برندهای چینی چه نقشی در قدرتمند کردن این کشور دارند؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از رادیو بین المللی چین، در سالهای اخیر با رشد صنعت و داد و ستد در میان مردم جوامع مختلف و همچنین بزرگ تر شدن بازارهای مالی در دنیا، نیاز، نقش اصلی را در قدرتمند سازی برندها و اقتصاد کشورها بازی کرده است. در بازار رقابتی و جهانی امروز، داشتن برندی قوی و مؤثر که پاسخگوی نیاز مشتری باشد مزیت عمدهای به شمار میرود.
از طرف دیگر برندها مظهر رقابت پذیری کشورها و همچنین شرکتهای صاحب آنها هستند. در سالهای اخیر، برندهای چینی عملکرد چشمگیری در بازارهای داخلی و بینالمللی از خود نشان دادهاند و نشاط را به اقتصاد ملی این کشور وارد کردهاند.
در مجموع ۱۴۳ شرکت چینی در سال ۲۰۲۱ وارد فهرست فورچون گلوبال ۵۰۰ شدند و بدینترتیب چین را در صدر این رتبه بندی قرار دادند. بر اساس گزارش موسسه مشاوره بریتانیایی «برند فاینانس»، در سال ۲۰۲۲ ارزش کل برندهای چینی به ۱.۶ تریلیون دلار یا ۱۹ درصد از ارزش کل برند در رتبه بندی فهرست برند فورچون گلوبال ۵۰۰ رسید.
بهبود پایداری در ظرفیت نوآوری
بر اساس اعلام شرکت صنایع پیشرفته راهآهن چین که یک شرکت تابعه از گروه راهآهن دولتی چین به شمار میرود، ماشین تونلزنی بزرگ تولید این کشور در تاریخ ۲۲ آوریل از خط تولید شهر جنگجوئو واقع در استان ههنان در مرکز چین خارج شد.
این شرکت اعلام کرد که دستگاه تونلزنی عظیم خود را که «جِنگشیان» نامیده است، دارای قطری معادل ۱۵.۰۹ متر و وزنی برابر با ۴۴۰۰ تن است و همچنین از چندین حق ثبت اختراع انحصاری برخوردار است.
به گفته جوئو پوجوئو، مدیر کل شرکت صنعت فناوری پیشرفته راه آهن چین، این شرکت با قدرت فنی بالای خود تمرکز بر بخش حفاری تونل را ادامه خواهد و در پروژه چین برای ساخت تونل در جهان مشارکت خواهد کرد. وی همچنین افزود که محصولات این شرکت به بیش از ۳۰ کشور و منطقه در سراسر جهان صادر می شود و برای پنجمین سال متوالی رتبه اول را در تولید و فروش به خود اختصاص داده است.
کاوش مداوم در بازار خارج از کشور
بطور روزانه بر تعداد برندهای چینی که در فهرست کالاهای ارزشمند، نوآورانه و زنجیرههای صنعتی و بینالمللی قرار میگیرند افزوده می شود. سال گذشته، گروه لنوو (Lenovo) که اکنون به یک غول فناوری چینی تبدیل شده است، بیش از ۷.۲ میلیون دستگاه از طریق قطارهای باری بین چین و اروپا به کشورها و مناطق امتداد کمربند و جاده صادر کرد.
فروش جهانی گوشیهای هوشمند برند چینی وانپلاس در سال ۲۰۲۱ به ۱۲ میلیون دستگاه رسید و بیش از ۸۰ درصد آن در بازارهای خارج از کشور بود. همچنین شرکت استارتاپی خودروهای الکتریکی نیو قصد دارد تا در سال جاری محصولات و خدمات بیشتری را در کشورهای اروپایی مانند آلمان، هلند و سوئد عرضه کند.
نوآوری باعث توسعه برند میشود
بر اساس آخرین گزارش شاخص جهانی نوآوری که سازمان جهانی مالکیت فکری در سال ۲۰۲۱ منتشر کرد، چین از جایگاه ۳۵ در سال ۲۰۱۳ به رتبه دوازدهم در جهان صعود کرده است که این موضوع «بر اهمیت تداوم سیاستها و مشوقهای دولتی برای تحریک نوآوری» تاکید دارد.
لِی جون، بنیانگذار و رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل شرکت شیائومی، اواخر سال گذشته گفت که ورودی زیاد در نوآوری باعث بالارفتن خروجی خوب نیز خواهد شد. شیائومی بین سالهای ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۶، سرمایهگذاری در زمینه تحقیق و توسعه را دو برابر خواهد کرد و به بیش از ۱۰۰ میلیارد یوان خواهد رساند.
شرکت شیائومی را می توان یکی از برندهای بزرگ صنعت محصولات دیجیتال دانست. این شرکت از ابتدای تاسیس تاکنون به تولید انواع دستگاه های دیجیتال پرداخته و توانسته ارزش خود را در صنعت جهان بسیار بزرگ گرداند.
شرکتها همچنان در جستجوی راهی برای رشد برندهایشان هستند
یکی از مدیران فروشنده تلفن چینی ویوو (Vivo) گفت که برندهای با کیفیت بالا تنها زمانی ساخته میشوند که مردم نیاز به وجود آنها را احساس کنند. توجه به تقاضای واقعی از سوی مصرفکنندگان نه تنها مسیر تحقیق و توسعه شرکتها را فراهم می کند، بلکه از سوی کاربران و بازارها نیز به رسمیت شناخته می شود.
در حال حاضر محصولات و خدمات ویوو به بیش از ۴۰۰ میلیون کاربر از ۶۰ کشور و منطقه در سراسر جهان ارائه می دهد.