیشترین تأثیر منفی را بر شاخص داشتند.
در فرابورس نیز نمادهای «زاگرس»، «شگویا» و «شاوان» بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص کل فرابورس داشتند و «غصینو»، «دماوند» و «کوثر» بیشترین تأثیر کاهنده را بر شاخص داشتند.
در جدول پرتراکنشترین نمادهای بورس خودرو صدرنشین است و فولاد و فملی در رتبههای بعدی هستند. در فرابورس نیز نمادهای فرابورس، تجلی و کرمان پرتراکنشترین نمادها هستند.
امروز اغلب نمادهای گروههای «فراوردههای نفتی، کک و سوخت هستهای»، «محصولات شیمیایی» و «فلزات اساسی» رشد قیمت داشتند.
در اکوایران ببینید؛
تداوم خروج سرمایه
امروز برای بیست و پنجمین روز متوالی ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی شد و 826 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد.
در معاملات روز چهارشنبه بیشترین خروج پول حقیقی باز هم به سهام میدکو (شرکت توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه) اختصاص داشت که ارزش تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی آن 29 میلیارد تومان بود. پس از میدکو، سمگا (شرکت سرمایه گذاری میراث فرهنگی) و فملی (شرکت ملی صنایع مس ایران) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند.
کاهش ارزش معاملات
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم 4 هزار و 954 میلیارد تومان کاهش یافت. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 320 میلیارد تومان بود که 6 درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل میدهد.
ارزش معاملات خرد سهام افت کرد و با کاهش 13 درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم 3 هزار و 220 میلیارد تومان رسید که 65 درصد کل معاملات بازار ثانویه را تشکیل میدهد.
مازاد تقاضا در بازار سهام
در پایان معاملات امروز ارزش صفهای فروش پایانی بازار نسبت به روز سهشنبه 78 درصد کاهش یافت و 93 میلیارد تومان شد. ارزش صفهای خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته هزار و 850 درصد رشد کرد و در رقم 273 میلیارد تومان ایستاد.
امروز نماد شتران (شرکت پالایش نفت تهران) با صف خرید 29 میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از شتران، نمادهای فملی (شرکت ملی صنایع مس ایران) و فولاد (شرکت فولاد مبارکه) بیشترین صف خرید را داشتند.
بیشترین صف فروش نیز به غدشت (شرکت دشت مرغاب) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش 24 میلیارد تومانی داشت. پس از غدشت، نمادهای بکاب (شرکت صنایع جوشکاب یزد) و وسرضوی (شرکت سرمایه گذاری استان خراسان رضوی) بیشترین صف فروش داشتند.