افزایش هزینه ها برای فقیرترین دهک
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، در تیرماه امسال نرخ تورم سالانه با روندی افزایشی به ۴۰.۵ و تورم نقطه به نقطه (تغییر شاخص نسبت به ماه مشابه سال قبل) با رشد ۱.۵ درصدی، ۵۴ درصد گزارش شد.
بررسی تازهترین آمار مرکز آمار ایران در رابطه با تورم بین دهکهای هزینهای نشان میدهد که تورم نقطه به نقطه در بین دهکها با افزایش نسبت به ماه قبل همراه بوده است؛ به طوری که در خرداد بین ۴۹ تا ۶۴ درصد متغیر بود ولی در تیرماه بین ۴۹ تا ۶۶.۷ درصد بوده است.
بر این اساس برای دهک دهم که پردرآمدترین دهک است، افزایش هزینه نسبت به ماه قبل ثبات بوده ولی برای سایر دهکها افزایش داشته است.
طبق این گزارش افزایش هزینه برای دهم اول از ۶۴ در خرداد به ۶۶.۷ درصد در تیرماه، دهک دوم از ۶۱ به ۶۳.۵، دهک سوم ۵۸.۳ به ۶۰.۷ درصد، دهک چهارم ۵۶.۹ به ۵۹.۲ درصد، دهک پنجم ۵۵.۲ به ۵۷.۴ درصد، دهک ششم ۵۴.۱ به ۵۶.۲ درصد، دهک هفتم ۵۲.۸ به ۵۴.۷ درصد، دهک هشتم از ۵۱.۲ به ۵۲.۹ درصد، دهک نهم ۵۰.۴ به ۵۱.۶ درصد و دهک دهم در ۴۹ درصد ثابت باقی مانده است.
فاصله تورم بین دهک اول تا دهک دهم در شاخص نقطه به نقطه به ۷.۷ درصد رسیده که نسبت به ماه قبل افزایش دارد.
شاخص تورم بر اساس دهکهای هزینهای در ۱۰ دهک تقسیم میشود که دهک دهم پردرآمدترین و دهک اول کم درآمدترین این تقسیم بندی است. تغییر تورم دهکها بستگی به ترکیب درآمد و اینکه در ماه مورد نظر، کدام کالا افزایش قیمت بیشتری داشته، متفاوت است، مثلا وقتی خوراکیها افزایش بیشتری داشته باشند، برای دهکهای پایینتر، تورم بالاتری دارد.