ریزش قیمت جهانی غلات پس از قرارداد استانبول

کدخبر: ۵۱۳۷۹۰
اقتصادنیوز: پس از انتشار اخباری مبنی‌بر رسیدن اولین کشتی غلات اوکراین به مقصد و انتظارات برای کاهش محدودیت‌ها بر صادرات محصولات کشاورزی روسیه، قیمت گندم و ذرت ریزش کرد.
ریزش قیمت جهانی غلات پس از قرارداد استانبول

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایلنا، قیمت گندم و ذرت در روز دوشنبه با انتشار اخباری مبنی بر اینکه اولین کشتی های غلات از اوکراین به مقصد خود رسیدند و انتظارات برای کاهش محدودیت ها بر صادرات محصولات کشاورزی روسیه، کاهش یافت.

راشاتودی گزارش داد، در همین راستا معاملات آتی گندم در CBOT با ۱.۴ درصد کاهش به ۷.۶۴ دلار در هر بوشل رسید. ذرت با ۱.۱ درصد کاهش به ۶.۰۳ دلار در هر بشل معامله شد و دانه سویا با ۰.۰۹ درصد کاهش به ۱۴.۰۷ دلار رسید. قیمت گندم از بالاترین سطح قیمت یعنی ۱۴.۲۵ دلاری امسال در ماه مارس تاکنون تقریباً به نصف کاهش یافته است.

از زمان امضای قرارداد مسکو-کیف در مورد صادرات غلات که با میانجیگری ترکیه و سازمان ملل در ماه گذشته امضا شد، قیمت‌ها به طور پیوسته در حال کاهش بوده است.

 روسیه و اوکراین سبدهای نان جهان محسوب می‌شوند و نزدیک به یک سوم عرضه جهانی غلات را به خود اختصاص می‌دهند.

این قرارداد چارچوبی را برای از سرگیری صادرات غلات اوکراین از بنادر دریای سیاه، که ماه‌ها به دلیل درگیری روسیه و اوکراین مسدود شده بود، تعیین کرد.

علاوه بر این، مسکو و سازمان ملل یادداشتی را امضا کردند که بر اساس آن مشارکت سازمان ملل در رفع محدودیت‌های صادرات غلات و کودهای شیمیایی روسیه به بازارهای جهانی را تصریح کرد.

به گفته مقامات، سازمان ملل متحد در رفع موانع ایجاد شده توسط تحریم‌های ایالات متحده و اتحادیه اروپا بر روی معاملات، بیمه و تدارکات مربوط به صادرات محصولات کشاورزی روسیه میانجیگری خواهد کرد.

در مجموع ۱۰ کشتی حامل محصولات کشاورزی از روز دوشنبه بنادر دریای سیاه اوکراین را ترک کرده‌اند. اولین کشتی، Polarnet، در همان روز به بندر Derince نزدیک استانبول رسید. کشتی مملو از ۱۲۰۰۰ تن ذرت، اولین کشتی بود که در ۵ اوت اوکراین را ترک کرد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    • گزارش «اقتصادنیوز» از معاملات بازار سهام

      اقتصادنیوز: بازار سرمایه در هفته جاری روند صعودی داشته است؛ باید گفت امروز هم شاخص کل بورس ۳۵ هزار واحد رشد را تجربه…

    کارگزاری مفید